Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Runsaasti myyntikokemusta

TUTO Hockeyn toimitusjohtajana helmikuussa aloittava Roope Paltta on aiemmin työskennellyt kymmenen vuoden ajan kansainvälisessä TNT Suomi Oy:ssä, jossa hän toimi operatiivisen puolen esimiehenä ja myyntipuolella kahdessa eri roolissa Account Managerina sekä Sales Managerina. 

TNT Suomi Oy:n jälkeen Paltta siirtyi TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajaksi, jossa hän on toiminut edellisen vajaan neljän vuoden ajan. Palloseurassa hänen vastuualueeseensa kuuluivat muun muassa kokonaisvaltainen organisaation johtaminen ja kehittäminen, yhteistyökumppaneiden suhteiden hoitaminen ja parantaminen sekä taloushallinto.

Paltta kertookin, että hänen kohdallaan veri on jo pitkään vetänyt kohti myyntialaa, josta kerätty kokemus tulee antamaan näkökulmaa uudessa työssä.

”Omia intohimojani ovat pienestä asti olleet myyntijohtaminen ja markkinointi. Jos ajattelee vanhaa työpaikkaani (TNT Suomi Oy), niin se on hyvin myyntiorientoitunut paikka. Siellä mitataan viikoittain myyjiä Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan tasolla, eli heidät ”rankataan” sarjataulukon omaisesti, josta nähdään viikon tai kuukauden parhaimmat ja heikoimmat myyjät. Sitä kautta myyntimaailma ja sen samanaikainen hienous ja raakuus ovat minulla hyvin tuttuja asioita.”

Vaikka Paltta onkin viime vuodet työskennellyt TPS:ssä, on hän ollut edelleen aktiivisesti mukana paikallisessa bisnesverkostossa.

”Käyn melkein joka viikko omalla ajallani briiffaamassa ja kouluttamassa myyntiä ja sen hienouksia bisnesverkostossa.”

Kovat tavoitteet miellyttävät

Toimiessaan TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajana Paltan vastuulle kuului seuran ja yhteistyökumppaneiden väliset suhteet ja niiden kehittäminen. Hänellä onkin selkeä käsitys siitä, mitä yhteistyö vaatii toimiakseen.

”Varainhankinta on todella kovaa, raakaa ja systemaattista työtä. Sponsoroinnista käytän itse enemmän termiä yhteistyö. Eli se sisältää kaksi osapuolta, jotka saavat molemmat hyötyä yhteistyöstä. Sen luoviminen ja asiakkaan hyödyn ja tarpeen löytäminen ovat suuressa roolissa siinä myynti- ja bisnespuolessa.”

Kesällä 2016 julkaistussa Strategia 2020:ssä yhdeksi TUTOn päätavoitteeksi asetettiin se, että TUTO on tulevaisuudessa yksi Suomen parhaista jääkiekko-organisaatiosta. Kovat tavoitteet eivät Palttaa hetkauta, vaan hän näkee ne pelkästään positiivisena asiana.

”Kun luodaan strategioita ja tulevaisuuden suunnitelmia, ne pitää aina olla korkealla. Sen takia on mielestäni hienoa, että TUTOssa hallitus ja edeltäjäni ovat asettaneet kovat strategiset tavoitteet ja niitä kohti mennään ja tehdään töitä.”

Paltalla on näkemys myös siitä, mitkä asiat ovat avainasemassa, kun pyritään kohti Strategia 2020:ssä esitettyjä tavoitteita.

”Se että organisaatiossa perustekeminen ja fokus kohdillaan ja löytyy se ymmärtäminen siihen, että miten me puhallamme yhteen hiileen tavoitteen toteutumiseksi. Perusasiat pitää toimia koko ajan ja joka päivä. Sitä kautta me pystymme kehittämään organisaatiota ja seuraa niin siellä nuoremmassa päässä kuin täällä Mestis-tasolla aikuisten kilpaurheilussa.”

Paltan motto ja omat tavoitteet puolestaan tarjoavat TUTOlle keinot, joilla se tulee kulkemaan kohti päämääriään.

”Ammattilaiset ja ammattimaisuus mitataan mielestäni siten, kuka saa ”ranskalaiset viivat” johdettua ja jalkautettua arkeen ja käytännön tasolle.”

Innostunein mielin kohti uutta

Paltalle siirtyminen TUTO Hockeyn toimitusjohtajaksi on loikkaus kohti uutta. TUTO-perheeseen liittyminen on asia, jonka hän kohtaa suurella kunnialla ja innostuksella.

”Olen todella hyvillä fiiliksillä, koko ajan vain enemmän ja enemmän innoissani. TUTO on todella perinteikäs ja hieno seura ja otan tämän pestin ylpeänä vastaan.”

Paltta haluaa nostaa esiin myös sen, että hänen uutta pestiään helpottaa huomattavasti aiemmin tehty laadukas työ.

”Jääkiekkoihmisenä olen seurannut, miten aiempi toimitusjohtaja Dani Aavinen on tehnyt upeaa työtä nämä viimeiset neljä vuotta.”

TUTO järjestää tulevana tiistaina (9.1.) ensimmäisen yhteistyökumppaneillemme suunnatun Lounastreffit-verkostoitumistapahtuman, jossa myös tuleva toimitusjohtaja Roope Paltta on paikalla. Tilaisuus alkaa Electrocity Maunossa klo. 12:00. Lisätiedot ja ilmoittautumiset TÄÄLLÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää