Raportti: TUTOn voittoputki katkesi maalivahtien näytöksessä

Vaasan Kuparisaaressa pelattiin perjantai-iltana todellinen kuuden pisteen ottelu, kun TUTO matkasi Sportin vieraaksi. Illan maalivahdit pelasivat loistavasti ja ensimmäinen maali nähtiin vasta jatkoajalla. Sport otti lopulta kaksi pistettä Mika Kujanpään jatkoaikamaalilla.

 


Avauserä oli alusta asti tasainen. TUTO hallitsi hienoisesti avauserää, mutta kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut. Sport voitti erän laukaustilaston 9-8, mutta Tommi Virtanen poimi lähinnä heikoista sektoreista lähteneet laukaukset ongelmitta.

Erän puolivälin tuntumassa Sportin Mikael Aaltonen komennettiin rangaistujen aitioon, mutta TUTOn ylivoima ei saanut erityisen vaarallista pyöritystä aikaan.

Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa ja fyysistä peliä ja suurempaa riskinottoa vältettiin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

 

TUTOn ylivoimapelaaminen jatkui vaikeana

Molempien joukkueiden maalivahdit jatkoivat toisessa erässä virheettömiä otteitaan. Virtasen lisäksi myös Sportin maalilla pelannut Joonas Kuusela piti joukkueensa mukana ottelussa. Kumpikin maalivahti joutui venymään isoihin torjuntoihin, kun joukkueet joutuivat alivoimalle.

Ajassa 27:33 Mika Kujanpää ohjattiin rangaistusaitioon koukkaamisesta, mutta TUTOn ylivoimapelaaminen oli vaatimatonta. Myös Sport pääsi ylivoimalle, kun Ryan Ruikka otti kampitusjäähyn ajassa 31:41. Sportin ylivoima oli huomattavasti vaarallisempaa, mutta Virtanen TUTOn maalilla toimi turkulaisten viimeisenä lukkona.

Ajassa 37:51 Sportin Jani Kiviniemi taklasi erittäin kovaa Lauri Kärmeniemeä. Taklaus tuli kuolleesta kulmasta ja Kiviniemi komennettiin suihkuun. TUTO sai viiden minuutin ylivoimansa pyörimään erän lopussa, mutta maali jäi syntymättä. Rangaistus jatkui ottelun päätöserään ja tauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.


Maalivahtishow jatkui kolmannessa erässä

Ottelun päätöserä alkoi TUTOn ylivoimalla, kun Jussi Tapio kärsi Kiviniemen viiden minuutin jäähyä. Vajaan kolmen minuutin mittainen ylivoimajakso ei kuitenkaan tuottanut maalia ja näin ottelu jatkui maalittomassa tilanteessa. 

Illan näytelmän pääosissa olivat joukkueiden maalivahdit. Virtanen ja Kuusela torjuivat molemmat 30 laukausta ja pitivät maalinsa varsinaisella peliajalla puhtaana.

TUTO sai kolmannessa erässä vielä kaksi mahdollisuutta ylivoimalla, mutta ylivoimapelaaminen oli edelleen huonoa. TUTO pelasi ottelussa 13 minuuttia ylivoimaa maaleitta. Kun myös ottelun päätöserä oli kokonaisuudessaan maaliton, ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan alussa Ville-Vesa Vainiolan ketju loi erittäin kovan paineen Sportin puolustusalueelle. TUTO pääsi vaihtamaan ketjuaan ja painostus jatkui, mutta Kuusela vaasalaisten maalilla kesti takaiskuitta.

Ajassa 63:37 Kujanpää ratkaisi jaossa olevan pisteen kohtalon ja murensi Virtasen nollapelihaaveet. Kujanpää ampui siniviivan tuntumasta kiekon suoraan syötöstä maalin etuyläkulmaan. Sportin 1-0 maaliin syöttöpisteet merkittiin Eetu Heikkiselle ja Samuli Kivimäelle. Molempien joukkueiden maalivahdit palkittiin ottelun parhaina pelaajina. 

 

TUTOn taival jatkuu huomenna kotiottelulla Jokipoikia vastaan. Kiekko tippuu Marli Areenalla klo. 17.00.

Liput lauantain otteluun voit hankkia tästä. 

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää