RAPORTTI: TUTOlle tärkeä vierasvoitto Kokkolasta

TUTO nappasi keskiviikko-illan kunniaksi Kokkolasta tärkeääkin tärkeämmän kolmen pisteen vierasvoiton, jonka myötä se nousi jälleen sarjataulukon neljännelle sijalle, kiinni puolivälierin kotietuun.

Hermes – TUTO Hockey

1-4 (0-2, 0-2, 1-0)

Tilastot

Avauserä TUTOn heiniä

Tiukasti kotietuun oikeuttavaa neljättä sijaa jahtaava TUTO tuli ottelun avauserään kovalla temmolla, ja loi maalipaikkoja heti alusta lähtien.

Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka aukesi kuuden minuutin kohdalla, kun Niclas Lucenius tarjosi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi loistavan paikan Sami Salmiselle, jonka laukauksen Hermes-maalilla torjunut Samuel Jukuri kuitenkin torjui patjallaan.

TUTO jatkoi vaarallisten paikkojen rakentelua läpi avauserän ja se saikin lopulta ansaitun palkinnon ajassa 08:42, kun kokoonpanoon palanneen Anssi Virkin tulinen laukaus painui aivan kokkolalaismaalin yläkulmaan.

Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana kokeilemaan myös ylivoimaansa, mutta erikoistilanteiden vaarallisin paikka siunaantui alivoimalla läpiajoon karanneelle Aki Juuselalle, joka ei kuitenkaan onnistunut kasvattamaan vieraiden johtoa.

Erä näytti jo päättyvän lukemissa 0-1, kunnes Mikke Levo vapautti upealla pystysyötöllä Matias Lehtosen läpiajoon, joka niittasi kiekon varmasti ohi Jukurin vain kuusi sekuntia ennen erän loppua. Maalin myötä Lehtonen kasvatti kauden pistesaldonsa jo neljäänkymmeneen.

TUTO tuplaa johtonsa

Toisen erän alku oli huomattavasti avauserää tasaisempaa peliä, jossa kumpikaan ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Ajassa 21:43 TUTO kuitenkin iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Henry Mäntylä kiskaisi suoraan Juho Virtasen syötöstä lukemiksi 0-3. Maali oli hiljattain TUTOon siiryneelle Mäntylälle Mestis-uran ensimmäinen.

Kolmannen takaiskun jälkeen Hermes vaihtoi myös maalivahtia, kun maalilla aloittanut Samuel Jukuri korvattiin U20-maajoukkueen rinkiin kuuluvalla Leevi Laaksolla.

Maalin jälkeen Hermes alkoi osoittaa jo piristymisen merkkejä, jotka kuitenkin katkesivat tylyllä tavalla hieman erän puolivälin jälkeen, kun kaksikko Lucenius-Salminen karkasi jälleen ylivoimahyökkäykseen. Tälläkin kertaa Salmisen yritys pysähtyi maalivahdin varusteisiin, mutta kärppänä paikalle liukunut Lucenius iski torjunnasta syntyneen irtokiekon varmasti kokkolalaismaalin verkon perukoille, kasvattaen TUTOn johdon jo neljään maaliin.

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, joten kahden erän jälkeen tilanne Kokkolassa oli jo 0-4. Upea avojäätaklaus erässä kuitenkin vielä nähtiin, kun maalihanansa illan ottelussa avannut Mäntylä pysäytti Hermeksen Joonas Sammalmaan etenemisen tiiliseinää muistuttavalla taklauksella.

Tasainen päätöserä

Illan kolmannelle periodille kaukaloon luisteli uudelleen syntynyt Hermes. Aktiivisesti liikkunut ja aggressiivisesti pelannut kotijoukkue sai ensiminuuttien aikana luotua useita vaarallisia paikkoja TUTOn maalille, mutta loistavan ottelun pelannut Karolus Kaarlehto selvitti tilanteet yksi toisensa jälkeen, ajoittain myös maalirautojen avustuksella.

Erän puolivälissä Hermes kuitenkin onnistui rikkomaan Kaarlehdon nollan, kun joukkueen kapteeni Samu Markkula iski Jesse Huhtalan laukauksen irtokiekon verkon perukoille.

Hermes ei kuitenkaan saanut maalista tarvittavaa piristysruisketta, vaan erän toisella puolikkaalla TUTO otti kliinisellä otteella kenttätapahtumat jälleen haltuunsa, hoitaen ottelun lopulta nimiinsä lukemin 1-4.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kiitteli etenkin omiensa valmiustasoa illan ottelussa.

”Olen kritisoinut sitä, että peli on pelaajien vastuulla, kun kiekko tippuu jäähän. Tänään tultiin hyvin peliin ja jokainen jätkä oli hereillä.”

Elomon mukaan vahva toinen erä oli jälleen avain TUTOn voittoon.

”Meiltä todella vahva toinen erä, joka on ollut jo pidempään trendi. Sitten pieni herpaantuminen johtoasemassa. Sen jälkeen kuitenkin skarppaus siihen ja tärkeät pinnat mukaan.”

Arvokkaasta vierasvoitosta huolimatta turkulaisten pääkäskijä ei ole vielä täysin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

”Vielä pitää paljon parantaa. Tässä on vielä muutama peli jäljellä ja sen jälkeen pitää pelin tulla selkäytimestä.”

Raportti: Jyri Sulander
 

TUTO jatkaa otteluitaan perjantaina kotikaukalossa, kun se isännöi Jokipoikia kotoisalla Marli Areenalla klo 18:30. Edullisemmat ennakkoliput perjantai-illan jännäriin voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää