Raportti: TUTO yksin sarjakärkeen

Kiekko-Vantaa – TUTO Hockey


1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

TUTO ja Kiekko-Vantaa kohtasivat keskiviikkona Tikkurilan Valtti Areenalla. Avauserä oli asetelmien hakemista, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua toden teolla. TUTO otti ottelusta täyden pistepotin ja pitää nyt sarjan kärkipaikkaa yksinään.

TUTO sai illan otteluun erinoimaisen startin. Pelikellot pysähtyivät aikaan 4.40, kun Aleksi Rutanen löi Aki Keinäsen lämärin jälkitilanteesta kiekon maaliin. Maali oli Rutaselle kauden viides ja samalla kolmas Kiekko-Vantaan verkkoon. Maalin toinen syöttöpiste meni Tuukka Pulliaisen nimiin.

Ajassa 6.43 K-Vantaan Santeri Saari passitettiin rangaistujen penkille huitomisesta ja TUTO pääsi hakemaan illan toista pussia ylivoimalla. K-Vantaa pelasi kuitenkin loistavaa alivoimaa ja TUTO saikin maalia kohti vain yhden laukauksen.
Erässä vihellettiin erittäin vähän pelikatkoja ja näin molempien joukkueiden valmentajat pääsivät peluuttamaan viisikoitaan tasaisesti. Kiekko liikkui päästä päähän kummankaan joukkueen erityisesti hallitsematta kenttätapahtumia. Vantaalaiset saivat erän viimeisillä sekunneilla aikaan hyvän pyörityksen TUTOn maalille, mutta TUTO selvisi tästä takaiskuitta. Tauolle lähdettiin tilanteessa 0-1.

Toisessa erässä alkoi tapahtua

Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun heti toisen erän alussa. Markus Hännikäisen rannelaukaus pysäytti pelikellon aikaan 20.36. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Tommi Virtanen joutui torjumaan läpiajon. Virtanen selvisi tästä esimerkillisesti.

TUTO pääsi jälleen hakemaan johtoa ylivoimalla, kun Saku Salminen otti rangaistuksen ajassa 22.14. Tällä ylivoimalla TUTO ei kuitenkaan Mikko Lehtosen tolppalaukausta lähemmäksi päässyt. Erän toinen ylivoima sen sijaan tuotti tulosta. 26.46 oli peliä käytynä, kun Rutanen iski illan toisensa. TUTOn toiseen maaliin syöttöpisteet Antti Virtaselle ja Lehtoselle.

Lehtoselle yksi syöttöpiste ja tolppalaukaus ei kuitenkaan riittänyt, vaan mies päätti avata myös illan maalitilinsä. Anrei Hakulinen antoi loistavan syötön painottomalta puolelta nousseelle Lehtoselle, joka laittoi kiekon viileästi maalin kattoon. Maalin syntyaika oli 36.56. Lukemat tauolle mentäessä olivat 1-3.

Kiekko-Vantaa ei saanut kunnon kirivaihdetta silmään

Lohipaidat lähtivät kolmanteen erään kahden maalin tappioasemassa. TUTO pelasi kolmannen erän äärimmäisen järkevää lätkää ja Kiekko-Vantaan peli menikin melkoiseksi puurtamiseksi. Muutamia hajapaikkoja vantaalaiset saivat TUTOn maalille luotua, mutta Virtanen pelasi vähäiset tilanteet huolellisesti ja näin ollen ottelussa ei lisäosumia nähty.
Vaasan Sport hävisi oman ottelunsa Kajaanissa, joten TUTO nousi nyt yksinään sarjan piikkipaikalle.

”Vantaa pelasi kaksi erää tehden meidän illasta takkuisen”

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kertasi illan ottelua seuraavasti:

”Vantaa pelasi kaksi erää tehden meidän illasta takkuisen. Kahden erän jälkeen oltaisiin voitu olla maalin verran tappiollakin. Kolmanteen erään muutettiin systeemiä ja lyötiin omasta päästä luukut kiinni. Hyvällä päätöserällä ansaittiin tänään voitto”, Lehkonen summaa.

TUTOn seuraava ottelu pelataan Marli Areenalla tämän viikon perjantaina klo 18.30.

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää