Raportti: TUTO taipui voittolaukauskisassa

Jokipojat-TUTO 4-3VL
(1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

 

Joensuun Jokipojat isännöivät lauantaina TUTOa. Molemmat joukkueet tulivat otteluun tappio niskassaan perjantain kierrokselta. Maaleja ottelussa ei kauaa tarvinnut odotella, sillä toisella peliminuutilla molemmat joukkueet olivat jo onnistuneet maalitilinsä avaamaan. Lopulta vasta voittolaukauskisa ratkaisi paremmuuden kotijoukkueen hyväksi maalein 4-3.


Ottelu Joensuussa alkoi rytinällä. Heti keskialoituksen jälkeen Jokipojat veivät pelivälineen TUTOn päätyyn. Tommi Virtanen joutui torjumaan kolme kertaa ensimmäisessä tilanteessa, mutta Jokipojat eivät onnistuneet maalia tilanteessa tekemään.

Tämän tilanteen jälkeen Tuukka Pulliainen vapautti syötöllään Antti Virtasen ja Ville-Vesa Vainiolan ylivoimahyökkäykseen. Virtanen tuli kiekon kanssa alueelle ja antoi millintarkan syötön takatolpalle nousseelle Vainiolalle. Vainiola löi kiekon tyhjään maaliin ajassa 00:31.

Keskialoituksen jälkeen Jokipojat veivät pelin jälleen TUTOn alueelle. Kiekko pyöri Virtasen maalin edessä vaarallisesti ja ajassa 1:11 Elvijs Biezais niittasi kiekon Virtasen selän taakse.  Loppuerä mentiin erittäin vauhdikkaissa tunnelmissa, mutta enempää maaleja ei Joensuussa nähty.  Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan avauserässä ylivoimaakin ,mutta tulosta ei syntynyt ja tilanteessa 1-1 lähdettiin erätauolle.


Jokipojat siirtyivät toisessa erässä johtoon

TUTO siirtyi ottelussa johtoon toista kertaa ajassa 24:08. Virtanen tuli jälleen kiekon kanssa alueelle ja nosti katseensa takatolppaa kohden. Takatolpilta löytyi tällä kertaa Pulliainen, joka niittasi kiekon maaliin. 1-2 maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Vainiola.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jokipoikien Sami Blomqvist tasoitti lukemiksi 2-2. Blomqvistin maaliin hyvän syötön antoi Edgars Dikis. Jokipoikien toinen ylivoima tuotti ottelun ensimmäisen ylivoimamaalin. 3-2 maali merkittiin Jakub Sramekin nimiin. Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-2.


TUTO hallitsi päätöserää

Ottelun päätöserä miteltiin TUTOn hallinnassa. Joukkueen maalille luisteli heti kolmannen erän alkuun Kimmo Meriläinen, joka esiintyi virheettömästi. Ajassa 48:44 Heikki Puustinen otti rangaistuksen laitataklauksesta ja TUTOlle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen ylivoimalla. Ylivoima toimi näennäisen hyvin, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä.

Ottelua oli pelattu 55:18, kun Anrei Hakulinen tasoitti lukemiksi 3-3. Hakulisen maaliin syöttöpisteet merkittiin Mikael Salmivirralle ja Ryan Ruikalle. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa oli pelattu 2:32, kun Pulliainen talutettiin rangaistusaitioon estämisestä. Jokipoikien 4-3 ylivoima pyöri lähes koko kaksiminuuttisen TUTOn alueella, mutta Meriläinen toimi viimeisenä lukkona. Jatkoaika ei tuonut selvyyttä paremmuudesta, joten Joensuussa mentiin voittolaukauskilpailuun.

TUTOlta laukomisen aloitti Salmivirta, joka ampui maalin ohi. Seuraavana vuorossa oli Jokipoikien Mikael Ruohomaa, joka teki kauniin maalin. Kun myös Hakulinen epäonnistui yrityksessään, Blomqvistin rankkarimaali lopetti tämän kilpailun ennen viimeistä ampujaparia.

 

”Kuoppa on nyt taitettu”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoi lauantain pelistä seuraavaa.

Ollaan oltu nyt lyhyen periodin ajan tietynlaisessa kuopassa. Sain kuitenkin tästä pelistä  ja etenkin päätöserän rytminmuutoksesta infoa, että kuoppa on nyt taitettu. Ollaan saatu tämän periodin aikana tärkeää infoa joukkueesta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tänään oltaisiin ansaittu enemmänkin, mutta nyt jouduttiin tyytymään yhteen pisteeseen.”, Kertasi Lehkonen.

 

 

TUTOn taival jatkuu keskiviikkona 15.1.2013. Keskiviikkona Marli Areenalle saapuu JYP-Akatemia. 

 

 

 

 

 

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää