Raportti: TUTO taipui Heinolassa

Peliitat – TUTO  3-2 JA (0-2, 0-0, 2-0, 1-0)

TUTO Hockey kohtasi perjantai-illan ottelussaan Peliitat. Ottelu oli molemmille joukkueille kauden toinen. Peliitat hävisi avauskierroksella LeKille 5-1, kun taas TUTO voitti kotonaan Sportin. Illan ottelussa Peliitat oli kuitenkin lopulta TUTOa vahvempi.

TUTO aloitti Heinolassa erittäin terävästi. Illan avausmaalia ei tarvinnut Versowood-areenalla pitkään odotella. 1.11 oli avauserää pelattu, kun TUTO-kapteeni Antti Virtanen siirsi pelivälineen Antti Rautiolan selän taakse tarkalla laukauksellaan B-pisteen takakaarelta.

Noin seitsemän minuuttia myöhemmin Tuukka Pulliainen maalasi kovan pyörityksen jälkeen tilanteeksi 2-0. Pulliaisen maaliin kauniin esityön tekivät Antti Virtanen ja Anrei Hakulinen, joille syöttöpisteet olivat jo illan toiset tehopisteet mieheen. Pulliainen sai lopulta laittaa kiekon tyhjään maaliin, sillä Antti Rautiola oli tilanteessa pelattu täysin ulos.

Peliitat pääsi kokeilemaan ylivoimaansa kahdesti, mutta tulosta ei syntynyt. Miika Wiikman TUTO-maalilla pelasi loistavan avauserän ja pelasti pari todella hyvää maalintekopaikkaa. Tauolle siirryttiin tilanteessa 0-2.

Toiseen erään ottelu tasottui

Toisessa erässä ei syntynyt maaleja lukuisista tilanteista huolimatta. Molemmilla joukkueilla oli läpiajo, mutta Rautiola ja Wiikman hoitivat tilanteet.

TUTOlle vihellettiin ottelun toisessa erässä kaksi rangaistusta, mutta TUTOn alivoima kesti tilanteet helpohkosti. Erän puolivälissä siirretyn rangaistuksen aikana Peliitat sai kiekon kertaalleen Wiikmanin vartioimaan maaliin, mutta tilanteessa maalivahtia estettiin niin rajusti, että tuomaristo hylkäsi maalin perustellusti. Taukotilanne Heinolassa oli 40 peliminuutin jälkeen edelleen 0-2.

Peliitat tuli kovaa päätöserään ja laittoi TUTOn koville

Ajassa 42.31 Joni Isomäki laukoi ranteella kiekon takakulmaan ohi hölmistyneen Wiikmanin. Isomäellä oli loistava paikka kolmannessa erässä tehdä toinenkin maali, mutta mies laukoi tyhjästä maalista yli. Heti Isomäen maalin jälkeen Aleksi Rutanen lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklaus tapahtui tilanteen ulkopuolella ja niinpä tuomarit joutuivatkin neuvottelemaan tilanteesta pitkään ja lopulta Rutanen arvottiin isoista ovista ulos. Tilanteessa kaltoin kohdeltu Peliitta-sentteri Ville-Matti Koponen palasi suoraan tilanteen jälkeen kaukaloon pyörittämään ylivoimaa. Samu Pitkäsen kärsiessä Rutasen vitosta, Peliitat rankaisi nopeasti. Christian Silfver siirsi kiekon TUTO-maaliin ja 2-2 tasoitus oli tosiasia. Enempää maaleja kolmannessa erässä ei syntynyt, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Peliitat vahvempi jatkoajalla

Jatkoajalla TUTOn Ryan Ruikalle tuomittiin rangaistus huitomisesta ja Peliitat pääsi kokeilemaan jääkiekon vaarallisinta erikoistilannetta, neljällä kolmea vastaan ylivoimaa. Peliittojen ylivoima pyöri hyvin ja kiekkoa liikuteltiin TUTO-päädyssä. Jatkoaikaa oli pelattu 3.57 kun Christian Silfver niittasi kiekon reppuun toistamiseen ja hankki kaksi pistettä Peliitoille. Ryan Ruikan rangaistus loppui vain sekunti ennen Silfverin maalia.

Päävalmentajan mietteet ottelun jälkeen

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen avasi ottelun kulkua puhelimitse Heinolasta pelin jälkeen.

– Pelissä tapahtui paljon kaikenlaista, myös vähän epäloogisempia asioita. Meillä ei yksinkertaisesti kestänyt ”jänne” pelata voittavasti. Pelaajalla on kuitenkin vain yksi fokus ja se on se seuraava vaihto. Siihen pitää pystyä keskittymään, tapahtuipa kentällä mitä hyvänsä, Lehkonen linjaa illan kulkua.

Sport-ottelun jälkeen Lehkonen kiinnitti huomiota alivoimapelaamiseen, jossa näkyikin nyt merkkejä paremmasta.

– Alivoima toimi kolmannen erän puoliväliin asti hyvin. Tasoitusmaalissa tuli pieni merkkausvirhe ja kaveri rokotti siitä surutta. 

TUTOn seuraava kotiottelu pelataan Kupittaalla keskiviikkona 18.9 klo 18.30. Silloin vastaan luistelee K-Vantaa.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää