Raportti: TUTO kaatui erikoistilannepelaamiseen

JYP-Akatemia – TUTO Hockey

4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

TUTO aloitti ottelun Jyväskylässä hyvin. Joukkue tuli otteluun vastustajaa pirteämpänä ja loi enemmän maalintekopaikkoja heti ottelun alusta lähtien. Maalinteon Synergia-areenalla aloitti kuitenkin kotijoukkue. TUTO ei saanut koneitaan kunnolla käyntiin ja näin pisteet jäivät Jyväskylään.

Ottelun näkyvin pelaaja oli JYP-Akatemian maalivahti Antti Lehtonen. TUTO loi hyviä paikkoja heti ottelun alusta lähtien, mutta Lehtonen piti maalinsa puhtaana. Lehtoselle kirjattiin avauserässä 15 torjuntaa ja koko pelissä koppeja kertyi 32.

TUTO teki kovalla hyökkäyspään paineistuksellaan JYP-Akatemian hyökkäyksiin lähtemisen vaikeaksi ja ansaitsi tällä myös illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Jakub Ferenc neppasi kiekon katsomoon. Joukkue sai luotua ylivoimalla hyviä paikkoja, mutta Lehtonen hoiti toimensa virheettömästi.

Ajassa 12.09 JYP-Akatemia pääsi TUTOn ylipelaamisen johdosta 3-1 ylivoimahyökkäkseen, jonka päätteeksi Joel Sund niittasi kiekon loistavalla rannelaukauksella TUTO-maalin etuyläkulmaan. TUTO jatkoi maalin jälkeen hyvää kiekollista pelaamistaan, mutta avausmaali jäi vielä syntymättä.

Ottelu tasoittui toisessa erässä

TUTO jatkoi hyvien maalipaikkojen luomista toisessa erässä, mutta myös JYP-Akatemia tuli toiseen erään pirteämpänä. Ajassa 27:26 Tuukka Pulliainen voitti hyökkäyspään aloituksen puhtaasti. Nico Manelius sai kiekon viivassa lapaansa ja viimeisteli kovalla laukauksella kauden kuudennen maalinsa.

1-1 maalin jälkeen JYP-Akatemia sai aikaan erittäin pitkän pyörityksen TUTO-päädyssä. Mikko Lehtonen ja Aleksi Rutanen joutuivat olemaan jäällä yli kaksi minuuttia putkeen, kun vastustaja piti kiekkoa hallussaan. Lehtosen ampuman pitkän kiekon jälkeen Ismo Lehkonen käytti fiksusti aikalisänsä ja joukkue selvisi tästä takaiskuitta.

JYP-Akatemia otti erän loppuun vielä kaksi rangaistusta lähes peräkkäin. Ensimmäisellä ylivoimalla TUTO siirteli hyvin kiekkoa hyökkäysalueella, mutta laadukkaat laukaukset jäivät puuttumaan. Toinen ylivoima alkoi huomattavasti synkemmissä merkeissä. Topi Nättinen ja Oula Palve lähtivät alivoimalla hyökkäykseen, joka päättyi Palveen viimeistelemään 2-1 maaliin ajassa 39:39. JYP-Akatemia pääsi ”pukukoppimaalin” turvin erätauolle johtoasemassa. Toinen erä oli kenttätapahtumien perusteella avauserää tasaisempi.

Kolmannessa erässä TUTOlle tehtiin illan toinen alivoimamaali

JYP-Akatemia otti pelissä viisi kahden minuutin rangaistusta, mutta TUTO ei onnistunut tekemään ainoatakaan ylivoimamaalia. Viiden ylivoiman aikana kiekko päätyi TUTOn omaan verkkoon kahdesti. Ajassa 44:41 Nättinen iski illan toisen alivoimapisteensä ja lukemiksi muuttui 3-1.

Ajassa 55:54 TUTOn maalilla oli melkoinen torikokous, jonka päätteeksi Joel Sund laittoi kiekon maaliin toistamiseen, tällä kertaa jalallaan. Tilanne tarkistettiin videolta ja maali hyväksyttiin. TUTOn orastava kiri loppui Anton Kokkosen ajassa 57:15 saamaan hyökkäysalueen huitomisrangaistukseen. JYP-Akatemia pelasi johtoasemassa erittäin fiksusti ja näin pisteet jäivät ansaitusti Jyväskylään.

TUTO pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Keskiviikkona matkataan Vaasaan, missä kohdataan Sport. Perjantaina pelataan kotona Jokipoikia vastaan ja lauantaina kohdataan Kouvolassa KooKoo.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää