RAPORTTI: Tommi Virtasen virheetön esitys toi TUTOlle vierasvoiton

TUTO kohtasi perjantai-iltana kovassa vireessä otteluun tulleen SaPKon. Turkulaisryhmä aloitti ottelun pirteästi, mutta maalipaikoissa joukkueella oli jälleen vaikeuksia. Tommi Virtasen nollapeli toi lopulta turkulaisille tänään kolme sarjapistettä.


TUTO aloitti ottelun vieraskaukalossa jälleen pirteästi. Kiekko toimitettiin heti keskialoituksen jälkeen SaPKon kenttäpäätyyn ja ensimmäinen pyöritys oli valmis. Ensimmäiset kaksi minuuttia pelattiin lähes yhtä päätä, mutta lopulta SaPKokin pääsi peliin mukaan. Jani Kautto pelasi SaPKon maalilla hyvän erän ja kirjautti itselleen avauserässä 13 torjuntaa.

Ajassa 5:50 Atte Sillanpää komennettiin jäähypenkille. 44 sekuntia myöhemmin myös Anton Kokkonen otti pikkukakkosen ja SaPKo pääsi näin hakemaan avausmaalia kahden miehen ylivoimalla. TUTO pelasi hyvää alivoimaa ja viimeisenä lukkona toimi maalivahti Tommi Virtanen.

Rikkonaisessa avauserässä vihellettiin yhteensä viisi kahden minuutin rangaistusta, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalia tekemään, joten erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.


Molemmilla joukkueilla oli paikkansa avausmaalin tekemiseen toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä joukkueet lopettivat jäähyilyn ja peli oli huomattavasti selkeämpää. Ottelun ainoa rangaistus vihellettiin ottelun puolivälissä Niklas Huovilalle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Huovilan jäähy oli mallia 2+10min, mutta TUTO ei onnistunut ylivoimalla kiekkoa maaliin iskemään.

Peli eteni toisessa erässä aavistuksen vierasjoukkueen hallinnassa, mutta myös SaPKo loi hyviä maalintekopaikkoja. Virtanen selvisi kuitenkin toisessa erässä neljällä torjunnalla. Ottelun toiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.


Vierasvoitto vaati Virtaselta nollapeliä
Maalinteko oli molemmille joukkueille uskomattoman vaikeaa läpi ottelun. TUTO onnistui lopulta maalinteossa ensimmäisenä. Ajassa 53:33 Mikko Lehtonen niittasi kiekon siniviivalta ohi Kauton. Lehtosen 0-1 maaliin syöttöpisteet merkattiin Anrei Hakulisen ja Tuukka Pulliaisen nimiin.

SapKo taisteli loppuun saakka ja pelasi viimeisen minuutin kuudella kenttäpelaajalla. SaPKo toimitti aktiivisesti kiekkoa kohti TUTOn maalia, mutta turkulaisten puolustus pelasi uhrautuvasti ja Virtanen hoiti loput. TUTO voitti lopulta ottelun luvuin 0-1.


TUTOn ottelut jatkuvat heti huomenna vierasottelulla Jukureita vastaan. Ottelu alkaa klo. 17.00.

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää