Raportti: "Psyyke ei kestänyt sarjakärkeen siirtymistä"

Jokipojat – TUTO Hockey

5-3 (1-2, 3-0, 1-1)

Viikon kolmannessa ja samalla viimeisessä ottelussa TUTO kohtasi Jokipojat. TUTOn keskittyminen ei pysynyt kunnolla kasassa ja pisteet jäivät Joensuuhun. 

Jokipojat tuli ottelun alkuun hieman TUTOa paremmalla jalalla. Molemmat loivat avauserän alkuun paikkoja, mutta maalinteossa onnistui ensimmäisenä kotijoukkue. Ajassa 8.45 Matias Kuusiston istuessa jäähyaitiossa Jokipoikien hyvin pyörinyt ylivoima rankaisi. Maalintekijä oli lämärillä viivasta ampunut Vili Palola.

Pitkään ei tarvinnut TUTOn tasoitus- ja johtomaalia odotella. 13 peliminuutin kohdalla alkoi TUTOn tehokas puoliminuuttinen, jossa tänään valkoisilla paidoilla pelannut turkulaisryhmä latoi kaksi maalia. Aleksi Rutanen ampui tulisella lämärillä B-pisteiden välistä kiekon Mikael Edelmannin selän taakse maalin yläkulmaan.Tähän maaliin kauniin syötön antoi Antti Virtanen. 25 sekuntia myöhemmin kiekko pomppi epävarmasti maalilla pelanneen Edelmannin varusteista maalin eteen ja Niko Palonen iski irtopalan maaliin. 1-2 lukemista lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa.

TUTO toisessa erässä varjojen mailla

Ottelun toinen erä oli TUTOn tämän kauden huonoin erä. Jokipojat olivat koko ajan askeleen edellä ja voittivat erän 3-0. Heti erän alussa, ajassa 21.23, Palonen passitettiin pesulle laitataklauksesta ja tästä TUTO joutui viiden minuutin alivoimalle. Jokipoikien ylivoima teki maalin alle minuutissa, kun Sami Blomqvist niittasi kiekon maaliin. Enempää maaleja pitkän alivoiman aikana ei kuitenkaan syntynyt lukuisista paikoista huolimatta.

Ajassa 28.12 Joona Manninen vei Jokipojat jälleen johtoon. Otto Karvinen tarjoili ja Manninen laukoi suoraan syötöstä kiekon Tommi Virtasen längistä sisään. Ottelun puolivälissä Jokipoikien Jarkko Immonen lähetti vaarattoman näköisen rannelaukauksen kohti Virtasen maalia. Virtanen mitä ilmeisemmin hukkasi katselinjan kiekkoon ja veto upposi maaliin. Tilanteeksi muuttui 4-2.

TUTOlle tarjottiin kahden miehen ylivoimaa erän loppupuolella lähes täydet kaksi minuuttia, mutta ylivoimapelaaminen oli näennäisestä pyörityksestä huolimatta tehotonta. Anrei Hakulinen pelasi kiekon Antti Virtaselle tyhjän maalin kulmalle, mutta tällä kertaa kokenut TUTO-kapteeni laukoi kiekon maalin ohitse. Tauolle  mentiin tilanteessa 4-2 ja TUTO sai aloittaa kolmannen erän ylivoimalla.

TUTO ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi

Kolmas erä ei tuonut helpotusta TUTOn tuskaisen tuntuiseen ylivoimapeliin. Kun 48.20 oli pelattu, TUTO pääsi jälleen kahden miehen ylivoimalle. Tällä kertaa viidellä kolmea vastaan päästiin pelaamaan noin puolitoista minuuttia, mutta tulosta ei taaskaan syntynyt.

Ajassa 51.08 Mikael Ruohomaa repäisi TUTOn ajelehtivasta veneestä pohjatulpan irti. Kova lyöntilaukaus viivasta teki Virtasesta maalillaan voimattoman  ja 5-3 näki päivänvalon. Maaliin syöttöpiste tehoduon toiselle osapuolelle, Sami Blomqvistille. Ajassa 56.28 Heikki Puustinen otti rangaistuksen huitomisesta ja Ismo Lehkonen päätti lähteä hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tämä tuottikin tulosta, sillä Nico Manelius kavensi loppulukemiksi 5-3 Aki Keinäsen kovan laukauksen jälkitilanteesta. Jokipojat pelasi viimeiset minuutit järkevästi ja näin pisteet jäivät Joensuuhun.

”Psyyke ei kestänyt sarjakärkeen siirtymistä”

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen löysi syyt vaisuun esitykseen mentaalipuolelta.

”Meillä ei psyyke kestänyt sarjakärkeen siirtymistä. Paljon löytyi hyviä juttuja, mutta kun keskittyminen herpaantui, niin kiekollisesta pelistä tuli ihan pulkkamäkeä”, avasi Lehkonen.

”Tämä oli ihan toisinto Peliitat-pelistä, jänne ei kestänyt pelata voitollista kiekkoa tänään.”

Mestis jatkuu TUTOn osalta 2.10 kotiottelulla Jukureita vastaan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää