RAPORTTI: Jatkoaikatrilleri päättyi TUTOn juhliin!

LeKi ja TUTO kohtasivat kauden toisella Mestis-kierroksella Lempäälän pienessä kaukalossa. Isokokoisella joukkueella otteluun lähtenyt kotijoukkue jäi kahdessa ensimmäisessä erässä täysin TUTOn jalkoihin, mutta hyvällä kolmannella erällä LeKi onnistui venyttämään ottelun aina jatkoajalle saakka. 

LeKi – TUTO Hockey

2-3 ja. (0-0, 0-2, 2-0, 0-1)

Tilastot

Maaliton avauserä

Ottelun alku oli tasaista peliä, sujuen lievässä TUTOn hallinnassa. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana TUTO pääsi laukomaan kymmenesti kohti LeKin maalia vartioinutta Christian Heljankoa, kun taas Julius Pohjanoksalle kirjattiin vastaavassa ajassa vain kaksi torjuntaa.

Vaarallisimmista TUTO-paikoista vastasivat kahdesti laukaustaan esitellyt Aki Keinänen sekä aktiivista hyökkäyspeliä esittänyt kaksikko Tomi Wilenius – Aki Juusela. Kotijoukkueen paras paikka aukesi puolestaan Ilves-kasvatti Tuomas Koskiselle, jolle slovakkisentteri Filip Krivosik tarjoili kiekon takatolpalle.

Seuraavan kerran HPK:n sopimuspelaajiin kuuluva Krivosik oli esillä 09:51, kun hän sai kahden minuutin rangaistuksen häirittyään TUTO-hyökkääjä Niklas Näppiä. Seuranneella ylivoimalla TUTO sai luotua runsaasti painetta LeKi-alueelle, mutta uhrautuvasti kiekon eteen syöksyneet lempääläläiset kestivät illan ensimmäisen alivoimansa.

Ylivoiman jälkeen TUTO sai ottelusta vahvan otteen, kapteeni Hannu Kurun johtaman kakkoskentän johdolla. Erän lopulla Wilenius tarjosi upean poikittaissyötön Juuselalle, mutta raumalaislähtöisen hyökkääjän one-timer jäi erässä lähes päällään seisoneen Heljangon räpylään. Heljangon mahtavasta erästä kertovat myös tilastot, joiden mukaan Tapparasta lainalla oleva maalivahti torjui esimmäisen kaksikymppisen aikana peräti 19 kertaa. 

Maalihanat auki kuumassa kakkoserässä

Kotijoukkue LeKi pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, kun TUTO-puolustaja Samu Suominen otti aivan ensimmäisen erän lopulla kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Ylivoimalla kolmikko Antti Kangasniemi Anton OllikainenTommi Välimaa sai muutaman hyvän paikan aikaiseksi, mutta erikoistilanteen vaarallisin paikka avautui kuitenkin TUTOn Aki Juuselalle. Loistava maalipaikka tyrehtyi kuitenkin tälläkin kertaa maagisen ottelun pelanneen Heljangon torjuntaan.

TUTO-ikoni Keinäselle aukesi hieman ennen erän puoliväliä loistava maalipaikka, josta ”Keni” ei kuitenkaan onnistunut ruuvaamaan kiekkoa maaliin. Tilannetta seurasi melkoinen hässäkkä, jonka päätteeksi Suominen, Keinänen, Krivosik ja Sami Laakso lähetettiin istumaan kahden minuutin rangaistuksia väkivaltaisuudesta. Nelikon painin myötä ottelun tunnetaso nousi täysin uudelle tasolle, josta seurasi lähes välittömästi TUTOn ylivoima, Välimaan lähtiessä istunnolle koukkaamisesta. 

Välimaan rangaistusta ehti kulua vain vajaa minuutti, kun Lempäälän jäähallin rangaistusaitoiden tilavuutta testattiin oikein urakalla: ensin boksiin lähetettiin samanaikaisesti Anssi Virkki sekä LeKin Otto Mäkinen ja vain hetkeä myöhemmin kotijoukkueen Anton Ollikainen sai kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Seuranneella kahden miehen ylivoimalla TUTO onnistui vihdoin ohittamaan Heljangon, kun Eetu-Ville Arkiomaa iski kiekon isäntien reppuun Näpin tolppalaukauksen jälkeen.

Vain neljä minuuttia avausmaalin jälkeen Matias Lehtonen purjehti samettisilla käsillä läpi lempääläläispuolustuksen ja naulais kiekon varmasti rystyltä maalin ylähyllylle, siirtäen TUTOn 2-0 johtoon.

LeKi nousi peliin mukaan
 

Ottelun kolmas erä oli pelillisesti huomattavasti edeltäjäänsä tasaisempi, kun LeKi sai aiemmin ottelussa tökkineen avauspelaamisensa kuntoon. Erän ensimmäinen huippuluokan maalintekopaikka aukesi heti avausminuutilla, kun Wilenius karkasi läpiajoon. Tamperelaislähtöisen hyökkääjän terävä rannelaukaus pysähtyi kuitenkin Heljangon räpylään.

Toisessa erässä syttynyt kuuma tunnelma ei himmentynyt päätöserässäkään, vaan kaukalossa painittiin tasaisin väliajoin. LeKi-pelaajista tapahtumien keskipisteessä oli jatkuvasti isäntien kapteeni Sami Laakso, joka sai painikumppanikseen muun muassa Jere Karlssonin.

Erän puolivälin jälkeen LeKi löi isompaa vaihdetta silmään, joka näkyi myös tulostaululla. Ensin äärimmäisen lupaava 17-vuotias Toni Utunen kavensi lukemiksi 1-2, ja ajassa 55:05 Otto Mäkinen tasoitti lukemiksi 2-2. 

TUTOlle tarjottiin kultaista saumaa napata täysi pistepotti, kun LeKin Jere-Matias Alanen komennettiin rangaistusaitioon vain 02:55 ennen päätöserän loppua. Lähimpänä maalintekoa kävi kiekon ylärimaan kiskaissut Aki Keinänen, mutta maalia ylivoimalla ei saatu aikaan. 

Juusela nousi ratkaisijaksi

TUTO joutui aloittamaan jatkoajan alivoimalla, kun Keinänen istui päätöserän lopulla saamaansa kampitusrangaistusta. Rangaistuksen jälkeen TUTO otti pelinhallinnan jälleen takaisin itselleen, ja ottelu voittomaali näkikin päivänvalon ajassa 64:47. Maalista vastasi Aki Juusela, joka sai osumaansa todellisen namupassin Matias Lehtoselta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo harmitteli joukkueensa heikkoa kolmatta erää.

”Tultiin erinomaisesti peliin ja jatkettiin toinenkin erä samaan malliin. Jos eilen oli huono peli meiltä, niin tänään oli huono kolmas erä. Passivoiduttiin ja päästettiin kotijoukkue mukaan. Passivoituminen on vaarallista, mutta onneksi oli vasta kauden toinen peli. Onneksi pystyttiin kaivamaan se voitto sieltä.”

Loppuun Elomo totesi, että tietää suojattiensa pystyvän vielä parempaan.

”Nyt on kausi avattu meidän osalta, mutta paljon on vielä parannettavaa.”

KUVA: Shaun Duncan
TEKSTI: Jyri Sulander

TUTOn osalta matsit jatkuvat tulevana keskiviikkona (4.10.), jolloin ohjelmassa on kauan odotettu kotiavaus! Klo 18:30 alkavassa ottelussa TUTO kohtaa KeuPa HT:n. Edullisemmat ennakkoliput kotiavaukseen voit hankkia TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää