"TUTO ansaitsee oman alumnijoukkueensa"

Menneen viikon lauantaina Turun Palloseura jäädytti TUTO – kasvatti Reijo ”Pärre” Leppäsen pelinumeron 15. Ennen juhlallisuuksia Gatorade Centerissä pelattiin pitkästä aikaa Turun paikalliskamppailu, kun TUTO Hockeyn alumnijoukkue sai vastaansa Turun Palloseuran vastaavan. TUTO-alumnien puuhamiehenä toimivan Timo Kinnusen mukaan tapahtumasta jäi positiivinen mielikuva ja jatkoa tullaan näkemään.

Alumniottelussa TUTOn paidan pukivat päälleen muun muassa Tero Forssell, Timo Pärssinen, Aki Uusikartano ja Kai Ortio. Itse ottelu päättyi TPS-alumnien 5 – 3 voittoon, mutta tällä kertaa tulos ei ollut tärkein asia. Timo Kinnusen mieltä eniten lämmittivät toiminnan alulle saaminen ja eri aikakausien sulava yhteen hitsautuminen.

”Tärkein asia oli saada toiminta käyntiin erinäköisistä vastoinkäymisistä huolimatta. Erittäin paljon lämmitti mieltä pelureiden vastaanotto toiminnan käynnistämisestä ja itse tapahtumasta. Saatiin vielä hienosti pelureita eri vuosikymmeniltä mukaan: Vanhimpana Seppo Wikström (synt. 1947) ja nuorin taisi olla Kim Törnström (synt. 1984), joten mielestäni päästiin heti hyvin ytimeen sen kanssa, että saatiin eri sukupolvia yhteen koppiin ja samalle jäälle.”

Vielä Wikströmiäkin kokeneempaa osastoa edustaa TUTO – alumnien toiminnassa taustalla mukana oleva, yli 30-vuoden kokemuksen TUTOn toiminnasta omaava legendaarinen Reijo Paksal. Hänen mielestään TUTO ehdottomasti ansaitsi oman alumnijoukkueensa.

”Hieno juttu, TUTO todella ansaitsee oman alumnijoukkueen. Isot pisteet Kinnusen Timolle siitä, että on hoitanut tätä asiaa.”

Itse ottelussa nähtiin iloista, leppoisaa ja tasokasta peliä, jonka positiivinen tunnelma huokui Gatorade Centerin lehtereille saakka. Kinnusen mukaan etenkin joukkueen kokenut kaarti otti joukkueensa ajoittain reppuselkään.

”Kyllä siellä pojat pelasivat niin kuin ennenkin, eivät olleet vanhat elkeen mihinkään kadonneet. Varsinkin meidän kokenut osasto oli niin sanotusti tikissä Wikströmin Sepon johdolla.”

Jatkoa luvassa – seuraavaksi kotiottelu

Jo ennen ottelua Timo Kinnunen kertoi, että alumnitoimintaa on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa. Haluun on vaikuttanut positiivisesti myös se, että Liiga-alumnit ovat näyttäneen TUTOn projektille vahvasti vihreää valoa.

”Reijon kanssa käytyjen keskusteluiden pohjalta päädyimme siihen, että tuleva ottelu ei jää ainutkertaiseksi tapahtumaksi, vaan alumnitoimintaa tullaan jatkamaan myös tulevina vuosina.”

Hyvän vastaanoton saanut TUTOn osalta ensimmäinen alumnitapahtuma vain vahvisti jatkohaluja. Hyvästä nosteesta huolimatta Kinnusen mukaan alkuperäinen aikataulu pitää ja TUTOn alumnit nähdään yhdessä jäällä vasta ensi kauden aikana. Silloin tavoitteena olisi tehdä ensiesiintyminen Marli Areenan kotiyleisön edessä.

”Uskoisin että menee ensi kauden puolelle ennen kuin saadaan kotiottelu järjestymään.”

Kun TUTO-alumnit seuraavan kerran jäälle astelevat, tullaan joukkueessa näkemään todennäköisesti useampi uusi pelaaja. Kinnusen mukaan nimilista alumnijoukkuetta varten on jo melkoisen pitkä.

”Jokaiseen tapahtumaan oletettavasti kokoonpano tulee hieman muuttumaan, koska jo tällä hetkellä postilistalla on yli 50 ukkoa, joten uskoisin, että aika erilaisilla yhdistelmillä tullaan jatkossa menemään.”

Jaa eteenpäin:

Viimeisessä runkosarjan pelissä lauantaina 18.3. nähtiin ansaittu palkitseminen! Kultainen kypärä on Veikkauksen symboli Mestiksessä. Mestiksessä jokaisen...

Lue lisää

Runkosarja lyötiin pakettiin makoisalla 4-3 kotivoitolla Forssalaisista. Kevät kuitenkin jatkuu ja pudotuspelikevät käynnistetään Villi kortti -kierroksen...

Lue lisää

Pelipäivät Villi kortti -kierroksella ovat maanantai 20.3., keskiviikko 22.3. ja tarvittaessa torstai 23.3. Kotipelin/pelien päivämäärät selviävät...

Lue lisää