Pulliainen pelaa perjantaina – Tuomainen palaa TUTOon

TUTO Hockey saa perjantaina tärkeän pelaajan takaisin kokoonpanonsa, kun keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen on taas pelikunnossa. Myös laitahyökkääjä Miikka Tuomainen palaa TUTO-paitaan.

Koko kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut 31-vuotias Pulliainen ei esittelyjä kaipaa, sillä TUTOn pitkäaikainen ykköshyökkääjä on iskenyt viimeisen kolmen kauden aikana peräti 138 tehopistettä 125 ottelussa.

”Kieltämättä vähän jännittää näin pitkän tauon jälkeen ja odotukset itseään kohtaan pitäisi pitää maltillisina. Perjantaihin on vielä aikaa, mutta toivottavasti pelataan”, Pulliainen kertoo.

”Vointi on hyvä, mutta tuntuma on ymmärrettävistä syistä hieman hakusessa ja se vähän jännittää. Peli on kuitenkin peli, eikä treeneissäkään olla hirveän kauan oltu.”

Mestiksessä kuudentena majaileva TUTO on alkukaudella selvästi kaivannut ykkössentteriään, eikä tilanne katsomon puolellakaan ole ollut yhtään sen helpompi.

”Onhan se aina tuskaista katsoa, kun ei voi oikein mitään tehdä. Mutta onneksi tässä on vielä aikaa kääntää kurssi ja kaikki on mahdollista”, sanoo Pulliainen.

”Lähdetään henkilökohtaisella tasolla siitä, että pysytään ehjänä. Kaikki muu sen jälkeen on plussaa.” 

Pulliaisen paluun jälkeen TUTOn sairastuvalle jää vielä neljä pelaajaa. Tällä hetkellä erinäisten vammojen johdosta sivussa TUTOn pelaavasta kokoonpanosta ovat Aki Juusela, Anton Ollikainen, Mikko Laine ja Otto-Eemeli Linke.

”Pulliaisen paluuta on odotettu nälkäisesti ja kärsivällisesti, muilta osin sairastuvalla tapahtuu tyhjenemistä joulun jälkeen tai tammikuussa”, kertoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola

Tuomainen palaa kotiin

Loppukauden sopimuksen TUTO Hockeyn kanssa tehnyt 29-vuotias Miikka Tuomainen on TUTOn kasvatti, joka palaa kasvattajaseuraansa Saksan EHC Klosterseesta.

”On meille erittäin hieno asia, että oma kasvatti palaa nyt kotiin. Saamme kokeneen pelaajan, joka tuo joukkueeseen rutkasti luisteluvoimaa ja kokoa”, Aittola sanoo.

Suurikokoinen hyökkääjä pelasi jo viime kauden alussa TUTOssa ennen siirtoaan Saksan kolmannelle sarjatasolle. Tuolloin 14 ottelussa syntyivät tehopisteet 2+3=5. Saksassa mies iski kahden kauden aikana 36 ottelussa 37 tehopistettä. Tuomaisella on myös liigakokemusta Lukon, HIFK:n ja TPS:n paidasta.

Myös Tuomainen itse palaa erittäin hyvillä mielin TUTO-paitaan.

”Kiva tulla kotiin. Tämä on kuitenkin se seura, missä kaikki on alkanut.”

Saksan visiitti näytti Tuomaiselle uutta toimintaa niin jääkiekon parissa kuin sen ulkopuolellakin. 

”Kannatti mielestäni käydä katsomassa. En sano, ettei enää koskaan, mutta nyt mennään ainakin hetki toivottavasti tässä”, hymyilee Tuomainen.

TUTOssa Tuomainen pääsee työskentelemään tutun seuran lisäksi myös tuttuun valmennukseen, sillä Ismo Lehkonen on hyökkääjälle tuttu jo pidemmältä ajalta. Suurempia tavoitteita laitahyökkääjä ei ole kaudelle tai tulevaisuudelle asettanut.

”Omilla vahvuuksilla yritetään auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Ja ikää on kuitenkin vasta se 29 vuotta, joten eteenpäinkin pystytään vielä menemään, kun tehdään vain oikeita asioita”, Tuomainen päättää.

Tuomainen debytoi tulevana perjantaina RoKia vastaan, mikäli siirtoasiat saadaan hoidettua kuntoon. Liput perjantain kotiotteluun saat kätevästi TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää