Pulliainen ja Keinänen johdattivat TUTOn voittoon Heinolassa

Peliitat – TUTO Hockey

1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Tilastot

Mestistä ennen illan kierrosta johtanut TUTO Hockey matkusti keskiviikkona Heinolaan, jossa se kohtasi Peliitat. Turkulaisille aina niin vaikea Heinolan jäähalli oli tälläkin kertaa hankala paikka, mutta pisteet napattiin hienosti Turkuun maalein 1-3. Ottelun hahmoja olivat tuttuun tapaan kokeneet Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen. 

”Hyvä peli ja kova voitto meiltä. Meinattiin tehdä itsellemme tosi vaikea ilta, kun vähän lintsattiin perusasioista ja puolustuspelistä”, sanoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

Illan avausmaalista vastasi kuitenkin Peliittojen hyökkääjä Jere Laine ajassa 8:36. TUTOssakin pelannut Laine tuntuu osuvan lähes aina turkulaisia vastaan ja niin siis kävi tälläkin kertaa.

TUTO oli läpi ottelun niskan päällä, ja laukaukset olivat jo avauserän jälkeen 14-7 turkulaisille. Toisessa erässä meno oli vielä kovempaa, kun Joonas Harald joutui Peliitat-maalissa venymään peräti 19 kertaa TUTOn Karolus Kaarlehdon seitsemää torjuntaa vastaan.

”Peliitat iskee tosi terhakkaasti vastaan ja puolustaa kurinalaisesti. Sitten vielä Haraldilta huippuilta, niin täydet 60 minuuttia tarvittiin voittoon”, Elomo kehui. 

Turkulaisten tasoitusmaalia saatiin kuitenkin odotella aina erän viimeiselle sekunnille asti, jolloin Tomi Wilenius seurasi Mestiksen pörssikärki Aki Keinäsen laukauksen reboundin ja iski sen verkon perukoille.

Proffa ratkaisijana päätöserässä

TUTO tuli kolmanteen erään näyttämään, että kolme pistettä viedään Turkuun varsinaisella peliajalla. Ajassa 45:28 TUTO päättikin nopean vastahyökkäyksensä maaliin, kun ottelussa 1+1 tehot iskenyt ”Professori” Tuukka Pulliainen laukoi kiekon Keinäsen (0+2) ja Hannu Kurun syötöistä Peliitta-maalin perukoille.

”Tosi tyytyväinen olen kolmesta pinnasta, sillä niitä ei ole helppo täältä hakea. Hyvätasoinen ja kovavauhtinen peli, jossa tuomaritkin antoivat pelata tänään, eikä jäähyjen muodossa tullut kommelluksia kummallekaan”, sanoi Elomo.

Turkulaiset iskivät kolmannessa erässä vielä toisen maalin, kun ajassa 52:47 Kalle Moisio löysi maalin edestä Aleksi Rutasen, eikä ”Rudi” erehtynyt. Näin kolme pistettä matkasivat Turkuun, ja TUTO sekä omassa pelissään voiton napannut SaPKo jatkavat edelleen Mestiksen kärjessä 51 pisteellä.

”Tämä tulee olemaan paha paikka monelle, mutta meille tämä oli nyt viimeinen kerta runkosarjassa täällä. Tyytyväinen olen”, Elomo päätti.

Seuraavaksi TUTO pelaa perjantaina 9.12. Marli Areenalla, jonne vieraaksi saapuu sarjanousija IPK. Hanki liput otteluun ennakkoon ja edullisemmin TÄÄLTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää