Pre Game -yritystapahtuma

Uutiset Nokian Salon tehtaan lopettamisesta, STX:n Turun telakan murheet, Leafin makeistehtaan sulkeminen Aurassa, jne… ovat saaneet alueen yrittäjät ja toimijat kokoamaan yhteen voimansa yhteisen edun nimissä monella eri tavalla. Yksi konkreettinen tapa on ensi viikon keskiviikkona Turussa Marli-Areenalla järjestettävä PreGame yritys- ja rekrytointitapahtuma. Tapahtuman taustalla ovat Perustayritys.fi –palvelu, Turun työnantajain yhdistys, Suomen yrityskaupat ja Turun seudun kehittämiskeskus yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Noin 30 yritystä ja toimijaa on mukana tapahtumassa. Yritykset jakavat tietoa ja osaamista yrittämisestä ja laajemminkin työelämästä. Marli-Areenalla esitellään yrityksiä, jotka etsivät jatkajia, ja yrittäjätyöpaikkoja uudella tavalla. Osallistujat voivat myös tutustua yritysten uusiin tuotteisiin ja palveluihin, kuten Uniqoteqin QSurf internet TV -ratkaisuun ja Seteran Gold+ -tuotteeseen sekä muihin Turun seudulla toimiviin palkittuihin yrityksiin. Uniqoteq on erinomainen esimerkki siitä, miten Nokialta hankittua kokemusta ja osaamista voi hyödyntää yrittäjyydessä, uusien teknologiainnovaatioiden kehittämisessä sekä kansainvälisille markkinoille menossa. Yksi tapahtuman punainen lanka onkin yrittäjien omat kokemukset ja tarinat siitä miten he ovat menestyneet. Tapahtumassa on myös mm. kuntapäättäjäseminaari, tietoiskuja, ständejä sekä mielenkiintoisia keskusteluja.

Nuorille tapahtumaan on järjestetty oma yrittäjyyspolku. Sen tarkoitus on innostaa nuoria kiinnostumaan yrittäjyydestä tulevaisuuden vaihtoehtona. Yrittäjyyspolulla nuoret voivat mm. suunnitella itselleen kesätyöyrityksen. Tapahtumaan osallistuvien yritysten asiantuntijat neuvovat nuoria tässä tehtävässä. Yrittäjyyspolut järjestää Varsinais-Suomen YES-keskus yhdessä Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurin kanssa.

Osana päivää on myös uusille Turun seudun kunnanvaltuutetuille suunnattu elinkeinopoliittinen seminaari. Seminaarin ydin on uudella tavalla lisätä yritysten ja julkisten toimijoiden kuten Turun seudun kehittämiskeskuksen välistä vuorovaikutusta. Seminaarissa pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä: Millä eväin Turun seutu saadaan kukoistamaan? Miten saamme pidettyä työpaikat ja yritykset Turun seudulla? Mistä löydämme jatkajia alueemme yrityksiin? Kaikki nämä kysymykset ovat seutumme tulevaisuuden kannalta tärkeitä. Tapahtumaan osallistuvat saavat kuulla millä konkreettisilla keinoilla edistämme Turun seudun elinkeinoelämää.

Pregame yritys- ja rekrytointitapahtuma järjestetään Marli-Areenalla keskiviikkona 6.2.2013 kello 14 alkaen. (www.pregame.fi)

Lisätiedot:

Matti Aarnio, puh. 040 5011 740, s-posti: matti.aarnio@aarnio.fi
Timo Metsä-Tokila, puh. 040 750 2442, s-posti: timo.metsa-tokila@ely-keskus.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää