Pistemetsästys jatkui enemmän kuin onnistuneesti

TUTO Hockeyn A-junnuilla oli aikaa vain vajaa vuorokausi työstää eilen koettu tappio EHC:tä vastaan kun pelit jo jatkuivat. Vastaan sunnuntai-iltapäivän koitoksessa asettui TUTOn kanssa samassa karsintalohkossa pelannut K-Vantaa, joka karsintasarjassa mennä porskutteli omia polkujaan. Jopa yllättävää kyllä, oli vastustaja K-Vantaa kuitenkin kovasti pehmoisilla potkuilla liikkeellä sillä kotijoukkue teurasti lohipaidat peräti maalein 10-5 ja on voiton kautta edelleen varteenotettavasti mukana taistossa Nuorten Mestiksen voitosta.

Kuten odottaa saattoikin, startattiin myös sunnuntain matsiin kiihkeissä ja tasaisissa merkeissä, onhan koossa kahdeksan joukkueen kimppa joista ykköseksi sijoittunut joukkue etenee liigakarsintoihin. Kotijoukkueen kannalta ottelu sai jo ajassa 4.22 mollivoittoisia sävyjä kun Jesse Lindsten passitettiin pikkukakkoselle. Tuo alivoima selvitettiin kuitenkin luonnikkaasti. Vain pari minuuttia Lindstenin jäähyn päättymisen jälkeen koettiin tutolaisleirissä vielä mustempia fiiliksiä kun Simo Pasonen sai polvitaklauksesta ulosajon. Kotijoukkue ja sen kannattajat saivat kuitenkin sylin täydeltä mannaa kun Riku Väkiparta sai karvattua keskialueella kiekon. Väkiparta uunotteli pari lohipaitaa ja tarjoili sektoriin nousseelle Roope Äikäälle. Alivoimamaali on aina alivoimamaali. Enempää erässä ei enää maalailtu. Vaikka kotijoukkue pelasi lähes puolet erästä (yhdeksän minuuttia jäähyjä) alivoimaisena, oli se silti hallitsevampi osapuoli.

Jos ensimmäisessä erässä jo hellittiin kotijoukkueen kannattajistoa niin vielä hekumallisemmaksi meno muuttui toisessa erässä. Heti erän alettua Rauman Lukosta TUTOon saatu Oskari Lehtinen nappasi kiekon keskialueella ja pystyi tarjoilemaan Riku Väkiparralle. Sen enempää tapahtumia avaamatta muutaman minuutin sisällä Riku Väkiparran nimiin kirjattiin kypärätemppu ja lukemat taululla olivat hulppeat 4-0. Väkiparran kypärätempun jälkeen ottelu sai enempi pelailun luonteen ja maaleja mätettiin sanottaisiinko urakka-periaatteella. Toisen erän jälkeen lukemat taululla olivat 7-2.

Vastustaja ei osoittautunut ottelun kolmannessa erässä varteenotettavaksi ihmeentekijäksi ja ei näin ollen pystynyt missään vaiheessa uhmaamaan kotijoukkueen vapauttavaa ja todella tärkeää voittoa. Ilkka Saarelan koutsaama ryhmä osoitti kauttaaltaan kurinalaista otetta kautta ottelun ja erityisen ihailtavaa tuo kurinalaisuus oli ensimmäisen erän alivoimien yhteydessä jolloin koko tiimi niin sanotusti teki TÖITÄ. TUTOn muhkean voiton takuumiehinä hääri totta kai koko joukkue mutta jos halutaan nostaa esiin yksilöitä niin neljän maalin illan häärinyt Riku Väkiparta on yksi heistä, samoin maalivahti Kimmo Meriläinen, jolla ei kuluneena viikonloppuna ole ollut vapaa-ajanongelmia. Perjantaina 4.1.2013 Meriläinen oli Mestis-joukkueen matkassa Vantaalla. Lauantaina 5.1.2013 veskari pelasi Nuorten Mestis -ottelun EHC:tä vastaan ja vielä samana iltana toimi Mestis-joukkueen ottelussa varamaalivahtina ottelussa HCK:ta vastaan. Sunnuntaina olikin sitten peli K-Vantaata vastaan. Kimmo Meriläinen ei ainakaan kuulu presidentti Sauli Niinistön lanseeraaman oleskeluyhteiskunnan edustajiin.

K-Vantaasta saavutetun voiton turvin TUTO Hockey on edelleen vahvasti mukana taistossa Nuorten Mestiksen ykköspaikasta. Joukkueen viisi seuraavaa ottelua pelataan vierasjäillä ja todellisuudessa noiden otteluiden välityksellä alkaa jo muovautua joukkueiden sijoitussuuntaus. Kotijäälle TUTO Hockeyn A-junnut palaavat helmikuun alussa.

Ottelut tilastot

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää