Pistejahti jatkuu Kokkolassa

Hermes – TUTO Hockey
Ke 1.2.2017 klo 18:30
Kokkolan jäähalli

 

TUTO Hockey kohtaa keskiviikkona Mestiksen kärkiottelussa kovavireisen Hermeksen. Ottelu on TUTOn viimeinen vierasottelu ennen neljän kotipelin putkea. Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella kyenneet kaatamaan toisensa kertaalleen, joten luvassa on varmasti kiivas ja tasaväkinen vääntö tärkeistä sarjapisteistä.

Alivoimien kautta voittoon lauantaina

Kahdeksan perättäisen kotivoiton jälkeen TUTO kärsi pitkästä aikaa kotitappion perjantaina, kun Peliitat nappasi erikoisen ottelun päätteeksi täydet pisteet lukemin 5 – 6. TUTO onnistui nollaamaan karvaan tappion kuitenkin nopeasti, sillä jo lauantaina joukkue palasi voittojen tielle kukistamalla vieraskaukalossa JYP-Akatemian. Suurimman parannuksen otteluiden välillä teki ehdottomasti Jyväskylässä komean nollapelin torjunut Karolus Kaarlehto. Lauantain ottelussa suureen rooliin nousivat rangaistukset, sillä TUTO-pelaajista ulosajon saivat Kalle Moisio ja Samu Suominen. TUTOn ehdottomiin runkopelaajiin kuuluva hyökkääjä Mikko Laine antaakin joukkueen lauantain alivoimapelaamiselle täyden tunnustuksen.

”Jyväskylässä pelattiin loistavaa alivoimaa ja puolustettiin hyvin. Siihen peli ratkesi.”            

”El Divari Classico” nostattaa tunnelmaa Kokkolassa

Kun kiekko putoaa keskiviikkona jäähän Kokkolan jäähallissa, ei TUTOlla ole varaa edellisen ottelun kaltaiseen jäähysumaan. Sarjataulukosta sijalta kolme löytyvä Hermes on ollut viime aikoina hurjassa vireessä, kerättyään viimeisestä kahdeksasta ottelustaan 19 pistettä 24:stä mahdollisesta.

Hermeksen verkkosivuilla keskiviikon ottelua mainostetaan ”El Divari Classicona”, eikä syyttä. Kahden perinteisen Mestisseuran keskinäiset ottelut ovat yleensä olleet normaalia kiihkeämpiä ja viihdyttävämpiä. Myös Mikko Laine on mielissään vierasreissusta Kokkolaan.

”Keskiviikkona Kokkolassa on tiukka ja kuuma peli luvassa. Odotetaan innolla sitä, sillä siellä on isot pisteet jaossa. Hermes on kolmantena sarjassa ja me toisena, joten sähköä riittää varmasti.”

Laine laajan hyökkäyksen kärkenä

Viime otteluissa TUTO on onnistunut maalinteossa todella hyvällä teholla. Tehokkuudesta käy kiittäminen etenkin TUTOn laajalti onnistunutta hyökkäysarsenaalia. Yksi hyökkäyksen terävimmistä kärjistä on tällä kaudella ollut 26 – vuotias Mikko Laine. Perjantaina yhden ja lauantaina kaksi maalia iskeneellä hyökkääjällä on kasassa jo 20 maalia tällä kaudella. Tuolla lukemalla hän on kuin varkain noussut TUTOn parhaaksi maalintekijäksi ohi Aki Keinäsen. Myös Mestisuran aiempi piste-ennätys on Laineen osalta jo rikottuna, eikä tehoilulle näy loppua. Ainakaan jos asiaa mieheltä itseltä kysyy.

”Maaleja tulee, kun ampuu paljon ja menee maalille. Nälkä maalintekoon on myös suuri ja kyllä keskiviikkona nähdään maali!”

Vaikka maalinteko onkin viime aikoina ollut TUTOn suurimpia aseita, on joukkueen pelaamisen pohjana edelleen tiivis puolustuspelaaminen. Tähän väitteeseen yhtyy myös Laine.

”Kokkolassa meidän pitää olla kärsivällisiä ja pelata omaa peliä: Puolustus ensin ja sitten ollaan teräviä maalipaikoissa. Silloin pisteet lähtevät meidän mukaan.”

Ottelu käynnistyy Kokkolan jäähallissa keskiviikkona 1.2.2017 kello 18:30. Ottelua voit seurata suorana FANSEATIN kautta, RADIO CITYN taajuuksilta tai viihtyisän SPORTTIBAARIN screeniltä.

Seuraavan kotiottelunsa TUTO pelaa perjantaina 3.2 Marli Areenalla, kun Iisalmen Pelikarhut saapuu Turkuun YLE:n televisiomaan otteluun. Varmista paikkasi perjantain otteluun ajoissa, hankkimalla lippusi ennakkoon TÄSTÄ tai Ticketmasterin lipunmyyntipisteeltä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää