Piste-ennätyksen uusiksi laittanut Valtola innolla kohti kevättä

Sensaatiomaisen kauden TUTOn takalinjoilla pelannut Kalle Valtola löi runkosarjan päätöskierroksella Mestiksen puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen uuteen uskoon. Kevään ratkaisupeleihin raketin lailla Mestis-tähtien joukkoon noussut Valtola lähtee täynnä intoa ja odotuksia.

Kalle Valtola saapui Marli Areenalle kaudeksi 2016-2017. Tulokaskaudella Liedon suurmies nakutti 39 ottelussa jo vakuuttavat 21 tehopistettä (9+12). Kesken tulokaskauden Valtola ja TUTO solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka tiedottamisen yhteydessä TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kertoi 22-vuotiaan puolustajan ottaneen huimia kehitysaskeleita kauden aikana. Aittola kertoi Valtolan olevan myös äärimmäisen tärkeä palanen joukkueen tulevaisuutta.

Kehitysaskeleet, tai oikeastaan harppaukset, jatkuivat myös tällä kaudella: runkosarjan 50 ottelua tuottivat käsittämättömät 14 maalia ja 32 syöttöpistettä, joiden myötä Manchester Cityn fanina tunnettu Valtola otti nimiinsä Mestiksen puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Valtola itse on ennätyksestä mielissään, vaikka joukkueen etu ajaakin luonnollisesti henkilökohtaisten saavutusten edelle.

”Tulee sellainen olo, että jossain on myös onnistunut. Liikaa ei voi kuitenkaan tätä hommaa miettiä, kun kauden tavoitteena on kuitenkin menestyä joukkueena.”
 


Sensaatiomainen kausi palkittiin myös Mestiksen toimesta, kun Valtola valittiin lokauun parhaaksi pelaajaksi. Palkinnon luovutti Mestiksen viestinnästä vastaavan Viestintäliigan Taneli Virjonen (Kuva: Shaun Duncan)

Menetettyjä pisteitä ja kevään intoa

TUTO lähti kuluvaan kauteen yhtenä Mestiksen suurimmista ennakkosuosikeista. Runkosarjan osalta kautta ovat kuitenkin häirinneet jatkuvat loukkaantumiset sekä ajoittain ailahdellut peli, jonka myös Valtola allekirjoittaa.

”Yleisesti ottaen ollaan pelattu läpi kauden hyvää jääkiekkoa, mutta paljon ollaan itse kämmätty pisteitä.”

Runkosarja on nyt kuitenkin paketissa ja katse on tiukasti lauantaina alkavissa puolivälierissä, joissa TUTO kohtaa viime kevään välieristä tutun K-Vantaan. Valtola itse odottaa kevään pelejä jo innolla.

”Kovalla innolla kohti kevättä! Päästään takaa haastamaan joukkueella, jolla on ihan järjetön potentiaali kasvaa kevään aikana.”

TUTO pelaa kevään ensimmäisen kotiottelunsa tulevana maanantaina (12.3.), kun TUTO isännöi K-Vantaata puolivälieräsarjan toisessa ottelussa. Edullisemmat ennakkoliput maanantain matsiin TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää