Peliitat katkaisi TUTOn kotivoittojen putken – Sunille 67 torjunnan ilta

TUTO Hockey – Peliitat         
5 – 6 (1 – 2, 2 – 2, 2 – 2)

TUTO Hockey voitti laukaukset maalia kohti suvereenisti 72 – 23, mutta Peliitat voitti ottelun lukemin 5 – 6 ja päätti TUTOn kotivoittojen putken. Erikoisen ja värikkään ottelun näkyvimpiä TUTO-pelaajia olivat tehot 1+1 summannut Elias Karvonen, sekä ottelun mehukkaimmasta suorituksesta palkittu Hannu Kuru.

Hallinta ei tuottanut toivottua tulosta avauserässä

Heti alusta lähtien TUTO pommitti hurjan määrän laukauksia kohti Peliittojen maalilla pelannutta 18-vuotiasta Sami Sunia, mutta siitä huolimatta avausmaalista vastasi Peliitat. Seitsemän minuutin pelin jälkeen puolustaja Christian Silfver pääsi nousemaan viivasta ja kiskaisi kiekon vastustamattomasti ohi Karolus Kaarlehdon.

Kun erää oli pelaamatta noin viisi minuuttia, onnistui TUTO vihdoin ohittamaan 67 torjuntaa tililleen kirjauttaneen Sunin. Samu Suomisen vahvan nousun päätteeksi tuttuun härkämäiseen tyyliinsä taistellut Aki Juusela pommitti viivasta sydämensä kyllyydestä ja Tomi Wilenius ohjasi kiekon ilmasta maaliin. Erän viimeisellä minuutilla Peliitat kaatoivat vielä ison ämpärillisen jääkylmää vettä turkulaisten niskaan siirtymällä 1 – 2 johtoon.

Avauserä ja koko ottelu oli äärimmäisen hankala TUTO-maalivahti Karolus Kaarlehdolle. Päävalmentaja Miika Elomon mukaan illan ottelu oli arvokas oppitunti nuorelle ja kokemattomalle maalivahdille.

”Kaarlehto ei todellakaan ollut tänään parhaimmillaan ja nuoren miehen pitää käsitellä se. Ihan tarkoituksella en vaihtanut häntä, koska kevät on pitkä ja ”Karpalla” ei ole vielä kokemusta kovista miesten kevään peleistä. Jos joskus lähtee peli vähän huonommin, niin se on pystyttävä nollaamaan, varsinkin tollasena iltana, kun joukkue on noin suvereeni siinä edessä. Pitää kasvaa pelaajana ja tämä oli hyvä ilta siihen.”
 

Neljän maalin toinen erä piti eron yhdessä maalissa

Toinen erä sai TUTOn kannalta pahimman mahdollisen alun, kun vain 39 sekunnin pelin jälkeen TUTO-kapteeni Kristian Tuohilampi huitoi Peliittojen Tuukka Rajamäkeä maalintekopaikassa käsille rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rajamäki asettui itse ampumaan hankkimaansa rankkaria, eikä lahtelaiskasvatti epäröinyt, vaan uitti kiekon varmasti ohi Kaarlehdon.

Turkulaismiehistö osoitti kuitenkin mestarillista kanttia, tasoittamalla ottelun heti seuraavassa vaihdossa. Vahvan ottelun pelannut Elias Karvonen pääsi ensimmäisenä käsiksi Aleksi Rutasen laukoman kiekon irtopalaan ja painoi sen varmasti verkon perukoille.

Vahvasti Peliittojen maalia pommittanut TUTO nousi ottelussa tasoihin, kun Juho Virtanen löysi kauniilla syötöllään ylivoimalla vapaaksi unohtuneen Aki ”Keni” Keinäsen, joka iski kiekon varmasti peltiin ja kirjautti samalla kauden 19. maalinsa.

Peliitat siirtyi erässä vielä kertaalleen johtoon, kun Henri Fomin pääsi kiertämään Niko Karhun ja iskemään laidalta kiekon TUTO-maalin takakulmaan. Erän lopulla kotijoukkue kolisutteli vielä maalirautoja, mutta tasoitusmaali jäi kuitenkin haaveeksi.

Dramaattinen loppu vei pisteet Heinolaan

Ottelun päätöserä noudatteli vahvasti kahden edeltäjänsä luomaa käsikirjoitusta, TUTOn luodessa maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Palkinto hyvästä työstä saatiin erän puolivälin tienoilla, kun Mikko Laine iski ylivoimalla kiekon reppuun Elias Karvosen maagisesta esityöstä.

Kuten ottelun kaavaan sopii, ei tasatilanteessa pysytty edes minuuttia. Tällä kertaa maalinteon huumaa pääsi maistamaan Peliittojen Eetu Elo, joka puttasi kiekon maalinedustalta lähes tyhjään TUTO-maaliin. Vieläkään kotijoukkue ei suostunut luovuttamaan, sillä viitisen minuuttia ennen päätössummeria Hannu Kuru nousi maalille pikaluistelijan tavoin ja siirsi kiekon varmasti verkkoon. Kurun 5 – 5 tasoituksen myötä Kupittaan perjantai-ilta näytti jatkuvan vielä varsinaisen peliajan jälkeenkin, mutta rouva Fortuna päätti kuitenkin vielä kertaalleen pyllistää turkulaisten suuntaan: ajassa 57:56 Christian Silfver vapautti maailmanluokan pystysyötöllä TUTOakin urallaan edustaneen Henri Ruotsalaisen läpiajoon. Edellisessä ottelussa SaPKoa hattutempun muodossa kurittanut hyökkääjä rankaisi tällä kertaa entistä joukkuettaan iskemällä ottelun voittomaalin rystynostolla ohi voimattoman Karolus Kaarlehdon.

Vaikka pisteet matkasivatkin tällä kertaa Heinolaan, oli TUTOn valmentaja Miika Elomo tyytyväinen omiensa otteisiin.

”No kyllä me oltiin erinomaisia. Viis maalia tehtiin ja oliko vastustajan maalivahdilla suunnilleen 70 torjuntaa.”

Aamulla nokka kohti Jyväskylää

Pitkään eivät tämän illan soturit ehdi laakereillaan lepäämään, sillä seuraava koitos on edessä jo lauantaina, kun vastassa on vieraissa JYP-Akatemia. Edellisessä keskinäisessä ottelussa TUTO pöllytti jyväskyläläisiä rumasti lukemin 9 – 3, joten huomisen isännät haluavat takuuvarmasti maksella kalavelkoja takaisin. TUTO-hyökkääjä Aleksi Rutanen ei paina päätään pensaaseen tämän iltaisen tappion vuoksi, vaan lähtee positiivisin mielin kohti Jyväskylää.

”Kyllä mä uskon, että samaan tahtiin kun saadaan kuteja huomenna ja tehdään vielä tarvittavista paikoista maalit, niin kyllä se hoituu.”

Vaikka palautumisaika jääkin lyhyeksi ja matka Jyväskylään on pitkä, ei Miika Elomo näe lauantain otteluun valmistautumisen eroavan normaalista mitenkään.

”Ihan samalla tavalla keskitytään kun muihinkin. Tällä tavalla kun pelataan niin asiat on hyvin.”

Seuraavan kerran kaupungin värikkäintä lätkää on tarjolla Marli Areenalla perjantaina 3.2.2017, kun vastaan asettuu Iisalmen Pelikarhut. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30 Muista hankkia lippusi ennakkoon TÄSTÄ, tai Ticketmasterin lipunmyyntipisteestä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää