Päivitys TUTO Hockeyn pelaajatilanteeseen

TUTOn pelaajistossa on tapahtunut viime aikoina liikehdintää. Seuraavassa on päivitetty tilanne pelaajiston osalta. Hannu Kuru liittyy TUTOn vahvuuteen viikonlopuksi.

Hannu Kuru viikonlopuksi TUTOn paitaan

TUTO Hockey saa tutun vahvistuksen Rovaniemen tuplapeliviikonloppuun, kun TPSn hyökkääjä Hannu Kuru vahvistaa TUTOa viikonlopun kestävällä lainalla. Kuru siirtyi TPSn riveihin TUTOsta syksyllä 2017. Kolmen kauden aikana hän on pelannut Liigassa 94 ottelua tehoin 5+11.

Kurun laina tuli tarpeeseen, sillä senttereistämme Juho Virtanen on loukkaantuneena ja Erik Embrichin pelaaminen on flunssan jäljiltä vielä epävarmaa, kommentoi TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen.

Tapaus Jere Rouhiainen

Jere Rouhiainen pelasi viime viikolla KooVeen paidassa. Tätä ihmeteltiin kannattajiemme joukossa aiheestakin. Kyseisen tapauksen taustalla on kuitenkin looginen selitys.

Ensinnäkin toimiston puolella on nostettava käsi pystyyn virheen merkiksi. Jere Rouhiainen vakuutti kesän ja syksyn aikana Tapparan johdon siinä määrin, että Rouhiainen siirtyi jo lokakuun aikana Tapparan miehistöön. Emme uutisoineet asiaa, sillä Rouhiainen pelasi koko syksyn pääosin Tapparan mukana. Käytännössä vaikutus kokonaistilanteeseen ei ollut merkittävä, Rouhiainen palaisi meidän vahvuuteemme, jos peliaikaa ei Tapparassa olisi tarjolla. Jälkikäteen katsottuna arviomme niukasta tiedottamisesta oli virhe.

Rouhiaisen pelit KooVeessa juontavat juurensa puolestaan viime viikon tapahtumiin. Tappara tarvitsi torstaina harjoituksiin Rouhiaista, koska se kärsi puolustajavajeesta. Rouhiaisen oli määrä palata vahvuuteemme, jos Tappara saa kasaan perjantain peliin puolustajaseitsikon vakiomiehistä. Rouhiaista myös tarjottiin meille perjantaiksi, mutta emme ottaneet häntä tällä kertaa. Syynä kieltäytymiselle oli valmennuksemme periaate; Kokoonpanoon valittavan pelaajan on oltava mukana peliin valmistavissa harjoituksissa. Rouhiainen ei päässyt näihin harjoituksiin osallistumaan, koska oli Tapparan mukana torstain harjoituksissa.

Tapparan pelaajisto

Jere Rouhiainen ja Lassi Vanhatalo olivat alkuviikosta Tapparan mukana CHL-kamppailussa Sveitsissä, tämän takia heiltä jää Rovaniemen matka väliin. Jeremi Wehmas on tuttuun tapaan mukana viikonlopun RoKi-otteluissa. Rouhiaisen, Vanhatalon, Wehmaksen ja muiden mahdollisten Tapparan pelaajien tilannetta katsotaan uudestaan jälleen ensi viikon alussa. Tavoitteena on edelleen tehdä molempia hyödyttävää pitkäkestoista yhteistyötä.  

Salmela ja Vuorio Forssaan viikonlopuksi

TUTOn pelaajistosta puolestaan Eetu Salmela ja Veeti Vuorio pelaavat tänään Forssassa, kun FPS kohtaa Karhu HT:n Suomi-Sarjan ottelussa.

A-nuoriin uusia kasvoja

A-nuorten mukaan on liittynyt viimeisen viikon aikana neljä uutta pelaajaa. Kimmo Rautiaisen mukaan tulo uutisoitiin jo reilu viikko sitten. Hänen debyyttinsä tapahtunee lähiaikoina, kunhan pelikunnosta saadaan täysi varmuus.

Muina uusina pelaajina A-nuoriin ovat liittyneet hyökkääjät Aapo Kaskinen, Ilari Vähäuski ja Tristan Hughes. Kaskinen saapuu TUTOon TPSstä. Vähäuski ja yhdysvaltalainen Hughes tulevat puolestaan USAn juniorisarjoista. Vähäuski on alun perin KooKoon kasvatti.

Nelikosta Kaskisen, Vähäuskin ja Hughesin debyytti nähtänee jo tänään, kun A-nuoret kohtaavat HPKn Marli Areenalla.

Nuorten SM-liigaottelu TUTO Hockey – HPK alkaa Marli Areenalla tänään klo 18.30. Lipunmyynti ja ovet avataan klo 17.45. Lipun hinta on 5 e, alle 7-vuotiaat sekä TUTO- ja kausikorttilaiset pääsevät ilmaiseksi. Marli Areenan kioski ja päätyravintola palvelevat ottelun ajan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää