Otteluraportti: TUTOn kausi päättyi tiukkaan jatkoerätappioon

TUTO – Hermes 3 – 4 ja (3-0, 0-1, 0-2, 0-1)

Tilastot

Villi kortti -kierrokselta puolivälieriin selvisi Hermes otteluvoitoin 2-1. Otteluparin tiukka ja ailahteleva kolmas matsi venyi jatkoerään, jonka vieraat veivät lopulta nimiinsä.

Ottelun alkuminuuteilla nähtiin ikävä tilanne, kun Hermeksen Reko Tornberg otti vastaan pahan näköisen taklauksen. Tilanteesta jaettiin väkivaltaisuusjäähyt molemmille joukkueille, joten peli jatkui neljällä neljää vastaan. Hetkeä myöhemmin vieraille tuomittiin istunto korkeasta mailasta, joten TUTO pääsi ylivoimalle. Ville Nieminen vei kotijoukkueen johtoon viimeistelemällä kiekon maaliin Mikke Levon potkusyötöstä. Erän ylitettyä puolenvälinsä nähtiin seuraava onnistuminen, kun Mikko Laine iski pelivälineen verkkoon jäätyään vapaaksi Hermes-maalin eteen. TUTO oli päässyt maalin makuun ja lisää oli tulossa. Hetkeä myöhemmin hyökkäyspään rännikiekko muutti suuntaansa ja Tino Siren pääsi puttaamaan sen tyhjään maaliin. Tämä riitti Hermes-vahti Joel Blomqvistille ja vieraiden maalinsuuta vartioimaan luisteli Vilho Heikkinen. Enempää tilastomerkintöjä ei erässä enää nähty.

Toiseen erään lähdettiin TUTOn vahvassa 3-0-johdossa. Ottelun edetessä myös vieraat pääsivät paremmin peliin sisään. Erän puolivälissä TUTO joutui taistelemaan alivoimalla. Vieraat eivät onnistuneet erikoistilanteen aikana, mutta hetkeä myöhemmin Zdenek Sedlak pääsi uittamaan kiekon Kari Piiroisen ohi. Vieraat paineistivat myös erän loppupuolella, mutta tauolle lähdettiin edelleen TUTOn johdossa.

Kolmannen erän alkupuolella TUTO selvitti tärkeän alivoiman, ja peli vuorotteli kenttäpäädystä toiseen. Hermes tuli maalin päähän, kun Saku Vesterinen onnistui ohittamaan Piiroisen ajassa 54.56. Vieraat saivat maalista energiaa ja iskivät heti perään tasoituksen. Ratkaisua ei tänäänkään saatu varsinaisella peliajalla, joten ottelu siirtyi jatkoerään. Hermes pääsi ylivoimalle heti jatkojen alkuun ja kiekko pyöri vaarallisesti aivan TUTO-maalin edessä. Kotijoukkue selvisi alivoimasta ja kiekko saatiin välillä myös hyökkäyspäätyyn. Hermekselle tuomittiin väärävaihto, mutta tämäkään erikoistilanne ei tuonut turkulaisille toivottua tulosta. Ottelusarjan ratkaisijaksi ja TUTOn turmioksi koitui lopulta Zdenek Sedlak, joka ajassa 71.04 onnistui maalinteossa toistamiseen. Otteluparista Mestiksen puolivälieriin jatkaa siis Hermes ja kevään pelit TUTOn osalta loppuivat tähän. 

Mestiksen pudostuspelien puolivälierät pyörähtävät käyntiin tiistaina 6.4. klo 18.30. Ottelut ovat katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Ottelun huippuhetket:

 

 

 

 

Jaa eteenpäin:

MM-kisoja pelataan taas Tampereella, me lähdemme paikan päälle ja haluamme sinut matkaan mukaan! Luvassa on hyvät...

Lue lisää

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää