Otteluraportti: TUTOlle kauden ensimmäinen kotivoitto

TUTO Hockey – Kiekko-Vantaa 2-1 JA

(0-1, 0-0, 1-0, 1-1) Tilastot 

TUTO ottaa kauden ensimmäisen kotivoiton jatkoajalla, lukemin 2-1. Kiekko-Vantaa kaatuu nopeatempoisessa, mutta niukkamaalisessa ottelussa. 

Perjantai-illan Mestis-klassikko starttasi vauhdikkaasti. TUTOn luistin kulki ottelun alkupuolella hivenen vikkelämmin, mutta laukauksia ja tilanteita nähtiin tasaisesti kummassakin päädyssä. Valitettavasti vantaalaisilla oli parempi onni myötä. Nuutti Viitasalo onnistui laittamaan kiekon ilmiömäisesti torjuntoihin venyneen Kari Piiroisen taakse erän viimeisellä minuutilla.

Maalittomalla toisella kolmanneksella turkulaisille tarjoiltiin mahdollisuuksia urakalla, lohipaitojen kellottaessa itselleen kahdeksan jäähyminuuttia. Peli haki muutenkin muotoaan monin tavoin, eikä kumpikaan joukkue pystynyt hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Yleisön riemuksi viimeisessä erässä jäälle luisteli taisteleva TUTO, joka lähti määrätietoisesti hakemaan paitsi tasoitusta myös voittomaalia. Työvoitto saatiin ajassa 46:37, kun Juho Mäkelä niittasi lätyn pussiin Petteri Puhakan ja Tarmo Reunasen syötöistä. Tasatilanne oli todellisuutta.

Turkulaiset jatkoivat tehokasta prässiään, ja lähelle verkonheilutusta päästiin jo alle viiden minuutin kuluttua. Videotarkastukseen päätynyt tilanne ei kuitenkaan kasvattanut TUTOn maalisaldoa. Loppuerä taas puskettiin sen verran tasaisissa merkeissä, että jatkoaika oli vääjäämättömästi edessä.

Ajassa 63:44 ratkaisijan viitan nosti harteilleen Tarmo Reunanen, jonka kauniin voittomaalin syötti Petteri Puhakka. Kupittaan ilta oli jälleen kerran kruunattu legendaariseksi.

TUTO palaa jäälle jälleen huomenna, kun vuorossa on revanssiviikonlopun toinen osa. Vantaalla pelattava ottelu alkaa kello 17:00, ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Kotona pelataan seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, kun vastaan asettuu K-Espoo. Liput matsiin voit ostaa täältä.

Katso ottelun huippuhetket

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää