Otteluraportti: TUTO jatkaa viiden ottelun voittoputkessa FPS:n kustannuksella

TUTO – FPS 6 – 3  (4-1, 1-2, 1-0)

Tilastot

TUTO vei vaiheikkaan ottelun nimiinsä 6 – 3. Ensimmäinen erä oli TUTOn maali-iloittelua, toisessa erässä jäähyiltiin, ja kolmanessa TUTO sinetöi voittonsa.

Vieraat tulivat peliin päättäväisinä, mutta TUTO pääsi ylivoimalle, kun peliä oli kulunut vajaa viisi minuuttia. Matias Lehtosen ensimmäinen laukaisu kilahti tolppaan, mutta toisella yrittämällä Lehtonen tähtäsi uudelleen ja vei TUTOn 1-0-johtoon.  Kauan ei tasakentällisillä ehditty jatkaa, kun Olli Valtola syötti ja Petteri Puhakka viimeisteli tyylikkäästi kiekon jälleen forssalaisten verkkoon. Erän puolivälin jälkeen TUTO otti joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta ja FPS:n Juhani Tamminen kavensi taululle numerot 2-1. Heti perään Kasper Simontaival pääsi yrittämään rankkaria, mutta kiekko ei uponnut verkkoon.  Seuraavassa vaihdossa Lehtonen kuitenkin iskee erän toisen maalinsa ja TUTOn kahden maalin johtoon. Valtola polkee vielä itsensä puolustuspään aloituksesta FPS:n maalin eteen ja pussittaa pelivälineen varmasti maaliin.

Toinen erä oli vähintään sekava ja joukkueet jäähyilivät vuoron perään. TUTO joutui alivoimalle heti erän alkuminuuteilla. FPS ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, kun Totte Moberg laukoi ylivoimalla kiekon TUTOn maaliin. TUTOlle puhallettiin jälleen pari jäähyä, ja kotijoukkue joutui taistelemaan kolmella viittä vastaan melkein kaksi minuuttia. FPS pomputti kiekon Kari Piiroisen taakse, ja vieraat nousivat maalin päähän. Tämän jälkeen TUTOn  keskushyökkääjä Juho Mäkelä lähetettiin isoista ovista ulos päähän kohdistuneen taklauksen takia, mutta pitkästä alivoimasta huolimatta enemmiltä takaiskuilta vältyttiin. TUTO sai erän ensimmäisen laukauksensa kohti FPS:n maalia, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä reilu minuutti. Saku Salmisen laukaus oli laadukas ja upposi koko erän torjumatta olleen Petrus Lintosen taakse. Kolmas erä alkoi lukemissa 5-3. Kauan ei näissä numeroissa viihdytty, kun Simontaval upotti kiekon FPS:n maalin edestä verkkoon. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten taululle jäivät numerot 6-3.

 

Katso ottelun huippuhetket:

 

Tuton pelit jatkuva huomenna perjantaina, kun joukkue matkaa K-vantaan vieraaksi. Peli alkaa klo 18.30 ja se on katsovissa Ruutu+-palvelusta. Kotona Marli Areenalla pelataan taas to 12.11. klo 18.30, kun vastaan asettuu K-Espoo. Hanki matsin ennakkoliput täältä.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää