Otteluraportti: TUTO jäi pisteittä Joensuussa

Jokipojat – TUTO Hockey

3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

Tilastot 

TUTOn heikko toinen erä kostautui idän vieraskiertueen ensimmäisessä ottelussa. Jokipojat oli vahvempi numeroin 3-1, kun TUTOn ainoan maalin iski Mikke Levo.

Molemmat joukkueet taistelivat pudotuspelien kotiedun kannalta tärkeistä pisteistä. Ensimmäinen erä alkoi TUTOn hallinnassa. Kiekko pyöri Jokipoikien päädyssä, mutta ei löytänyt vielä maaliin asti. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Jokipoikien Jussi Tammela otti kaksi minuuttia estämisestä, ja TUTO siirtyi johtoon Mikke Levon komealla kudilla. TUTO otti puolestaan joukkuerangaistuksen aloituksesta ja joutui taistelemaan kolmella neljää vastaan, kun hetkeä aiemmin Niko Ahoniemi ja Miro Väänänen olivat lähteneet yhteiselle istunnolle huitomisesta. Kimmo Rautiainen kuitenkin piti TUTOn maalin koskemattomana, ja toiseen erään lähdettiin vieraiden johdossa.

Toinen erä oli edellisten pelien tapaan TUTOlle synkeä. TUTO pääsi ensin ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut. Sen sijaan kotijoukkueen Taavi Tiala tasoitti pelin, kun vieraat olivat istumassa kiinnipitämisestä. TUTO jatkoi jäähyilyä ja Jokipojat pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan yli minuutin. Jaakko Kuusisto niittasi kotijoukkueen johtoon, kun jälkimmäistä jäähyä oli jäljellä enää muutama sekunti. Aivan erän lopussa Jokipojat karkasi vielä 3-1 johtoon tasakentällisillä.  

TUTO lähti kolmanteen erään hakemaan tasoitusta. Kotijoukkue pelasi kuitenkin johtoasemassa varmasti, eivätkä vieraat saaneet kirivaihdetta päälle hyökkäyspäässä. TUTO sai vielä mahdollisuuden erän viime minuuteilla kuudella kolmea vastaan, kun Jokipojat otti kaksi jäähyä peräjälkeen. Maalit jäivät kuitenkin uupumaan ja Jokipojat vei ottelun 3-1.

TUTO suuntaa runkosarjan viimeisellä vieraskiertueellaan seuraavaksi Savonlinnaan, jossa lauantaina vastaan tulee Sapko. Vieraspelin näet Ruutu+  -palvelussa tai isolta screeniltä Pubelinassa.

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus

Seuraava kotitottelu

 

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää