Otteluraportti: TUTO jäi pisteittä Joensuussa

Jokipojat – TUTO Hockey

3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

Tilastot 

TUTOn heikko toinen erä kostautui idän vieraskiertueen ensimmäisessä ottelussa. Jokipojat oli vahvempi numeroin 3-1, kun TUTOn ainoan maalin iski Mikke Levo.

Molemmat joukkueet taistelivat pudotuspelien kotiedun kannalta tärkeistä pisteistä. Ensimmäinen erä alkoi TUTOn hallinnassa. Kiekko pyöri Jokipoikien päädyssä, mutta ei löytänyt vielä maaliin asti. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Jokipoikien Jussi Tammela otti kaksi minuuttia estämisestä, ja TUTO siirtyi johtoon Mikke Levon komealla kudilla. TUTO otti puolestaan joukkuerangaistuksen aloituksesta ja joutui taistelemaan kolmella neljää vastaan, kun hetkeä aiemmin Niko Ahoniemi ja Miro Väänänen olivat lähteneet yhteiselle istunnolle huitomisesta. Kimmo Rautiainen kuitenkin piti TUTOn maalin koskemattomana, ja toiseen erään lähdettiin vieraiden johdossa.

Toinen erä oli edellisten pelien tapaan TUTOlle synkeä. TUTO pääsi ensin ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut. Sen sijaan kotijoukkueen Taavi Tiala tasoitti pelin, kun vieraat olivat istumassa kiinnipitämisestä. TUTO jatkoi jäähyilyä ja Jokipojat pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan yli minuutin. Jaakko Kuusisto niittasi kotijoukkueen johtoon, kun jälkimmäistä jäähyä oli jäljellä enää muutama sekunti. Aivan erän lopussa Jokipojat karkasi vielä 3-1 johtoon tasakentällisillä.  

TUTO lähti kolmanteen erään hakemaan tasoitusta. Kotijoukkue pelasi kuitenkin johtoasemassa varmasti, eivätkä vieraat saaneet kirivaihdetta päälle hyökkäyspäässä. TUTO sai vielä mahdollisuuden erän viime minuuteilla kuudella kolmea vastaan, kun Jokipojat otti kaksi jäähyä peräjälkeen. Maalit jäivät kuitenkin uupumaan ja Jokipojat vei ottelun 3-1.

TUTO suuntaa runkosarjan viimeisellä vieraskiertueellaan seuraavaksi Savonlinnaan, jossa lauantaina vastaan tulee Sapko. Vieraspelin näet Ruutu+  -palvelussa tai isolta screeniltä Pubelinassa.

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus

Seuraava kotitottelu

 

Jaa eteenpäin:

MM-kisoja pelataan taas Tampereella, me lähdemme paikan päälle ja haluamme sinut matkaan mukaan! Luvassa on hyvät...

Lue lisää

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää