Otteluraportti: TUTO haki vierasvoiton Vantaalta

K-Vantaa – TUTO 1–2  vl (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Tilastot

TUTO ja Kiekko-Vantaa pelasivat viikonlopuna back-to-back-pelit pitkän kaavan kautta. Lauantain vauhdikaassa ja vähämaalisessa ottelussa TUTO oli vahvempi voittolaukauksilla, loppunumeroin 1-2.

Perjantain kotivoitosta sisua saanut TUTO matkasi lauantaina lohipaitojen vieraaksi Vantaalle. Kokoonpanoon oli tullut pieniä muutoksia, kun tuore NHL-varaus Kasper Simontaival Tapparasta puki TUTO-paidan päälleen.

TUTO tuli ensimmäiseen erään vauhdilla ja erä eteni turkulaisten hallinnassa. Maalin makuun päästiin, kun TUTOn oma kasvatti Roope Kallio iski kiekon varmasti pelanneen Samuel Jukurin selän taakse. TUTO pääsi pitkiin myllytyksiin hyökkäyspäässä ja kiekko kulki vieraiden tahdissa. Erän lopussa TUTO joutui taistelemaan alivoimalla, mutta kesti taukosummeriin asti ilman takaiskuja, joten erätauolle lähdettiin numeroissa 0-1.

Toinen erä lähti käyntiin TUTOn hallinassa, mutta Kiekko-Vantaa pääsi erän edetessä paremmin mukaan peliin. Lohipaidat tuli tasoihin, kun Erkka Seppälä pussitti kiekon TUTOn verkkoon.

Kolmanteen erään lähdettiin TUTOn ylivoimalla, kun Nuutti Viitasalon toisen erän lopussa ottamaa  jäähyä oli vielä jäljellä. Maaleja ei erikoistilanteessa tehty, joten erää jatkettiin tasaisissa tunnelmissa. Kari Piiroinen pelasi vahvasti TUTOn maalilla, eikä päästänyt kiekkoa enää taaksensa varsinaisella peliajalla. Numerot taululla pysyivät tasoissa, joten ottelu meni jatkoille.

Jatkoajalla nähtiin erikoinen tilanne, kun TUTOlle puhallettiin väärä vaihto, mutta tuomio purettiin. Heti perään Matias Lehtonen lähetettiin kaksiminuuttiselle poikittaisesta mailasta, mutta lyhyen ylivoiman jälkeen myös Kiekko-Vantaa otti jäähyn, joten puntit tasoittuivat. Jatkoajallakaan ei tullut tulosta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolauksista. TUTOlta kiekon maaliin iskivät Kasper Simontaival, Olli Valtola ja lopullisen niitin vantaalaisten verkkoon laukonut Mikko Laine.

Katso ottelukooste: 

 

Tuto matkaa keskiviikkona 21.10 KOOVEEn vieraaksi Tampereelle. Matsia voit seurata Ruutu+ -palvelusta. Marli Areenalla ollaan tositoimissa taas perjantaina 23.10. kun vastaan tulee Kiekko-Espoo. Hanki liput ennakkoon täältä.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää