Otteluraportti: Tasainen trilleri päättyi tappioon

TUTO – Hermes 5 – 6 (2-1, 2-2, 1-3)

Tilastot

Pudotuspelien villi kortti -kierros pyörähti käyntiin, kun TUTO kohtasi Kokkolan Hermeksen kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Jännittävän ja runsasmaalisen ottelun vei lopulta Hermes numeroin 5 – 6.

Ottelu lähti liikkeelle TUTOn hallinnassa, mutta ensimmäisenä maalinteossa onnistui Hermes, kun kiekko kimposi puolustuksen luistimesta ohi Mestiksen tähdistökentälliseen valitun Kari Piiroisen. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne saatiin, kun erä oli ylittänyt puolivälin. TUTO pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta kiekko ei löytänyt tietään Hermeksen maaliin. TUTOn maalihanat avautuivat, kun Oskari Kalajanniska pussitti kiekon omasta reboundistaan ajassa 17.33.  Vajaa minuutti myöhemmin onnistujien joukkoon liittyi Juho Virtanen, joka pääsi laukomaan maalinedusruuhkan ohi tyhjään rysään. Tauolle lähdettiin numeroissa 2–1.

TUTO pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta numerot taululla pysyivät. Kun erää oli kulunut vajaa kuusi minuuttia,  tuomittiin Hermekselle rankkari Virtasen estäessä kovin ottein vieraiden maalintekoaikeet. Heikki Harjun laukaisu ei osunut kohteeseen ja peliä jatkettiin edelleen kotijoukkueen johdossa. Kun erä oli ylittänyt puolivälinsä, onnistuivat vieraat kuitenkin tasoittamaan numerot. Kotijoukkue joutui vielä perään alivoimalle ja Hermes käytti tilaisuuden hyväkseen siirtäen vieraat johtoon kolmannella maalillaan. Kauaa eivät kokkolalaiset kuitenkaan päässeet olemaan kuskinpaikalla, kun Mikko Laine ohjasi pelivälineen verkkoon. Maalia käytiin ihailemassa vielä videolta, mutta ohjauksessa ei ollut mitään huomautettavaa, joten kiekko vietiin keskelle maalin merkiksi. Erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun TUTO siirtyi ylivoimalla johtoon Mikke Levon kudin ohittaessa Hermeksen Joel Blomqvistin.

Kolmanteen erään siirryttiin kotijoukkueen johtoasemissa, mutta vieraat iskivät heti erän alkuun kaksi maalia. Hermes tasoitti numerot toistamiseen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Zdenek Sedlak iski Hermeksen johtomaalin.  TUTO sisuuntui ja hallitsi peliä, mutta maalinteossa onnistui taas Hermes kirittäen johtoaan ajassa 51.29. Turhautunut kotijoukkue sortui jäähyilyyn ja joutui taistelemaan kahden miehen vajaalla, kun ottelua oli jäljellä vajaat viisi minuuttia. Kun jäähyistä oli selvitty takaiskuitta, haki TUTO vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Levo kavensi taululle numerot 5-6, mutta jäljelle jääneiden kuudentoista sekunnin aikana ei saatu enää tasoitusta, joten Hermes otti pudotuspelien ensimmäisen otteluvoiton.

TUTO lähtee hakemaan voittoa torstaina 1.4. Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.30 ja se on seurattavissa Ruutu+-palvelussa.

Ottelun huippuhetket:

 

 

 

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää