Otteluraportti: "Mäkinen ja Aarnio voittivat pelin tänään meille"

TUTO Hockey jatkoi ottelun avauserässä siitä, mihin lauantaina Jokipoikia vastaan jäätiin; TUTO pyöritti peliä lähes mielin määrin jyväskyläläisten kenttäpäädyssä. Erän torjunnat kirjattiinkin TUTOn Tommi Virtanen neljä ja Sami Rajaniemi 13.

– Ensimmäinen erä oli meiltä sellainen, että olimme valmistautuneet hyvin, mutta pelirohkeutta ei löytynyt kiekolliseen peliin, sanoi Jukka Ahvenjärvi taiston jälkeen.

– Aarnio ja Mäkinen voittivat pelin tänään meille. He ovat ymmärtäneet mitä olen heille sanonut. Kun ovi aukeaa, näytä mistä on kysymys, Juhani Tamminen myhäili.

Avausmaali merkittiin vastoin kenttätapahtumia vieraille, kun Juuso Pullin rystylaukaus yllätti Virtasen. Kotijoukkue tuli tasoihin Antti Virtasen tahtomaalilla. Virtanen hassutteli ensin kaksi JYP Akatemian puolustajaa kahville ja veivasi kruunuksi vielä vanhanaikaisella kiekon häkkiin. Tuuletuksesta päätellen pieni apina putosi samalla kapteenin harteilta.

 

TOISESSA ERÄSSÄ JYPIN ETSIKKOAIKA

Toisessa erässä pelattiin lähes viisi minuuttia, ennen kuin JYP pääsi ensimmäisen kerran kontrolloidusti pois omalta alueeltaan. Jyväskyläläisten oloa ei helpottanut Aleksi Salosen ottama hölmö hyökkäyspään jäähy. Isäntien ylivoimasta puuttui kuitenkin se viimeinen puristus, jonka avulla olisi runtattu kiekko nyyttiin.

– Toiseen erään joukkue kasvoi kopissa ja lähti haastamaan rohkeasti tämän sarjan jättiläistä. Toinen erä oli meidän kauden paras erä, keroi Ahvenjärvi.

Joose Antonen paukutti vieraat uudelleen johtoon pian jäähyn päätyttyä nätin hyökkäyksen päätteeksi. 3 vs 2 ylivoimahyökkäyksessä olivat mukana myös syöttöpisteet saalistaneet Olli Suoraniemi ja ensimmäisen maalin tekijä Pulli.

Ote siirtyi vieraille ja Marlo Koposen jäähyn aikana vieraat siirtyivät jo 1-3 johtoon Henri Auvisen osumalla. Samassa ajassa TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen katsoi parhaaksi herätellä omiaan aikalisän voimin.

– Vaihdot alkoivat venyä toisessa erässä, samoin etäisyydet. Tämän vuoksi vastustaja sai tilaa ja aikaa. Tempaisin aikalisän ja saimme rytmin muuttumaan, Tamminen sanoi toisen erän tiukoista hetkistä.

Aikalisä onnistuikin ja heti seuraavassa vaihdossa Teemu Aarnio teki hartiavoimin töitä päädyssä, karvaten kiekon vastustajalta pois, heitti lenkin keskialueen kautta ja pelasi viivalle Marlo Koposelle. Koposen laukoman kiekon lapioi lopulta sisään Markus Mäkinen. Tämä oli läpi illan energisesti pelanneelta nelosketjulta aivan nappisuoritus.

Ketju jatkoi hyviä otteitaan ja viitisen minuuttia ennen erän päättymistä Markus Mäkinen veti näyttävä kärkivivulla pakin sivuun ja laukoi vaarallisesti. Tilannetta käytiin tarkistamassa videolta, mutta viivan yli kiekko ei aivan vierinyt.

 

AARNIO TUO PELIN TASOIHIN

Kolmannessa erässä peli oli kahteen ensimmäiseen erään verrattuna hyvin tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, eikä vaarallisia maalintekopaikkoja siunaantunut.

– Ei ihan riittänyt kylmäpäisyys ratkaisemaan peliä. Vastustajan tahtotilaa täytyy kunnioittaa, TUTO halusi voittaa, pettynyt Ahvenjärvi päätti.

Reilu vartti mentiin peliä JYPin hyvän puolustuspelaamisen merkeissä eteenpäin, kunnes Tuukka Pulliaisen ympärille koottu koostumus herätti Marli Areenan yleisön huutoon. Teemu Aarnio tuikkasi pelin tasoihin maalin kulmalta Pulliaisen ja Mikael Aaltosen syötöistä. Maalin jälkeen TUTO sai täysin uuden vaihteen silmään ja olikin pariin otteeseen lähellä päästä johtoon viimeisten hetkien aikana. Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan saatu ratkaisua.

Ottelun ratkaisu nähdään lopulta jatkoajalla, kun Arttu Niskakangas lukee Sami Rajaniemen mailapelaamisen, karvaa kiekon itselle ja syöttää maalin eteen unohdetulle Derek Famularelle, jolla on helppo työ nostaa kiekko maalin kattoon.

– En tiedä mitä edelliset valmentajat ovat Famularen kanssa puhuneet, mutta lähden siitä, että Derek tulee olemaan yksi tämän sarjan johtavia pelaajia, Tamminen kiitteli ratkaisun tehnyttä kanadalaispelaajaansa.

 

TILASTOT

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää