Otteluraportti: "Ekassa vaihdossa sellainen taklaus, että vastustajan vaihtopenkki lyheni puoli metriä!"

Keskiviikko-illan ottelu JYP Akatemian vieraana oli TUTO Hockeyn Matt Bradleylle miehen uran ensimmäinen Mestis-kamppailu. Bradley aloitti kamppailun todella väkevästi, eikä mies ehtinyt olla kentällä paljoa kymmentä sekuntia kauempaa, kun JYPin Samu Markkula jäi kanadalaisen jyrän alle.

Markkula nousi TUTOn alueella laidasta keskelle, kun hän kohtasi Bradleyn. Bradley taklasi kovaa, mutta puhtaasti Markkulaa, joka jäi taklauksen jälkeen hetkeksi jäähän makaamaan, mutta pystyi myöhemmin erässä palaamaan peliin.

– Loistava voitto. Tommi Virtaselta aivan huikea ilta. Meillä on sellainen maalivahti, joka omilla otteillaan antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa aina. Lisäksi meidän ykkösketjulta todella kuuma ilta ja Antilta kauden paras esitys, päävalmentaja Juhani Tamminen myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Ottelun paras pelaaja oli vanhassa kotikaukalossaan kurvaillut Antti Virtanen, joka viimeisteli ottelun avausmaalin juurikin Bradleyn syötöstä ylivoimalla.

– Tuollahan on mukava pelata. Tärkeät kolme pistettä saatiin vielä matkaan, niin mikäs sen mukavampaa, Virtanen myhäili tyytyväisenä.

Normaalitilanteissa kolmosketjun laidassa painellut Bradley pelasi ylivoimat ykkösviisikossa viivamiehen paikalla.

– Eilen ei päästy kuin ihan hetki reenaamaan ylivoimaa, joten siihen nähden hyvä, että saatiin maali. Toki Bradley on sen luokan pelaaja, että hänen ratkaisunsa tulevat suoraan selkäytimestä, Virtanen kehui joukkueen NHL-apua.

Virtanen pääsi maalinsa jälkeen vielä Tuukka Pulliaisen kanssa kahdestaan läpi, mutta JYPin Sami Rajaniemi otti todellisen unelmakopin Virtasen laukauksesta. Kapteeni kuitenkin teki ensimmäisessä erässä vielä toisen maalin, kun Derek Famulare ja Ville-Vesa Vainiola pelasivat taiturin läpiajoon, eikä mies tästä erehtynyt, vaan ujutti kiekon tyylikkäästi verkon perukoille.

 

ISÄT VASTAAN POJAT

Liekö ottelun alun kova taklaus herättänyt muutkin TUTOlaiset ehkä jopa normaalia fyysisempään peliin, mutta joka tapauksessa tällä rintamalla TUTO otti vastustajasta niskalenkin heti alusta alkaen.

– Heti ekassa vaihdossa kova ja ennen kaikkea puhdas taklaus. Toi sitä kaivattua kovuutta meille. Suurin into vastustajalta häipyi kyllä heti ensimmäisen taklauksen myötä, Virtanen arvioi Bradleyn sisääntuloa Mestikseen.

– Sokerina pohjalla Matt Bradley, joka oli suorastaan timantinkova. Ekassa vaihdossa sellainen taklaus, että vastustajan vaihtopenkki lyheni puoli metriä, Tami suitsutti.

Ottelun toinen erä oli aikamoista pyöritystä JYPin päädyssä, mutta silti erän ainoasta maalista vastasi JYP ja Joonas Sammalmaa.

Hieman epäselvä maali aiheutti sen verran puhetta, että Juhani Tamminen nappasi aikalisän välittömästi sillä hetkellä, kun tuomari videotarkistuksen jälkeen hyväksyi osuman.

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta 1-2 tilanteesta. JYPin kiri tyrehtyi jo ennen alkamistaan, kun Derek Famulare upotti heti ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi tilanteen 1-3:een. Maaliin sai syöttöpisteen Antti Virtanen, jolle tehopiste oli jo illan kolmas (2+1).

Kun Aki Keinänen vielä paukutti hirvittävällä lämärillään taululle 1-4 lukemat, oli peli selvä.

TUTOn maalilla Tommi Virtanen pelasi loistavan ottelun, josta kertoo omaa kieltään 36 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali.

Kokonaisuutena TUTO oli erityisesti fyysisyydessä nuorta jyväskyläläisjoukkuetta valovuoden edellä.
TUTO Hockeyn seuraava ottelu on perjantaina Sportia vastaan. Tamminen antaakin ohjeet myös turkulaiselle kiekkoväelle:

– Tätä kannattaa tulla katsomaan perjantaina kauempaakin, tämä on sellainen äijä joka ei jätä ketään kylmäksi. Tämän kovempaa pelaajaa ei ole uudella Kupittaalla vielä nähty.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää