Otteluraportti: Pisteet matkasivat Peliittojen mukana Heinolaan

TUTO – Peliitat 4 – 5 (3-2, 0-1, 1-2)

Tilastot

TUTO ja Heinolan Peliitat eivät ennen illan ottelua olleet kohdanneet vielä tällä kaudella. TUTO ei vieläkään onnistunut avaamaan kevään voittotiliä, vaan vieraat veivät runsasmaalisen ottelun nimiinsä 4-5.

TUTO sain otteluun energisen alun ja kiekko pyöri hyökkäyspäässä kotijoukkueen hallitessa. Vieraat pääsivät peliin mukaan erän edetessä. TUTO aloitti maalinteon, kun Mark Viitanen niittasi kiekon Peliittojen verkkoon. Vieraat tasoittivat puntit heti seuraavassa vaihdossa, kun Petteri Haveri viimeisteli pelivälineen maalirautojen väliin. Erän loppupuolella TUTO sai ylivoimamahdollisuuden, joka ei jäänyt käyttämättä, kun joukkueen uusi vahvistus, Oskari Kalajanniska, iski taululle numerot 2-1. Heti perään Ville Nieminen potkaisi keskikentältä läpiajoon ja viimeisteli kiekon Peliitta-maaliin. TUTO joutui vielä erän lopussa alivoimalle, ja kun pelikellossa oli enää kolme sekuntia jäljellä, kavensi Peliitat nollakulmasta numeroihin 3-2.

Toiseen erään lähdettiin TUTOn johtoasemista. Peli haki uomiaan runsasmaalisen ensimmäisen erän jälkeen. Peli pyöri TUTOn puolustusalueella, ja lopulta Peliittojen Atte Huhtela pääsi tähtäämään kiekon maaliin. Ottelua jatkettiin tasalukemissa. TUTO joutui vielä alivoimalle, kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia, mutta enempää takaiskuja ei erässä tullut.

Viimeinen kolmannes alkoi tasalukemissa 3-3. TUTOn peli jatkui hieman sekavana erän edetessä. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta mylly ei lähtenyt pyörimään. Sen sijaan Peliitat pussitti kiekon tasakentällisin, ja TUTO joutui taka-ajajan asemaan. Kun peliä oli jäljellä kuutisen minuuttia, joutui kotijoukkue alivoimalle. Peliitat kuitenkin rikkoi omassa puolustuspäässä, joten peliä jatkettiin tasavajaalla. TUTO löi taululle numerot 4-4, kun Valtteri Ilomäki iski kiekon verkkoon maalin takaa pienestä kulmasta. Hetkeä myöhemmin Olli Valtola pääsi läpiajoon, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliviivan yli. Erän viime minuutteja vietiin, kun Peliittojen Markus Lahtinen polki karkuun ja TUTO-puolustus joutui rikkomaan. Tilanteesta tuomittiin rankkari. Lahtinen käytti tilaisuutensa ja vei vieraat uudelleen johtoon. TUTO lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei enää kaivettu vieraiden verkosta, vaan Peliitat vei ottelun nimiinsä 4-5.

TUTO jatkaa pelejään torstain 25.2. Tampereella, kun vastassa on KOOVEE. Ottelu alkaa klo 18.30 ja sitä voi seurata Ruutu+-palvelusta.

Ottelun huippuhetket:

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää