Otteluraportti: Myrskyillan taisto TUTO Hockeyn heiniä

TUTO Hockey A – GrIFK (2-0, 4-1, 4-2) 10-3 Tilastot

Perjantaina marraskuun viimeisenä päivänä vuonna 2012 koettiin eteläisessä Suomessa yksi lähihistorian hurjimmista myrskyistä. Kaikki mahdollinen liikenne takkuili mutta tuona samaisena päivä pelattiin myös jääkiekkoa, esimerkiksi Nuorten Mestiksen karsintasarjaa kaksi. Menneenä viikonloppuna lohkossaan viivan aurinkoisemmalle puolelle noussut TUTO Hockey sai perjantai- illan myrskyssä vastaansa GrIFK:n. Koko lailla ottelun alkuminuuteista lähtien ei ollut juurikaan epäselvää kumpi matsin taputtelee ja lopulta perjantai- illan ottelu kirjattiin suomalaiseen jääkiekkohistoriaan maalein 10-3.

 

Illan ottelun merkitys molemmille joukkueille oli oleellinen, TUTO Hockeylle kuitenkin monin verroin suurempi. Kotijoukkue tarvitsi pisteitä vankistaakseen mahdollisuuksiaan edetä varsinaiseen Nuorten Mestikseen ja vierasjoukkue niin ikään omasi vielä pientä siimaa joskin vain teoreettista edetä samaan kohteeseen. Raaka fakta kuitenkin on että kauniaislaisnuorten rooli oli korkeintaan kiusaatekevä ja ensimmäisen erän jälkeen ei edes tuo kiusanteko oikein onnistunut. Kotijoukkue hallitsi erää näytöstyyliin siten että kenellekään ei jäänyt epäselväksi se etteikö sarjataulukkokin jotain kerro. Joonas Larinmaan ja Riku Väkiparran kassit paketoivat ensimmäisen erän käsikirjoituksen.

 

Ottelun toinen erä oli aika lailla ensimmäisen erän toisinto. Peli oli kyllä liikkuvaa mutta kahden joukkueen välinen terävyysero oli oleellinen. TUTOlaisten liike ja tarkkuus olivat sen sorttista että vastustajan keinovalikoima pysyä ottelussa mukana oli rajallinen. Vaikka tuoreen ylioppilaan TUTOn maalivahti Kimmo Meriläisen taakse kerran pikkumusta lirahtikin. Toisen erän Marli Areenan näytöllä köllöttivät lukemat 6-1.

 

Sunnuntain odotusta

Ottelun TUTO Hockey – GrIFK jämäkin intensiteetti oli häipynyt jo ensimmäisen erän jälkeen ja kolmas erä oli sitä paljon puhuttua pelailua. Kotijoukkueen meno oli vapautunutta ja sitä kautta uskallettiin tehdä niitä juttuja joita osataan. Ennen kolmannen erän puoliväliä taululla oli jo luvut 10-2. Esimerkiksi pakki Riku Väkiparta oli tehtaillut kypärätempun ja alivoimamaaleja oltiin nakuteltu kaksi. Loppuluvut illan ottelussa 10-3.

 

Perjantaisen voiton siivittämänä TUTO Hockey vahvisti sijoitustaan neljän joukossa ja matkaa kolmantena olevaan EHC:hen on enää yksi piste joskin hesalaisilla on pelattuna yksi ottelu vähemmän. TUTO Hockeyn pistemetsästys jatkuu sunnuntaina 2.12.2012. Tuolloin vastustajana on Hyvinkään Jää-Ahmat. Ottelu alkaa Marli Areenalla kello 15.50. Oletettavasti myrskyn silmäkin on jo tuolloin ohittanut Turun joten on taas oivallinen hetki saapua Kupittaalle Marli Areenalle ja kannustaa TUTO voittoon. Kolme pistettä sunnuntain matsista saattavat olla ratkaisevat. Kannattaa myös muistaa että sunnuntain ottelu on meneillään olevassa Nuorten Mestiksen karsintasarjassa TUTO Hockeyn viimeinen kotiottelu.

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää