Otteluraportti: maalirikas, mutta pisteköyhä perjantai-ilta

TUTO – Hokki 4-5 (3-4, 1-1, 0-0)

Tilastot

Maalikooste

Hokki vie täyden pistepotin Kupittaalta Kajaaniin numeroin 4-5. Raportin tarjoaa taloon.com.  

Kun Hokki ja TUTO kohtaavat, on ilmassa aina jotain erityistä – onhan kyseessä sentään rakas finaalipari mestaruuskaudelta. Niinpä tähänkin perjantai-illan otteluun lähdettiin sähköisessä tunnelmassa. Vauhti olikin melkoista jo ensimmäisen erän ensiminuuteista lähtien.

Hokki onnistui maalinteossa ensimmäisenä, alle kahden minuutin pelin jälkeen. Kasperi Heinäsen maali oli todellinen shokkialku turkulaisille sekä jäällä että lehtereillä. Onneksi tämä takaisku tuntui pistävän kunnon vaihteen tutolaisten moottoriin, sillä tasoihin tultiin alle minuutissa.

TUTOn ensimmäisestä maalista vastasi Joel Lammi. Seuraavan kymmenminuuttisen aikana karkeloita jatkoivat Juho Virtanen ja Jesse Leppikoski, joiden kauniit suoritukset veivät Kupittaan pojat jo 3-1 johtoon. Tässä vaiheessa tyytyväisiä hymyjä näkyikin niin katsomossa kuin kaukalossa.

Valitettavasti kajaanilaisilla oli omat iltasuunnitelmansa. Ensimmäisen erän viimeisellä neljänneksellä Hokki tuli tasoihin ja meni maalilla ohi, Oskari Siikin onnistuessa kahdesti ja Tuomas Komulaisen kerran. Näin erätauolle siirryttiin vieraiden 3-4 johdossa.

Toisen erän alku synkensi syksyistä iltaa entisestään. Janne Jokinen vei Hokin ensiminuuteilla jo kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa TUTOn maalia vartioinut Severi Soukka teki tilaa Tuomas Aallolle. Nämä muutoksen tuulet toivat lievästi lisäpuhtia myös kentälle.

Virallisesti ja todellisesti turkulaiset toi takaisin peliin Aleksi Poikola, jonka 4-5 kavennusmaali oli todellinen tarkkuuslaukaus. Viimeiselle kolmannekselle siirryttiin siis kutkuttavasta takaa-ajoasemasta.  

Kolmannessa erässä maalihanat pysyivät visusti kiinni, vaikka kummallakin joukkueella oli paikkansa. Hokille tarjoiltiin pitkä kahden miehen ylivoimaa, jonka Kupittaa menestyksekkäästi kesti. TUTOn vimmainen tasoitushaku taas piti trillerin jännittävänä viimeisille sekunneille asti. Valitettavasti puhti ei aivan riittänyt, ja täysi pistepotti matkasi tällä kertaa Kajaaniin.

TUTO tavoittelee paluuta voittojen tielle jo huomenna, kun vastaan asettuu vieraissa K-Vantaa.  Ottelu alkaa kello 17.00 ja voit seurata sitä suorana C More -palvelussa.

Kotona pistetään lättyä pussiin seuraavaksi lauantaina 9.10., kun Kupittaalle luistelee IPK. Karhukaatajaiset alkavat kello 18.00, ja liput saat ennakkoon täältä.

Kuva: Shaun Duncan

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää