Otteluraportti: Maalijuhlaa ja täysi pistepotti

TUTO – FPS 6-3 (2-0, 1-2, 3-1) 

Tilastot

Runkosarja päättyy TUTOn osalta parhaissa merkeissä, kun FPS kaatuu 6-3.

Ensimmäinen erä starttasi vauhdikkaasti, kummankin joukkueen pistäessä pelissä kevätvaihteen silmään. Avausosumasta vastasi TUTO, kun Aleksi Poikola niittasi sisään nätin ylivoimaosuman vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Takaiskusta sisuuntuneet forssalaiset painoivat kaasua, mutta turkulaisten maalia vartioinut Kari Piiroinen jarrutti menoa ilmiömäisillä torjunnoillaan. Kun Oskari Kalajanniskan nappisuoritus toi TUTOlle toisen ylivoimamaalin, päästiin erätauolle siirtymään makeassa 2-0 johdossa.

Myös toisen erän tapahtumat tuntuivat etenevän viihdyttävästi valonnopeudella. TUTO oli jälleen alkuminuuteilla terävämpi, Oskari Kalajanniskan niitatessa turkulaiset jo kolmen maaliin karkumatkalle, jälleen ylivoimalla. Forssalla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavansa.

Kavennustalkoot aloitti erän puolivälissä Erkki Laiho, ja niitä jatkoi erän viimeisellä minuutilla Karri Forsblom. Näin kolmatta erää kohti suunnattiin äärijännittävässä 3-2 tilanteessa.

Viimeisessä erässäkään ei tahti hidastunut, ja varsinkin TUTOn kannattajille luvassa oli mannaa. Ensin Mikke Levo palautti turkulaiset kahden maaliin johtoon oivalla ylivoimaosumalla. Erikoistilanteissa onnistumisia jatkoi Aleksi Poikola, jonka alivoimataidonnäyte vei kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle.

Kovasta yrityksestä huolimatta Forssa ei tästä enää toipunut. Paavo Tynin 5-3 kavennus herätteli kenties pieniä toiveita, mutta loputkin haaveet murskasi Ville Nieminen. FPS:n tyhjään maaliin toimitettu kiekko asetti loppulukemat numeroihin 6-3.

TUTOn ottelut jatkuvat 30.3. alkavissa pudotuspeleissä. Vastustaja selviää tulevien viikkojen kuluessa, joten jännitettävää riittää.

Ottelun huippuhetket

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää