Otteluraportti: Maalijuhlaa ja täysi pistepotti

TUTO – FPS 6-3 (2-0, 1-2, 3-1) 

Tilastot

Runkosarja päättyy TUTOn osalta parhaissa merkeissä, kun FPS kaatuu 6-3.

Ensimmäinen erä starttasi vauhdikkaasti, kummankin joukkueen pistäessä pelissä kevätvaihteen silmään. Avausosumasta vastasi TUTO, kun Aleksi Poikola niittasi sisään nätin ylivoimaosuman vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Takaiskusta sisuuntuneet forssalaiset painoivat kaasua, mutta turkulaisten maalia vartioinut Kari Piiroinen jarrutti menoa ilmiömäisillä torjunnoillaan. Kun Oskari Kalajanniskan nappisuoritus toi TUTOlle toisen ylivoimamaalin, päästiin erätauolle siirtymään makeassa 2-0 johdossa.

Myös toisen erän tapahtumat tuntuivat etenevän viihdyttävästi valonnopeudella. TUTO oli jälleen alkuminuuteilla terävämpi, Oskari Kalajanniskan niitatessa turkulaiset jo kolmen maaliin karkumatkalle, jälleen ylivoimalla. Forssalla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavansa.

Kavennustalkoot aloitti erän puolivälissä Erkki Laiho, ja niitä jatkoi erän viimeisellä minuutilla Karri Forsblom. Näin kolmatta erää kohti suunnattiin äärijännittävässä 3-2 tilanteessa.

Viimeisessä erässäkään ei tahti hidastunut, ja varsinkin TUTOn kannattajille luvassa oli mannaa. Ensin Mikke Levo palautti turkulaiset kahden maaliin johtoon oivalla ylivoimaosumalla. Erikoistilanteissa onnistumisia jatkoi Aleksi Poikola, jonka alivoimataidonnäyte vei kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle.

Kovasta yrityksestä huolimatta Forssa ei tästä enää toipunut. Paavo Tynin 5-3 kavennus herätteli kenties pieniä toiveita, mutta loputkin haaveet murskasi Ville Nieminen. FPS:n tyhjään maaliin toimitettu kiekko asetti loppulukemat numeroihin 6-3.

TUTOn ottelut jatkuvat 30.3. alkavissa pudotuspeleissä. Vastustaja selviää tulevien viikkojen kuluessa, joten jännitettävää riittää.

Ottelun huippuhetket

 

Jaa eteenpäin:

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää

TUTO Hockey ja Esko Gröhn ovat purkaneet kautta 2023-2024 koskeneen pelajaasopimuksen yhteisymmärryksessä. TUTO kiittää Eskoa panoksestaan...

Lue lisää