Otteluraportti: LeKi korjasi voiton jatkoajalla

Ensimmäinen erä alkoi TUTOn pyörityksellä, mutta vastoin kenttätapahtumia, avausmaalista vastasi vierasjoukkue LeKi. Antti Höllin lähettämä purkukiekko päätyi lopulta Jan-Mikael Järviselle. Järvinen puikahti laidasta Riku Väkiparran ohi ja syötti kiekon Olli Palolalle, joka sai rauhassa viimeistellä ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen LeKi sai pelistä hetkeksi kiinni, mutta kokonaisuutena erä oli täysin isäntien hallussa.

Yksi kolmesta TUTOn ylivoimatilanteesta tuotti tulosta. Toni Niemi kärsi kaksiminuuttistaan Teemu Aarnion kaatamisesta, kun Ville-Vesa Vainiola latasi ranteella kiekon maalin yläkulmaan. Iiro Vehmanen teki esimerkillisesti maskia Ville Kolppasen etteen, eikä Kolppasella ollut mitään mahdollisuutta torjua laukausta. Syöttöpisteet merkittiin Väkiparralle ja Antti Virtaselle.

– Ensimmäisessä erässä jäätiin jalkoihin. Jäähyt sotkivat peliämme alussa, kommentoi LeKin pääkäskijä Marko Keskinen.

Ottelun toinen erä oli rikkonainen, eikä tarjonnut pelillisiä hienouksia. Juoni muuttui vauhdikkaasta avauserästä aavistuksen kyttäilevämmäksi. Erän ainoa maali syntyi ylivoimalla, kun LeKin Tomi Wilenius nosti kiekon Tommi Virtasen yli.

Erässä tuomittiin kaksi jäähyä rumista taklauksista, kun LeKin Henri Sandvik sekä Mikko Heiskanen syyllistyivät sääntöjen vastaisiin taklauksiin. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin.

– Toinen erä oli pirteämpää pelaamista, mutta vielä vaan jäi jotain puuttumaan, Keskinen tuumi.

Päätöserä alkoi isäntien kannalta suotuisissa merkeissä, kun Arttu Niskakangas ohjasi Vainiolan laukauksen ylivoimalla maalin kattoon.

Ote oli alusta asti isännillä, joiden ketjukoostumuksia Juhani Tamminen sekoitti pitkin matkaa onnistuneesti. Ketjujen muokkaaminen johti myös siihen, että TUTO siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Aki Keinänen nousi laitaa pitkin ja laukoi tulisen lämärin aivan maalin takakulmaan. Muutamassa viime ottelussa ilman pelitilannemaaleja jääneelle Keinäselle maali tuli hyvään paikkaan. Maalikuninkaan itseluottamusta tarvitaan viikon kuluttua starttaavassa runkosarjassa heti alusta alkaen.

– Se tilanne mistä TUTOn johtomaali syntyi, harmittaa. Hieno viimeistely Keinäseltä, mutta meiltä karmaiseva virhe ennen sitä, Keskinen pyörittelil päätään.

Mika Niemen tekemään tasoitusmaaliin päättyi TUTOn johto-asemassa pelaaminen. Niemi hassutti Vehmasen yksi vastaan yksi tilanteessa ja pääsi nokikkain Virtasen kanssa. Niemi ei tilanteessa erehtynyt, vaan lukemat tasoittuivat.
Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, vaikka LeKi pääsi viimeisellä minuutilla pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

Jatkoaika ehti kulua lähes loppuun, kun LeKi rankaisi viimeisen kerran. Jarkko Näppilä laukoi siniviivalta ohi maalin, mutta irtokiekko pomppasi päädystä Olli Palolan lapaan ja tämä upotti irtopalan sisään.

– Ajatuksena oli olla kova joukkue kahden vierasvoiton jälkeen ja ottaa tänään voitto. Siihen ei tänään pystytty. Työnteko ei ollut sillä tasolla, että oltaisiin ansaittu voitto. Muutama tyhmä jäähy ja huonoa puolustamista ja LeKi ansaitsi voittonsa, kertoi TUTOa lehdistön edessä edustanut Kai Ortio.

Isännistä parhaiten onnistuivat ensimmäistä kertaa TUTOn paitaan pukeutunut David Lundbohm sekä tehokkaasti esiintynyt Ville-Vesa Vainiola.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää