Otteluraportti: Kuuma ilta päättyi TUTOn mahtavaan voittoon

TUTO Hockey – Hokki:
4-1 (1-1, 1-0, 2-0)  TILASTOT, yleisöä: 1540

 

TUTO Hockeyn kapteeni Antti Virtanen mainitsi ottelu-ennakossa, että Mestistä kannattaa seurata, koska peleissä on tunnetta. TUTOn ja Hokin kohtaamisesta ei totisesti tätä elementtiä puuttunut. Heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli pelin henki selvillä – tänään pelataan täysillä.

– Nuorten miesten ja villivarsojen sarja. Innokkaita nuoria miehiä, joille jokainen peli on elämänsä mahdollisuus, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila vauhdikasta ja tunteellista ottelua.

TUTOlla oli heti ensimmäisellä minuutilla paikka siirtyä johtoon, kun Jesse Winchester pääsi yksin läpi. Kiekko kuitenkin pomppi ratkaisevalla hetkellä, eikä maalia tästä syntynyt. Hokki puolestaan iski nopealla vastahyökkäyksellä ottelun avausmaalin. Henri Fomin viimeisteli Miska Humalojan syötöstä.

Ottelun lämmintä tunnelmaa nosti entisestään Jesse Winchesterin saama jäähy väkivaltaisuudesta. Mies ei ollut alkuunkaan tyytyväinen saamaansa tuomioon. Tuomari mätkäisi Winchesterille päälle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Hetken jäähyään istunut Winchester protestoi tuomiotaan sen verran voimakkaasti, että tuomarit päättivät poistaa miehen toisen kympin myötä pelistä. Tilanne sai lisää väriä siinä vaiheessa, kun jo kentältä poistuneen Winchesterin kimppuun kävi Hokin Ville Rajala. Rajala selvisi tilanteesta kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.

– Olen pahoillani joukkueeni ja kannattajiemme puolesta. Turhauduin siihen, että minua vastaan saa rikkoa todella paljon, mutta jos minä taklaan, saan heti jäähyn. Tätä on nyt jatkunut yhdeksän pelin ajan ja tällä kertaa menetin malttini. Suoraan sanoen oloni on tällä hetkellä todella nolo, kommentoi Winchester pelin jälkeen.

– Mun joukkue pelaa tunteella ja mä koutsaan tunteella. Toivon mukaan pudotuspeleissä saadaan vielä yksi piikki lisää tunnetta. Sinä päivänä, kun mun joukkueelta puuttuu tunne, mä olen epäonnistunut, Juhani Tamminen kommentoi lämmintä ottelua.

TUTO tuli avauserässä tasoihin komealla tavalla. TUTO pelasi ylivoimaa, kun Aki Keinänen pelasi kiekon viivaan Lauri Kärmeniemelle, jonka laukauksen Mikael Aaltonen ohjasi maalin edestä sisään.

Seuraavaa maalia saatinkin sitten odottaa toisen erän loppupuoliskolle saakka. Markus Mäkinen teki maaliin esityön ja viimeisteli itse osuman käytettyään kiekon välillä Aki Keinäsellä ja Olli-Pekka Viitaniemellä. Maalia tarkisteltiin videolta monta minuuttia, mutta pitkän odottelun jälkeen tuomari osoitti keskipisteeseen maalin merkiksi.

Kolmannen erän alkuun Hokin kultakypärä Riku Toivo otti kaksiminuuttisen kampituksesta. TUTOn ykkösketju ei jättänyt makoisaa tilannetta hyödyntämättä, vaan Antti Virtanen rankaisi ohjaamalla Derek Famularen hienon syötön yhdellä kosketuksella aivan maalin kattoon.

Sama mies iski muutamaa minuuttia myöhemmin uudelleen. Vaarattoman näköisessä yhdellä yhtä vastaan hyökkäyksessä Virtanen laukoi tarkalla ranteella kiekon aivan maalin vasempaan yläkulmaan ohi voimattoman Teemu Seppäsen.

Enempää maaleja ei lämminhenkisessä kohtaamisessa enää nähty ja näin kolme pistettä jäi Kupittaalle.

– Jos haluaa nähdä hienoa kiekkoa ja jännittäviä näyelmiä, tulkaa tänne, Tamminen päätti.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää