Otteluraportti: Forssa oli jäällä väkevämpi

TUTO – FPS 3-6 (1-2, 2-3, 0-1)

Tilastot

Kevään pistetili jää edelleen avaamatta, kun FPS voittaa numeroin 3-6.

Ottelu alkoi forssalaisten komennossa, etenkin, kun TUTO joutui jo ensisekunneilla alivoimalle. Kupittaalla kuitenkin kestettiin pienet vastoinkäymiset, ja illan ensimmäinen onnistuja oli turkulainen. Mark Viitanen avasi ottelun maalitilin komealla osumalla, jonka syöttivät Jesper Larinmaa ja Olli Valtola.

Valitettavasti iloa ei kestänyt pitkään. FPS jatkoi painostustaan ja kykeni maalintekoon peräti kahden miehen voimin.  Ensin verkkoja heilutti Daniel Mäkiaho, ja vieraat vei johtoon erän viimeisellä minuutilla Jukka-Pekka Kurtelius.

Toisessa erässä draaman kaari jatkui TUTOn kannalta synkeissä merkeissä. Ennen erän puoltaväliä Forssan pojat onnistuivat kahdesti: ensin Karri Forsblomin ja sitten Paavo Tynin toimesta. Taulua rumentavat numerot olivat siis jo 1-4.

Maalieron venymisestä huolimatta TUTOlla riitti onneksi vielä ruutia tynnyrissä. Ensin Mikke Levo kavensi numerot 2-4 Jere Karlsonin ja Olli Valtolan tarjoilusta. Maalin päähän turkulaiset taas toi Jasper Rannisto, jonka tyylikkään suorituksen petasivat Kristian Tuohilampi ja Jesper Larinmaa.  

Erän viimeisestä maalista vastasi kuitenkin jälleen FPS. Topi Häggin suorituksen jälkeen numerot olivat 3-5, ja kolmannen erän takaa-ajoasema kahden maalin mittainen.

Valtaosa viimeisestä erästä sujui pelailun merkeissä, eikä tulostaululle kertynyt kirjattavaa. Kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia, pääsi TUTO yrittämään loppukiriä ylivoimalla. Riskipeliä ryyditettiin ottamalla kuudes kenttäpelaaja sisään, mutta tämä vain sinetöi FPS:n voiton, kun Juhani Tamminen löi loppulukemiksi 3-6.

TUTO lähtee tavoittelemaan paluuta voittojen tielle jo huomenna, kun vastaan asettuu K-Vantaa. Ottelu alkaa klo 17.00, ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Ottelun huippuhetket

 

Jaa eteenpäin:

Sairastupaa ei vielä saada täysin tyhjäksi, joten Rauman Lukon hyökkääjät Kim Nieminen ja Sami Päivärinta liittyvät...

Lue lisää

Nyt tarvitaan yhteisön voimaa! Kaupungin värikkäintä lätkää – hyvässä ja pahassa. Tällä hetkellä taloudellisesti haastavassa tilanteessa...

Lue lisää

Rauman Lukon hyökkääjä Kim Nieminen liittyy TUTOn vahvuuteen lauantain otteluun, kun joukkue matkustaa sarjakärki Kiekko-Espoon vieraaksi....

Lue lisää