Otteluraportti A-juniorit: Kun kulkee niin kulkee

TUTO Hockeyn A- junnuilla oli takanaan peräti viikon pelaamaton jakso ja joskus tuollainen aika voi olla petollinen kun kunnon tuntuma jääkiekko- nimiseen peliin lervahtaa. Näin ei kuitenkaan käynyt sillä joukkue korjasi jälleen kolmen pisteen täyden potin peittomalla Hyvinkään Jää-Ahmat maalein 5-2. Voitollaan TUTOn A- junnut vahvistivat sarjasijoitustaan (kolmas) sillä matkaa neljäntenä olevaan KOOVEE:hen on neljä pistettä.

 

Ennen illan ottelua joukkueen pistejahti oli edennyt 2,1 pisteen ottelutahtia. Tiistai- illan voitollaan TUTO Hockeyn A- junioreilla on 2,2 pisteen tahti mikä pysyessään merkitsee sitä että paikka neljän joukossa on saletti. Reilusti yli puolet Nuorten Mestiksen karsintasarjaa on kuitenkin vielä taivallettavana joten duunia pitää tehdä tavoitteen (neljän sakkiin) pääsemiseksi. Kaiken lisäksi joukkueella on edessään pitkä vieraspelien rupeama joten ilmaisia pisteitä ei tarjolla ole.

Illan ottelu Jää-Ahmoja vastaan eteni ensi alkuun tasaisissa merkeissä ja ensimmäisen erän jälkeen Marli Areenan Digitekno näytti lukemia 0-1. Toisessa erässä myös kotijoukkue alkoi löytää ytimen eli maalinteon. Ensin hyvinkääläisreppua heilutti Viljami Vahlsten ja erän puolivälin tuolla puolen Joonas Mäkelä vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Erän lopulla vieraat pääsivät kuitenkin kuittaamaan kuviot tasoiksi Samu-Santeri Huhdon pikku kakkosen aikana.

 

Kuten ilahduttavasti jo monta kertaa kuluvan kauden aikana sai TUTO Hockeyn A- junnujen pääkoutsi Mikko Rauteen piiskattua omiaan löytämään koneestaan vielä uuden vaihteen. Vähän yli kymmenessä minuutissa kotijoukkue maalaili kolmasti Valtteri Merilän, Lauri Puputin ja häkkipäisen Leo-Topias Heinosen toimiessa maesteroina. Erän lopussa nähtiin vielä muhkea myllytys jonka tiimellyksessä äijiä ohjattiin jäähybokseihin oikein urakalla. Pääasia, eli voitto joka tapauksessa saavutettiin. Kotijoukkueen taistelijoista on syytä nostaa esiin myös maalivahti Juuso Ikonen, joka ehti 36 kertaa hyvinkääläiskutien eteen. Ikosella on takanaan kaksi täyttä pelattua ottelua ja pätkä erästä K-vantaata vastaan. Kokonaiset pelit pelannut Ikonen voi elvistellä paitsi 95 prosentin torjuntaprosentilla niin myös sillä että hän jos kuka on ollut voittava maalivahti.

 

Paitsi että TUTO Hockey A korjasi täyden pistepotin syksyisenä iltana Marli Areenalla, on ilolla pantava merkille myös se, että halliin oli saapunut lähes sata katsojaa. Tämä viestittää siitä että myös TUTOn A- junnujen pelit alkavat vetää yleisöä. Joukkueen edesottamuksia voi toki lähteä seuraamaan lauantaina 20.10.2012 Naantaliin, jossa kello 17.30 alkavassa pelissä kohdataan VG-62. Seuraavan kerran A-junnut nähdään Marli Areenalla 10.11.2012 jolloin vastassa on niin ikään VG.

 

Ottelun TUTO Hockey – Jää-Ahmat statistiikka löytyy täältä.

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää