Otteluraportti: A-junioreille maukas voitto EHC:stä

Kuluvan viikonlopun yksi ehdottomista nimistä jääkiekon kentällä on TUTO Hockeyn maalivahti Kimmo Meriläinen. Nuorukainen sai perjantaina lyhyellä varoitusajalla passituksen asettua pömpelin eteen Mestiksen ottelussa TUTO Hockey – SaPKo. Ensiesiintymisensä Mestis- kaukaloissa tehnyt Meriläinen pohjusti TUTOn voiton. Vain alle vuorokautta myöhemmin Meriläinen luisteli taas häkin eteen, tällä kertaa Nuorten Mestiksen ottelussa TUTO Hockey – EHC. Tämäkin ottelu päättyi TUTON voittoon. EHC:stä saadulla voitolla TUTO Hockeyn A- junnut ovat edelleen mukana taistossa jossa ratkotaan joukkueet, jotka etenevät varsinaiseen Nuorten Mestikseen.

Kotijoukkue lähti lauantai- iltapäivän taistoon voidaanko sanoa lievänä altavastaajana. Kuluvalla kaudella EHC voitti TUTOn Marli Areenalla kolmen pisteen voitolla ja Vuosaaressa Helsingissäkin jatkoajalla. Pisteet hesalaisille kauden aikaisemmista taistoista siis 5-1. Menneet eivät kuitenkaan paljoa painaneet Ilkka Saarelan suojattien menossa ja ensimmäinen erä naputeltiin turkulaisille maalein 2-0. Toisaalta turkulaisten hyvää jalkaa ei ole syytä ihmetellä sillä viikko sitten pelatut ottelut kaatuivat TUTOlle pistein 5-1, joten voittoflowssa oli hyvä jatkaa.

Toisessa erässä, kuten arvata saattaa, laittoivat East Hockey Clubin miekkoset lisää pökköä pesään ja Kimmo Meriläinen sai tehdä miehen työn plokatessaan EHC- kuteja. Vaikka toinen erä maaleissa menikin hesalaisille maalein 2-1, ei kuitenkaan ryöpytyksenomaista takaa- ajoa nähty. Tämä johtuu pitkälti myös EHC:n jäähymäärästä. Kun kotijoukkue joutui rikkomaan vain kerran, passitettiin EHC- pelureita boxiin kolme kertaa.

 

Jaksaa jaksaa

Ottelun käänne eli paljon puhuttu kulminaatiopiste nähtiin ajassa 52.32. TUTOn Johannes Lehto vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon ja se loppujen lopuksi riitti. EHC sai vielä ilman maalivahtia sivallettua yhden ohi Meriläisen mutta aikalisä ja maalivahdin poisottaminen toistamiseen ei pääkaupunkiseudun sotureita auttanut ja näin TUTO sai saalistettua ensimmäistä kertaa täydet kolme pistettä EHC:n punaisilta paholaisilta. Voiton takuumiehenä hääri hyvin pitkälti maalivahti Kimmo Meriläinen mutta myös TUTOn kurinalainen pelaaminen. Se, että joukkueelle puhallettiin vain NELJÄ jäähyminuuttia koko ottelun aikana, kertoo siitä että uusi päävalmentaja Ilkka Saarela on saanut sisäistettyä joukkueeseensa ihan uudenlaisen fokuksen, voittamisen fokuksen.

Lauantain voiton jäljiltä TUTOlla on koossa pisteitä 34 ja sijoitus on viides. Matkaa neljänteen sijaan on kuitenkin vain YKSI piste ja tilanteen jännittävyyttä lisää vielä se että menossa on revanssiviikonloppu. Mikäli TUTO sunnuntaina voittaa EHC:n Helsingissä ja VG-62 puolestaan häviää K-Vantaalle, nousee TUTO jo sijalle neljä. Tämän asian suhteen olemme sunnuntaina noin kello 20 paljon paljon viisaampia.


Ottelu TUTO Hockey – EHC tilastot

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää