Otteluennakko: TUTO Hockey – LeKi

Eilen Heinolasta arvokkaat kolme pistettä napannut TUTO Hockey valmistautuu huomiseen kotiotteluun hyvillä mielin. Vaikka joukkue on voittanut kaksi kolmesta pelistään, päävalmentaja Juhani Tamminen odottaa huomisestakin pelistä voittoa.

– Olen lanseerannut joukkueelle matka-aikataulun. Eli 1,7 pistettä per peli. Olen kertonut heille myös sen, että hyvät joukkueet ovat koko ajan aikataulussa.

– Ylämäkeen jos joutuu loppukirissä spurttaamaan, alkavat voimat olla lopussa maalisuoralla.

Pelikiellon vuoksi kolmesta ottelusta sivussa ollut Tuukka Pulliainen palaa huomenna kokoonpanoon ja ottaa paikkansa kakkosketjun keskeltä. Pulliaista on kolmessa ensimmäisessä ottelussa tuurannut David Lundbohm, jolle on myös pelipaikka valmiiksi katsottuna.

– Tuukka tulee huomenna takaisin kokoonpanoon ja David siirtyy omalle paikalleen laitahyökkääjäksi.

Pulliainen itse on tuskaillut katsomon puolella. Sieltä käsin pelit eivät sentterille ole maistuneet.

– Innostunut olen. Täytyy pitää ajatus kasassa, ettei innostu liikaa, kuitenkin kolme viikkoa edellisestä pelistä aikaa. Ei tuolta katsomon puolelta ole mukava katsoa pelejä, kun ei pysty itse vaikuttamaan mitenkään tapahtumiin, Pulliainen sanoo.

Puolustajarintamalta kuuluu hyviä uutisia, kun sairasosastolta on paluuta tekemässä Pasi Hirvonen. Puolustaja loukkaantui ensimmäisessä harjoitusottelussa, eikä ole sen jälkeen pelannut. Myös uutena nimenä mukaan liittynyt Lauri Kärmeniemi on tarpeen tullen käytettävissä. Valmentaja Kai Ortiolla onkin mietittävää, ketkä kuusi puolustajaa huomenna pelaavat.

– Meillä on tällä hetkellä kahdeksan pelikykyistä ja pelikuntoista puolustajaa. Se on hyvä tilanne, kun muistetaan, että joskus on tiukkaa saada kuusi pelikuntoista rosteriin. Hirvosen Pasin tilanne on se, että mies on pelikunnossa. Päivä kerrallaan mennään ja huomenna nähdään, pelaako jo LeKiä vastaan vai vasta keskiviikkona, Ortio ennakoi.

Maalilla Tommi Virtanen on torjunut hyvin, eikä Tamminen näe syytä vaihtaa aloittavaa maalivahtia tässä vaiheessa.

– Tommi Virtanen pelaa. Tuke tulee omalle paikalleen. Hyökkäyspäässä meillä on valinnanvaraa kaikkiin neljään ketjuun. Vaihtoehtoja riittää.

Tammisen ohje pelaajilleen on selvä ja yksinkertainen:

– Valmistaudu. Kaikki saavat mahdollisuuden.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää