Otteluennakko: TUTO Hockey – Jokipojat

Lauantaina Marli Areenalle saapuu vieraita Joensuusta, kun Jokipojat saapuvat mittaamaan Juhani Tammisen miehistön kovan kotivireen.

– Perinteinen suomalainen urheiluvalmentaja sanoo, että lähdemme parantamaan edellisestä, Tamminen naurahtaa, kun häntä muistutetaan edellisestä kohtaamisesta Jokipoikia vastaan TUTOn peräsimessä. Tuolloin loppunumerot taululla olivat 13-0 Jokipoikien hyväksi.

Toki pitää muistaa, että tuossa ottelussa ei ollut mitään panosta, sillä TUTO oli edellisessä ottelussaan varmistanut historiallisen liiganousun.

Tällä kaudella TUTO Hockey on Tammisen komennossa pelannut mielenkiintoista ja viihdyttävää jääkiekkoa, joten lukemat tulevat olemaan lauantaina jotain aivan muuta. Vaikka peli on kulkenut ja joukkue on kiinni matkavauhdissaan, parannettavaa ja sitä kautta tekemistä riittää.

– Käymme nyt SaPKo-ottelun hyvät ja huonot asiat läpi. Maali maalilta kerrataan koko peli läpi. Fakta on se, että meidän pelimme on parantunut koko ajan, Tami avaa.

– Kolme voittoa viidestä pelistä on kova rekordi vieraissa. Savonlinnassa oli kova tunnelautaus kotijoukkueella, mutta saimme sieltä arvokkaat kolme pistettä.

 

VOITTAVA MAALIVAHTI JA ESIMERKILLINEN PUOLUSTAJA

Joukkue pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella, joka johtuu osaltaan siitä, että Tommi Virtanen on maalin suulla antanut joukkueelle käytännössä joka ilta mahdollisuuden voittaa.

– Tommi Virtanen on kasvamassa voittavaksi maalivahdiksi. Kiitos siitä kuuluu paitsi Tommille itselleen, myös Kim Törnströmille ja Timo Kinnuselle, kehaisee Tamminen.

Riku Väkiparta puolestaan on loistava esimerkki siitä, mitä pelaajille olen sanonut. Kun se ovi aukeaa, ole valmiina. Ja Riku on ylivoimaisesti paras esimerkki tällä osastolla.

Vuosi sitten Virtanen aloitti kauden TUTOn maalilla todella vahvasti, mutta ikävä polvivamma keskeytti ”Betonin” kauden muutamaksi kuukaudeksi. Tänä vuonna mies on saanut harjoitella ja pelata terveenä ja se on näkynyt otteissa.

– Lähtökohdat tähän kauteen ovat tietysti erit, mitä viime kaudella. Joukkue edessäni on pykälän verran parempi, joten siinä mielessä viime kaudella oli paineettomampi tila pelata.

-Savonlinna ei ole ikinä helppo paikka pelata. Syksy, pimeys, matkustus kahtena päivänä tietävät sitä, että henkisesti rankka peli. Helpotti kahdeksan pelattua ottelua. Huomenna on lauantai-ilta ja kotipeli. Mikään ei ole parempaa. Jokipojista en niin kauheasti tiedä, mutta joukkueena ovat parantaneet koko ajan otteitaan. Olen aika varma, että hekin syttyvät tähän matsiin.

Väkiparta puolestaan aloitti kautensa ns. seitsemäntenä puolustajana, mutta on kauden edetessä nostanut peliesityksillään sijoitustaan tämän hetkisessä hierarkiassa. Viisi tehtyä maalia tässä vaiheessa kautta on kova työnäyte.

– On suuri kunnia pukea TUTOn paita päälle. Aina kun se paikka tulee, pitää oikeasti olla valmis, Väkiparta kertasi syitä onnistuneelle valmistautumiselleen.

– Hienoa, että onnistumisia tulee ja saa jatkaa kokoonpanossa. Peli kerrallaan tässä mennään ja kaikille tämä on sama homma. Valmennusjohto päättää ketkä pelaavat. Jos ei ole kokoonpanossa, tehtävänä on valmistautua ja treenata niin, että seuraavalla kerralla on.

 

A-JUNIORIT TARKISTAVAT TAVOITTEENSA JOULUTAUOLLA

A-junioreiden tavoite on olla alkusarjassa neljän parhaan joukossa. Kun sarjasta on pelattu yksi neljäsosa, on joukkue sarjassa toisena. Eroa viidenteen sijaan on jo kymmenkunta pistettä, joten melko tukevalla otteella juniorit ovat kiinni tavoitteessaan. Joukkueen päävalmentaja Mikko Rautee on tyytyväinen sijoitukseen, mutta tunnustaa työtä olevan vielä edessä.

– A-junioreiden kanssa mennään tällä hetkellä sijoituksellisesti hyvin, mutta muuten onkin työtä paljon jäljellä. Erityisesti ammattimaisuuteen on jätkien panostettava tulevaisuutta silmällä pitäen.

Joukkue on pääsääntöisesti terve, muutamaa pitkäaikaisempaa potilasta lukuun ottamatta.

– Terveystilanne meillä on kohtuu hyvä. Puolustuspäässä on muutamia pidempiaikaisia loukkaantumisia, mutta hyökkäyspäässä tilanne hallinnassa.

Joukkueella on hyvä mahdollisuus vankistaa asemiaan seuraavan viikon aikana ja valmistautua näissä otteluissa sarjaa johtavan K-Vantaan kohtaamiseen.

– Seuraavat kaksi ottelua näyttävät suuntaa ja antavat ison mahdollisuuden. Voittamalla molemmat pääsisimme  testaamaan K-Vantaan, joka on tällä hetkellä sarjan paras joukkue ja esittänyt kypsää peliä.

Alkusarjaa pelataan neljä kierrosta, joten pelejä on vielä paljon jäljellä ennen joulutaukoa. Loppukauden tavoitteisiin ei Rautee vielä lähde spekuloimaan mitään.

– Jouluna tarkistetaan tilanne uudelleen. Nyt olemme aikataulussa ja tavoitteessa kiinni.

Juhani Tamminen tiedostaa junioreiden tilanteen tällä hetkellä, mutta alleviivaa a-junioreiden SM-liigapaikan merkitystä tulevaisuudessa. Lahjakkuuksia on helpompi saada Turkuun, kun joukkue pelaa korkeimmalla sarjatasolla.

– Tärkeä pala kokonaisuutta on se, että jokaiselle pelaajalle, joka treenaa edustusjoukkueen kanssa, riittää peliaikaa joka viikko jossain.

– A-juniorit ovat äärimmäisen suuri pala tulevaisuutta, Tamminen sanoo.

 

ILKKA KANERVA VIP-VIERAANA

Lauantain ottelussa on tarjolla todella viihdyttävä ottelutapahtuma. Tarjolla on huipputason jääkiekkoa, Oktoberfest-tunnelmaa, Makkarabuffetia ja tietysti sokerina pohjalla arvovaltainen kutsuvieras. Tällä kertaa avauskiekon pudottamisesta vastaa pitkän linjan turkulainen poliitikko ja kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää