Otteluennakko: TUTO Hockey – Hokki

TUTO Hockey saa vieraakseen perjantai-illan koitokseen vieraita kaukaa Kainuusta. Kajaanin Hokki ei ole hävinnyt vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla tällä kaudella. TUTOlla on perjantaina loistava mahdollisuus ryövätä Hokilta kaikki kolme jaossa olevaa sarjapistettä.

– Meillä on johtava ajatus perussarjaan kerätä 1,7 pistettä per ottelu. Nyt ollaan siinä vauhdissa, mutta perjantaina meillä on mahdollisuus nousta lähelle kahta pistettä per ottelu. Ja se joukkue, joka ottaa tässä sarjassa kaksi pistettä kolmesta, voittaa runkosarjan, ynnäili päävalmentaja Juhani Tamminen.

Viikko sitten HCK:lta pisteet hakenut TUTO palkittiin valmennusjohdon toimesta parilla jäähallittomalla päivällä. Tauko teki hyvää ja joukkue on esiintynyt kuluvan viikon harjoituksissa pirteänä – ja ennen kaikkea terveenä.

– Joukkue on ollut vastaanottavainen minun ja Ortion treeneille, Tami kiitteli.

Kokoonpanot ovat eläneet kauden aikana varsin maltillisesti. Joukkue on terve, joten tarjontaa riittää kaikille pelipaikoille.

– Permanenttia ei lähdetä muuttamaan pelaavan kokoonpanon kohdalla. Joka viikko jokaiselle pelaajalle on tarjolla peliaikaa, joko Kupittaalla tai sitten Salossa, Tami sanoo.

Varsinkin puolustajien peluuttamisen suhteen on tällä hetkellä valmennusjohdolla hyvä tilanne. Kaikki ovat terveitä ja osoittaneet pystyvänsä pelaamaan Mestiksessä hyvällä tasolla.

– Tällä hetkellä löytyy kahdeksan pakkia, jotka voi koska tahansa heittää pelaamaan, Kai Ortio totesi tyytyväisenä.

Ainoastaan Mikael Aaltonen on perjantain pelistä sivussa varmuudella, mutta hän palaa kokoonpanoon lauantaina Mikkelissä.

 

MAALIKUNINKAALLA JYVÄ KOHDALLAAN

Välillä jopa kokoonpanon ulkopuolelle valahtanut Aki Keinänen ei ollut huolestunut omasta pelaamisestaan, vaan tietää kokemuksen kautta, että tulosta tulee.

– Viime kaudella pelasin kahdeksan ensimmäistä ottelua tehoilla nolla plus nolla. Työn kautta ne maalit ja tehot tulevat, Keni sanoi rauhallisena.

– Nyt kun ketjut alkavat vakinaistua, alkaa myös meikäläisen jyvä löytyä, kun tietää paremmin missä miehet ympärillä menevät.

DEREK KOTIUTUNUT LAITAHYÖKKÄÄJÄN TONTILLE

Viime kaudella sentterinä pelannut Derek Famulare on pelannut tällä kaudella vasemman laitahyökkääjän paikalla.

– Oma startti kauteen oli vähän tahmea. Siksi oli tärkeää saada viime ottelussa onnistumisia alle, jotta itseluottamus säilyy.

– Joukkueen sentteritilanne on todella hyvä. Meillä on taitavat sentterit, jotka pelaavat hyvin. Tykkään pelata laidassa, pystyn sitä kautta antamaan lisää variaatioita pelaamiseemme.

 

 

A-JUNIOREILLA HYVÄ STARTTI

A-junioreiden kausi on lähtenyt tulosten valossa hyvin käyntiin. Joukkue on omassa sarjassaan toisena, aivan kärkikamppailussa mukana. Joukkueen kapteenistoon kuuluva Samu Huhto löytää sarjasijoituksen lisäksi joukkueensa pelaamisesta paljon hyvää.

– Joukkueesta kertoo aika paljon sekin, että olemme huonommallakin pelillä pystyneet voittamaan otteluita.

Joukkueen hyviin otteisiin osasyyllinen löytyy penkin takaa. Vaativa päävalmentaja Mikko Rautee saa Huhdolta ansaitut kehut.

– Meidän joukkue on nuori ja potentiaalinen. Tällainen joukkue tarvitsee todella vaativan valmentajan, joka antaa jokaisen pelin jälkeen rakentavaa palautetta.

Viimeistä kauttaan junioreissa pelaava Huhto kertoo omien tavoitteidensa olevan ammattilaisuudessa.

– Siihen on vielä pitkä matka, mutta töitä sen eteen tehdään.

 

”NYT ON VARAA TUODA ANOPPIKIN MATSIIN”

TUTOn toimitusjohtaja Santtu Kiili kertoo, että perjantain otteluun lähtökohta on se, että mökki on viimeistä penkkiä myöden täynnä.

– Perjantain matsiin pääsee kaksi yhden hinnalla. Lisäksi TUTO-korttilaiset saavat ottaa kaverin mukaan matsiin ilmaiseksi.

TUTOn noste on ollut huimaa alkukauden aikana myös kaukalon ulkopuolella. Toimisto on myynyt aitiot kauden kaikkiin otteluihin.

– Olemme joutuneet kehittelemään lisää myyntituotteita kovan kysynnän edessä.

TUTO Hockey – Hokki -ottelun VIP-vieraana on tällä kertaa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää