Otteluennakko: Hallitseva mestari saapuu Marli Areenalle

HALLITSEVA MESTARI SAAPUU KUPITTAALLE

TUTO Hockey – Sport

Viime perjantaina TUTO Hockey kaatoi kotonaan SaPKon, vaikka joutui lähtemään otteluun hieman erilaisista lähtökohdista. Maalin suulla tulikasteensa sai nuori Kimmo Meriläinen ja penkin takana jo pikkaisen kokeneempi Kai Ortio.

– Palataan viime peliin lyhyesti. Alku oli erilainen, koska ensin Tommi Virtaselle nousi kuume ja sitten meidän järjestelmä reagoi(Tammisen toimintakielto) tavalla jolla reagoi. Olen opettanut kaikille, että ole valmiina, kun ovi aukeaa. Se koskee sekä pelaajia että valmennusta. Herrat Meriläinen ja Ortio osoittivat, että oppi on mennyt perille, kertasi Juhani Tamminen.

Keskiviikkona vastaan asettuu niin monelle se rakkain mahdollinen vastustaja, kun hallitseva mestari Vaasan Sport saapuu Pasi Räsäsen johdolla Marli Areenalle.

– Hallitseva mestari rakastaa juuri tämän sakin lyömistä. Voin kyllä kertoa, että tunne on molemminpuolinen, Tamminen ynnäili lähtökohtia.

Odotettavissa on jälleen kerran tasainen ja viihdyttävä ottelu. Sport on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, mutta on onnistunut saamaan SM-liigan puolelta paluumuuttajia ja lainamiehiä täydentämään siipirikkoiseksi käynyttä rosteriaan.

– Huippupelit ovat pienten marginaalien pelejä. Valmistautumisesta se ei jää kiinni meidän osalta, Tami lisää.

TUTOn puolella kokoonpanoja ei kauheasti muuteta. Tommi Virtasen tilannetta tarkkaillaan huomiseen asti ja pelaava maalivahti ilmoitetaankin vasta huomisen aamuharjoituksen jälkeen. Varmuudella uutena miehenä kokoonpanoon hyppää viime pelin huilannut Anton Kokkonen.

– Kokoonpanoissa vain pientä hienosäätöä. Sormivammasta kärsivä Anrei Hakulinen jää varmuudella sivuun ja Kokkonen hyppää hänen tilalleen tuoreena miehenä.

 

Anton Kokkonen nousee takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

 

VAUHTIA LUISTELUKOULUSTA

TUTOn NHL-vahvistukset Jared Boll ja Jesse Winchester kävivät hakemassa maanantaina vauhtia TuTon luistelukoulusta. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä, etteikö pelaajien luistelu ja liike tyydyttäisi valmennusjohtoa, vaan kyse oli TUTOn yhteistyökumppanin Werkkoyhtiö Vilperin järjestämästä tempauksesta, jossa luistelukoululaiset pääsivät jäälle samaan aikaan NHL-tähtien kanssa.

NHL-statuksen pelaajat eivät tilannetta vierastaneet, vaan kielimuurista huolimatta nauttivat jokaisesta hetkestä tulevien kiekkoilijoiden keskellä. Ja tunne oli varmasti molemminpuolinen. Muutenkin kaksikko on viihtynyt Turussa hyvin:

– Kuten Jesse sanoi minulle tänne tullessani; joukkue on aivan mahtava. Lisäksi kaupunki on todella viihtyisä ja meistä pidetään täällä hyvää huolta, tuumi Jared Boll.

Mies on tunnettu NHL:ssä kovana tappelijana, mutta laitahyökkääjä on tullut tänne pelaamaan – ei tappelemaan. Peli on valtameren toisella puolella erilaista ja täällä pelataan täkäläisillä säännöillä. Boll tiedostaa erilaisen tuomarilinjan ja yrittää parhaansa mukaan sopeutua siihen.

– Tuomarilinja on sellainen, minkä ei saa antaa häiritä. Se on mikä on. Jäähyjen määrä on toki yllättänyt, mutta se on asia johon on sopeuduttava. NHL:ssä pelaan eri lailla kuin täällä. Tappeleminen jää esimerkiksi kokonaan pois. Mutta fyysinen pelaamiseni ei jää ja se toimii pelotteena vastustajan suuntaan, Boll lähettää terveiset vastustajien suuntaan.

Myös Jesse Winchester arvostaa tapaa, jolla suomalaiset suhtautuvat peliin ja tapaan, jolla täällä pelataan kiekkoa.

– Peli on täällä nopeaa. Vaikka jään koko on eri, niin peli on silti vain peliä. On ollut hienoa huomata se sitoutuminen, joka tässä joukkueessa on.

 

OSTA LIPPUSI ENNAKKOON TÄSTÄ.

 

 

 

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää