Oma maalibiisi juhlistaa Keinäsen 500 ottelun rajapyykkiä

TUTO Hockeyn kapteeni Aki Keinänen pelaa kaudella 2015-2016 11. kautensa TUTOssa ja rikkoo samalla 500 Mestiksen runkosarjaottelun rajapyykin. Sen kunniaksi Keinäselle on tehty oma maalibiisi, joka soi siis aina, kun ”Keni” laukoo kiekon maaliin Kupittaan Marli Areenalla. Kappale on TUTO-selostaja Jani Säterin käsialaa.

”Keni on niin kokenut äijä TUTOon ja hyvä kaveri jo vuosien takaa. Alettiin jossain kohtaa pohtia, että tuollaiselle seuraikonille pitäisi olla oma maalibiisi”, kertoo Säteri. 

”Ja kun Keni on aina ollut räppimiehiä plus ennen kaikkea suomiräppiäijiä, piti väkertää sille tuollainen.”

31-vuotias Keinänen on selvästi otettu omasta maalibiisistä.

”Se on hienointa mitä voi saada, kun tuollainen huippuartisti sen vielä vetää”, Keinänen hymyilee. 

Tarkkakorvaisimmat ovatkin voineet kuulla Keinäsen maalibiisin Marli Areenalla kuluvalla kaudella jo muutamaan otteeseen, mutta lisää on tulossa.

”Harmi, ettei se ole vielä hirmu usein kuulunut, mutta kyllä se alkaa kuulua”, lupaa Keinänen. 

Musiikkivideo tulossa

Aki Keinäsen maalilaulussa muistetaan 500 pelin rajapyykin lisäksi muun muassa mainita miehen maankuuluun laukaukseen viitaten, kuinka ”pakit ei mee blokkaa ja veskat hyppii pois alta”.

”Se on oikein hyvä kappale ja siinä on hieno sanoma. Tarkoitus olisi täyspitkä biisi ja musiikkivideokin lyödä tuossa keväällä ulos”, Keni vihjaa. 

Enempää TUTO-kapteeni ei tulevasta musiikkivideosta kuitenkaan paljasta.

”Se on vielä salaisuus ja tulemme julkaisemaan lisäinfoa, kun se on ajankohtaista. Mutta tässä vaiheessa näyttää hyvältä ja aika isojakin tähtiä pitäisi olla tulossa mukaan.”

Oma maalibiisi tuo Keinäselle vielä normaaliakin suuremman latauksen kotipeleihin.

”Olen pelannut kotona aina paremmin kuin vieraissa ja siitä pidetään kiinni”, sanoo Keni.

Juhlapeli ensi viikon perjantaina

Jos kaikki menee hyvin, tulee Keinäselle 500 Mestiksen runkosarjaottelua täyteen viikon päästä keskiviikkona 11.11., kun TUTO Hockey kohtaa Savonlinnassa SaPKon. Varsinainen juhlaottelu on kuitenkin vuorossa saman viikon perjantaina 13.11., kun Kupittaan Marli Areenalle vieraaksi saapuu Joensuun Jokipojat.

Keinänen on Mestiksen aktiivipelaajista kokenein, mutta kaikkien aikojen listalla edellä ovat vielä Mika Helkearo (580) ja Mikael Hallbäck (570). 

”Niin kauan vedetään, että ennätys on yksin minulla. Sillä ei ole mitään väliä, miten monta kautta se sitten vaatiikaan, mutta niin kauan vedetään.”

Pitkän uran salaisuuksista kysyttäessä Keinäsellä on muutama asia heti mielessä.

”Juuret minulla on Kuopiossa, jossa lyötiin homma alkuun ja annettiin hyvät ohjeet maailmalle.” 

”Ja TUTOssa on ollut kiva pelata ja kaikki on toiminut. Sitten tietysti hieno mentori Markku Vuorisalo on piiskannut eteenpäin”, kiittelee Keni elävää TUTO-legendaa ja entistä pelikaveriaan. 

”Välillä on ollut vaikeaa, mutta ’Marren’ opeilla tässä on menty aika pitkälle. Ja vielä mennään vähän pidemmällekin.”

Aki Keinäsen 499 Mestis-ottelua ovat tuottaneet 194 maalia, 183 syöttöpistettä ja 377 tehopistettä. 94 pudotuspeliottelussa on syntynyt tehot 28+31=59. Varmista paikkasi Keinäsen juhlaottelussa!
 

Kuuntele Kenin maalibiisi alta!
 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää