Nuorten SM-Liiga jatkuu viikonloppuna Kupittaalla

TUTO Hockey A:n ottelut Nuorten SM-Liigassa jatkuvat tulevana viikonloppuna kahdella kotiottelulla, kun Porin Ässien ja Mikkelin Jukureiden A-nuoret saapuvat Marli Areenalle.

 

Kärkipelaajia toisessa sukupolvessa

TUTOn A-nuorten taival Nuorten SM-Liigassa jatkuu tulevana lauantaina, kun sarjataulukon neljännellä sijalla majaileva Porin Ässät saapuu Turkuun. TUTOlle ja Ässille tuleva kohtaaminen on jo kauden toinen, sillä joukkueet kohtasivat myös sarjan avausottelussa elokuun lopulla. Porissa pelattu ottelu päättyi lopulta viime kauden hopeajoukkue Ässien 4-1 kotivoittoon. Ensimmäisen kohtaamisen tehopelaajaksi nousi Ässien 19-vuotias slovakialaishyökkääjä Roman Zitny tehoilla 2+1. Zitnyn vahva vire on jatkunut myös avausottelun jälkeen, sillä kymmenen pelatun ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 7+6, joilla hän on joukkueensa paras pistemies.

Zitnyn lisäksi Ässien riveistä löytyy myös muita mielenkiintoisia nimiä, kuten Otto Kivenmäki ja Kasperi Kotkaniemi.

Vuonna 2000 syntynyt Kivenmäki on toistaiseksi iskenyt yhdeksässä ottelussa seitsemän (4+3) tehopistettä. Laitahyökkääjän paikalla viihtyvän Kivenmäen isä, Marko Kivenmäki on turkulaislähtöinen entinen Liiga-pelaaja, joka pelasi urallaan yli 500 ottelua pääsarjassa. Ässiä, Lukkoa ja TPS:ää urallaan edustanut Kivenmäki iski urallaan komeat 362 pistettä Liigassa.

Kasperi Kotkaniemi puolestaan on äärimmäisen lupaava maalivahti, joka pelaa toista kauttaan Ässien A-nuorten joukkueessa. Kivenmäen tapaan myös Kotkaniemi ponnistaa jääkiekkoperheestä, sillä hänen pikkuveljensä Jesperi on yksi suomikiekon kuumimmista lupauksista, jota on povattu tulevan kesän NHL-draftin ensimmäisen kierroksen varaukseksi. Veljesten isä Mikael puolestaan on entinen Liiga-hyökkääjä, joka toimii nykyään Ässien apuvalmentajana. Tulisieluisena valmentajana tunnettu Kotkaniemi toimi yhden kauden ajan myös HCK:n Mestis-joukkueen päävalmentajana.

TUTO A:n päävalmentaja Elmo Aittola luonnehtii Ässiä todella kurinalaiseksi joukkueeksi, jonka puolustuksen murtaminen tulee olemaan turkulaisille suuri haaste.

”Ässät on systeemijoukkue joka pelaa erittäin tiiviillä viisikolla. Ässät hyökkää usealta kaistalta, mutta samanaikaisesti tekee sen todella varmasti. Puolustussuuntaan joukkue on sarjan ehdotonta eliittiä, ja se sapluuna on todella vaikea murtaa.”

 

Tasaisuutta etsimässä

Sijalla 17 sarjassa olevan TUTOn A-nuorten peliesitykset ovat alkukauden ajan heitelleet runsaasti. Menneenä viikonloppuna joukkue nappasi ensin komean päänahan Espoon Bluesista, mutta sunnuntaina Turkuun saapunut Pelicans oli liian kova pala purtavaksi. Blues voitossa peräti neljä tehopistettä iskenyt TUTO-hyökkääjä Aleksi Halme näkee, että Espoossa löydetty peli-ilme on TUTOn osalta avain onneen.

”Meidän pitää saada joukkueen ilme samanlaiseksi kuin Blues-ottelussa: pelataan yhdessä joukkueena ja pelataan täysillä koko 60 minuuttia. Uskon, että sitä kautta irtoaa voitot Ässistä ja Jukureista.”

Päävalmentaja Aittolan mukaan joukkueen peli on mennyt jatkuvasti eteenpäin, mutta parannettavaa löytyy edelleen.

”Viime sunnuntain Pelicans-ottelua lukuun ottamatta ollaan koko ajan menty parempaan suuntaan. Viisikkopelaaminen on parantunut, mutta erikoistilanteita pitää petrata huomattavasti, jos halutaan voittaa pelejä. Niissä molemmissa on vielä huonoja ”divaritapoja”, ja niitä ollaan perattu jo pidemmän aikaa. Se prosessi kestää aikansa, mutta paremmaksi ne tulevat.”

Erikoistilanteiden lisäksi Aittola toivoo parannusta myös joukkueensa otteiden tasaisuuteen.

”Peli kerrallaan mennään, mutta iso odotus on siinä, että pystytään kaventamaan hyvän ja huonon pelin välistä vuoristoratamaista eroa.”

 

Sunnuntaina kuuden pisteen ottelu

Sunnuntaina Marli Areenalle saapuu vieraita Mikkelistä, kun Jukureiden A-nuoret saapuvat mittaamaan TUTOn tason. Yhden ottelun turkulaisia enemmän pelannut Jukurit on kerännyt yhden pisteen enemmän kuin TUTO, joten sunnuntaina pelataan se kuuluisa ”kuuden pisteen ottelu”.

Alku kaudella Jukureiden parhaimpina pistemiehinä ovat häärineet 11 tehopistettä iskenyt Mikael Vasara sekä 9 pistettä kerännyt Perttu Kiesilä. Myös joukkueen maalinsuulta löytyy äärimmäisen mielenkiintoinen nimi, kun runsaasti menestystä päävalmentajan niittäneen Risto Dufvan poika Valentin Dufva torjuu kiekkoja viikinkipaidassa.

Aittolan mukaan nykyisin Jukureiden edustusjoukkuetta valmentavan Risto Dufvan kädenjälki näkyy myös seuran A-nuorten pelaamisessa.

”Jukurit pelaavat täysin samalla sapluunalla, kun heidän edustusjoukkuekin. Kova taistelujoukkue, joka menee oman pään pelaaminen edellä.”

Lauantain ottelu alkaa klo 13:30 ja sunnuntaina kiekko putoaa jäähän klo 15:30 ja pääsylippu yhteen (1) otteluun maksaa 5€. Tervetuloa kannustamaan TUTO A voittoon!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää