Nuorten maajoukkueet läpi käynyt Jussi Tammela ponnistaa kohti kirkkaampia valoja

Monipuoliseksi voimahyökkääjäksi itseään kuvaileva Jussi Tammela kuuluu alkavalla kaudella A-nuorten kantaviin voimiin. Ylivieskalaislähtöisen hyökkääjän silmissä siintää Nuorten SM-liigan lisäksi myös murtautuminen TUTOn edustusjoukkueeseen.

19-vuotias hyökkääjä Jussi Tammela vietti vuodet 2013-2014 kuopiolaisen KalPan organisaatiossa. YJK-kasvatin aika Kuopiossa huipentui keväällä 2017, kun hän pääsi juhlimaan B-nuorten Suomen mestaruutta. Kansallisen menestyksen lisäksi lahjakas hyökkääjä pääsi KalPa-vuosiensa aikana maistamaan myös kansainvälistä menoa, edustaen Suomea kaikkiaan kolmen eri ikäluokan maajoukkueissa.

Viime kaudeksi 183 senttinen ja 85 kiloinen Tammela otti uralleen uuden suunnan, kun hän siirtyi 2000-luvulla huikeasti menestyneen Tapparan organisaatioon. Jääkiekon perässä muuttaminen ei ole Tammelan perheessä uusi juttu, sillä Jussin 21-vuotias isoveli Jonne Tammela pelaa parhaillaan AHL-joukkue Syracuse Crunchin riveissä.

Tamperelaisten A-nuorissa vietetty kausi ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, vaan Tammelan tilille kertyi vain 32 runkosarja- ja 6 pudotuspeliottelua.

”Viime kausi Tapparassa jäi omalta kohdaltani vajaaksi, kesästä asti riesana olleiden loukkaantumisten takia. En pystynyt viime vuonna harjoittelemaan niin kuin olisin halunnut ja pääsin pelaamaan ehjänä oikeastaan vasta ihan loppukeväästä.”

Vaikea kausi sai kuitenkin mieluisan päätöksen, kun Tapparan neljänteen sijaan päättyneen Nuorten SM-Liigakauden jälkeen Tammela kutsuttiin mukaan Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kauden viimeiseen turnaukseen.

Ehjä kausi tavoitteena

Pian alkavalla kaudella Tammela edustaa TUTOn A-nuoria, jossa hänen tavoitteenaan on pelata viime kautta tasapainoisempi sesonki.

”Tulin TUTOn organisaatioon, koska haluan pelata mahdollisimman monipuolisesti ja kehittää näin eri ominaisuuksiani. Olen valmis tekemään töitä ja haluan ottaa urallani seuraavan stepin kohti ammattilaisuutta.”

Henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi Tammelalle on varsin selkeää, mihin toisen liigakautensa aloittava TUTOn A-nuorten joukkue tähtää.

”Odotan mielenkiinnolla, että pääsemme mittaamaan liigaorganisaatioiden joukkueiden tasoa. Selkeä tavoite on selvittää alkusarja siten, että TUTO pelaa keväällä ylempää jatkosarjaa.”

A-nuorten pelien lisäksi Tammelan tähtäin on asetettu vakaasti kohti isompia kenttiä.

”Haluan pelata paljon ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Isona tavoitteena on pelata illasta toiseen hyvällä tasolla ja saada mahdollisimman paljon kokemusta myös miesten peleistä.”

Tammelalla on myös selkeä näkemys siitä, millä avuilla hän tulee tavoitteensa saavuttamaan.

”Olen pelaajana aika monikäyttöinen; olen tottunut pelaamaan yli- ja alivoimaa ja pelipaikkanani on ollut lähes yhtä paljon niin sentterin kuin laiturinkin tontti. Pelityylini on melko fyysinen, mutta mielestäni en kuitenkaan ole pelkkä voimahyökkääjä, sillä rakennan mielelläni myös peliä ja tietenkin tykkään tehdä itse maaleja.”

Teksti: Jyri Sulander

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää