Nuorille voitokas päätös harjoituskaudelle

TUTOn A-nuoret venyivät perjantai-iltana hienoon voittoon, kun TPSn nuoret kaatuivat viimeisessä harjoitusottelussa 5-3. Ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla.

TPSn tehominuutti lamaannutti

TUTOn ja TPSn A-nuoret tarjosivat Marli Areenan yleisölle vauhdikkaan värikkään kamppailun perjantai-iltana. TUTO tuli otteluun isännän ottein ja määrittelin alun tahdin. Ensimmäinen ylivoima tuotti isännille kaksi tolppalaukausta, mutta maaliin kiekko ei saatu.  Heti perään TPS sai oman ylivoimansa, joka puolestaan tuotti tulosta. TPSn maali lamaannutti selvästi TUTOn peliä ja seuraavalla minuutilla lukemat vaihtuivatkin jo 0-2 vierasjohtoon. Tämä riitti TUTOn päävalmentaja Elmo Aittolalle, joka otti aikalisän. Voimakas, hallissa yläparville asti kuulunut, herätyspuhe avasi kotijoukkueen lukon ja loppuerä oli tasaista vääntöä, jossa lisäosumat jäivät kuitenkin odottamaan itseään.

TUTO nousee mukaan peliin

Toisessa erässä ottelu aaltoili erän puoliväliin asti päädystä päätyyn tarjoten puolittaisia maalipaikkoja kummallekin joukkueelle. Erän puolessavälissä TUTO sai erinomaisen paikan maalihanojen aukaisuun, kun TPS:ltä matkasi kaksi peluria jäähyaitioon. Pitkän pyörityksen päätteeksi ylivoima tuotti tulosta, kun Tommi Niskanen viimeisteli hienon syöttöketjun päätteeksi Takakulmalta kiekon lähes tyhjään maaliin. Vain hetkeä myöhemmin TUTOn hyökkääjä Nikita Kochubenik ohjasi maalin edestä TUTOn jo tasoihin. Toiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin TPSn 2-3 johdossa, kun vierailijat päättivät kolmen maalin ja noin kolmen minuutin pituisen maalikimaran.

Virtanen ratkaisee viimeisellä minuutilla

Kolmas erä oli aiempia eriä tarkempaa pelaamista ja vaarallisia maalipaikkoja syntyi lähinnä erän ylivoimien aikana, joita tarjottiin molemmille joukkueille. Lopulta TUTO onnistui hyödyntämään oman ylivoimansa, kun puolustaja Justus Haavanlammi tasoitti pelin upealla viivalaukauksella. Tasoituksen jälkeen ottelu näytti venyvän jo jatkoajalle, kunnes TUTO pääsi ylivoimahyökkäykseen Nikita Puzakovin upean nousun myötä. Nousun päätteeksi Puzakov löysi maagisesti toisesta laidasta syöttötaikuri Karri Forsblomin, joka malttoi siirtää kiekon vielä takatolpalla odottaneelle Valtteri Virtaselle. Virtasella oli helppo työ siirtää kiekko maaliin ja isännät ensimmäistä kertaa johtoon, kun pelikellossa oli jäljellä enää 44 sekuntia. Ottelun lopussa TUTOn Mark Viitanen viimeisteli vielä loppulukemat tyhjiin.

Ottelun jälkeen TUTOn päävalmentaja Elmo Aittola oli erittäin tyytyväinen.

– Hieno kasvutarina. Aloitimme hyvin, mutta jämähdettiin vastustajan maaliin ja sitten päästettiin nopeasti vielä toinen. Herättiin sen jälkeen ja pelattiin toinen ja kolmas erä upeaa jääkiekkoa. Tuolla pelillä voitetaan pelejä, kun sarja alkaa ensi viikon keskiviikkona. Nyt nautitaan hetki tästä ja maanantaina katseet siirtyvät jo keskiviikon kotiavaukseen Pelicansia vastaan.

Edustukselle oppitunti Vantaalla

Edustuksen harjoitusottelut jatkuivat niin ikään perjantaina, kun se matkasi Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi. Tasainen ja fyysinen ottelu ratkesi kotijoukkueen kliiniseen viimeistelyyn. Pelin päätyttyä taululla oli 4-0 lukemat.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Antti Virtanen tappio-ottelussa myös hyvää.

– Oli hyvä vauhtinen ja fyysinen ottelu, joka varmasti valmisti molempia tulevaan kauteen. Meidän kannaltamme oli positiivista, että pystyimme vastaamaan jo nyt sekä vauhtiin että fyysisyyteen, vaikka pelattiin Vantaan pienessä kaukalossa. Ottelu ratkesi meidän yksittäisiin virheisiimme, jotka Kiekko-Vantaa hyödynsi todella tehokkaasti.

Edustusjoukkue harjoittelee tulevan viikon ja palaa harjoitusotteluiden pariin syyskuun puolella. Seuraava harjoitusottelu on vuorossa keskiviikkona 4.9., kun TUTO matkaa Lauttakylään Lujan vieraaksi. Samalla viikolla luvassa on myös Suomen Cupin ottelut perjantain 6.9. Paimiossa sekä 7.9. myöhemmin ilmoitettavalla pelipaikalla. Suomen Cupin vastustajat selviävät viikon kuluttua.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää