Numero 16 nousee Marli Areenan kattoon – TUTO Hockey jäädyttää Kari Johanssonin pelinumeron

Vasta kaksi vuotta sitten jäädytettiin TUTO-jääkiekon ensimmäiset pelinumerot, kun Urpo ”Upi” Ylösen #1 ja Seppo ”Pappa” Lindströmin #4 nousivat Marli Areenan kattoon. Keskiviikkona 30.11. 2016 järjestettävän TUTO-jääkiekon 70-vuotisjuhlaottelun yhteydessä jäädytetään seurahistorian kolmas pelinumero. Kari ”Jonni” Johanssonin #16 nousee Upin ja Pappan paitojen vierelle hallin kunniapaikalle.

”Tänäpäivänä aika harva tietää, minkälainen seura TuTo on aikanaan ollut. TuTo pelasi 60- ja 70-luvuilla kymmenen perättäistä kautta SM-sarjaa, saavuttaen kahdesti SM-pronssia. Noihin aikoihin TuTo:ssa pelasi Suomen maajoukkueen parhaita pelaajia. Näistä Ylönen, Lindström ja Johansson edustivat Suomea myös Olympialaisissa”, kertoo TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

Hyökkääjä Kari Johansson pelasi TuTossa 12 kautta vuosina 1965-1974 ja 1983-1985. Hän pelasi SM-sarjassa ja SM-liigassa yhteensä 361 ottelua, joissa hänen tehopisteensä olivat 156+170=326. Nyt 69-vuotias Johansson pelasi Suomen maajoukkueessa 57 maaottelua, joissa hän teki neljä maalia ja sai kuusi syöttöpistettä. Hän edusti Suomea kerran olympialaisissa ja kahdesti MM-kilpailuissa.

Kari Johansson on TuTo:n oma kasvatti ja hän oli aikoinaan mukana voittamassa A-nuorten SM-hopeaa TuTo:n paidassa. Kaudella 1964-65 ”Jonni” oli mukana nostamassa TuTo:n edustusjoukkuetta Suomi-sarjasta SM-sarjaan, jossa myöhemmin oli mukana voittamassa kahta SM-pronssimitalia vuosina 1968 ja 1970.

Johansson oli myös hyvä jalkapalloilija ja pelasi TuTo:n divarijoukkueessa samaan aikaan kuin pelasi jääkiekkoa huipputasolla. Myöhemmin, vuosina 1985-87, Johansson toimi TuTo:n edustusjoukkueen apuvalmentajana.

Historiallinen 70-vuotisjuhlaottelu, TUTO Hockey – SaPKo, pelataan Kupittaan Marli Areenalla keskiviikkona 30.11. klo 18.30. TUTO pelaa juhlan kunniaksi ottelun ensimmäisen erän retropaidoilla.

Tule TÄSTÄ mukaan tekemään historiaa!

70-vuotta kaupungin värikkäintä lätkää.

Jaa eteenpäin:

Takkunen pelasi tammikuussa kahdeksan ottelua tehoin 4+2=6, teholukeman ollessa +6. Takkusen maaleista kaksi oli ottelun voittomaaleja,...

Lue lisää

Keskiviikkona saadaan Tampereelle suuntaavaan bussiin mukaan joukkuetta vahvistamaan Rauman Lukon puolustaja Onni Korkka ja hyökkääjä Kim...

Lue lisää

Sairastupaa ei vielä saada täysin tyhjäksi, joten Rauman Lukon hyökkääjät Kim Nieminen ja Sami Päivärinta liittyvät...

Lue lisää