Nokian turnauksessa kerättiin kokemusta – Suomen Cup jatkuu kotiottelulla

Suomi-sarjassa pelaavan Pyryn järjestämässä Nokia Cupissa näytönpaikan sai useampi A-nuorten pelaaja. TUTO hävisi turnauksen molemmat ottelunsa, mutta mukaan kertyi rutkasti arvokasta kokemusta. Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa tulevan viikon perjantaina, kun se kohtaa Marli Areenalla LeKin Suomen Cupin puolivälieräottelussa.

 

Nokia Cup tarjosi näytönpaikan nuorille

Pelkästään tuloksia tuijottamalla voisi todeta, että TUTOn osalta Nokia Cup oli täydellinen pannukakku: Avausottelu KeuPa HT:tä vastaan päättyi 0-1 tappioon, kun taas pronssiottelussa Peliitat kuritti TUTOa peräti lukemin 0-6. Tosiasia on kuitenkin se, että tappioista huolimatta varsinkin joukkueen nuoriso-osasto keräsi turnauksesta mukaansa arvokasta kokemusta.

Nokialla edustusjoukkueen mukaan pääsivät A-nuorten joukkueeseen kuuluvat Verneri Paijula, Niklas Konttila, Henry Seipell, Olli Martti, Wiljam Reinikainen ja Eemeli Schmidt. Turnauksen päätyttyä TUTO Hockeyn päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen edellä mainitun kuusikon tarjoamaan pelilliseen antiin.

”Oli hyvä nähdä, miten kuusi TUTOn omaa A-nuorta, jotka kilpailevat pelipaikasta omassa joukkueessaan, pelasivat erittäin ennakkoluulottomasti. Tuntui että nuoret miehen kasvoivat metrin lauantain aikana.”

 

Kovaviereinen vastustaja

Suomen Cupin puolivälieräottelussa vastaan asettuva LeKi on ollut harjoituskaudella kovassa vireessä. KeuPa HT:lle kärsityn 2-4 tappion jälkeen jälki on ollut vakuuttavaa: Tapparan A-nuoret kaatuivat lukemin 8-0, HCIK 2-8 ja KJT peräti 9-0.

Joukkueen tehopelaajina harjoitusotteluissa ovat esiintyneet Santeri Arousva (0+5), Valtteri Järviluoma (2+2) ja viime keväänä A-nuorten Suomen mestaruuden jatkoaikamaalillaan HPK:lle ratkaissut Tommi Harainen (2+3). Myös Liigasta tutut Ossi Pellinen (2+3) ja Tommi Välimaa (0+2) ovat päässeet mukavaan vireeseen.

Joukkueessa pelaa myös valmentajana Suomen mestaruuden ja kaksi maailman mestaruutta voittaneen, nykyisin KHL-seura Jokereita luotsaavan Jukka Jalosen poika Jimi, joka on neljässä harjoitusottelussa iskenyt puolustajan paikalta komeat kuusi tehopistettä.

Lempääläläisten kova vire ei ole jäänyt Turussa huomaamatta. Toista kauttaan Kupittaalla aloittava puolustaja Samu Suominen odottaakin, että LeKi tulee laittamaan TUTOn todelliseen testiin.

”LeKi tulee olemaan tiukka vastus. Heistä on vaikea sanoa, että mitä sieltä tulee vastaan, kun kokoonpano elää siellä niin paljon. Taitavia yksilöitä LeKiltä löytyy paljon, mutta ihan niin organisoitua kiekkoa he eivät pelaa. Joka tapauksessa kaikki täytyy laittaa likoon, jotta se voitto perjantaina irtoaa.”

 

 

Mestiksen runkosarjan alkuun on aikaa vielä nelisen viikkoa, mutta Suomen Cup ja Nuorten SM-liiga ovat jo täydessä vauhdissa. Osta oma TUTO-korttisi nyt ja varmista, että näet kaikki edustusjoukkueen ja A-nuorten runkosarjan kotiottelut sekä loput Suomen Cupin kotiottelut vain 99€ yhteishintaan! Oman korttisi voit tilata TÄSTÄ!

,

 

TUTO-puolustaja Samu Suominen odottaa perjantain LeKi-ottelusta hikistä iltapuuhdetta (kuva: Shaun Duncan).

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää