Nico Friman vahvistaa TUTOa – selvennyksiä poissaoloihin ja maalivahtitilanteeseen

Kuluvan kauden Kokkolan Hermeksen riveissä aloittanut laitahyökkääjä Nico Friman saapuu TUTOon loppukauden mittaisella sopimuksella. Myös TUTOn maalivahtiosasto tulee lähitulevaisuudessa muovautumaan lopulliseen muotoonsa, jonka lisäksi hyökkääjä Niklas Lehtimäki palaa takaisin FPS:n riveihin. 

Maalintekovoimaa hyökkäykseen

24-vuotias vantaalaislähtöinen Nico Friman vahvistaa TUTOn hyökkäystä loppukauden ajan. Pienikokoinen (175cm/78kg) Friman on edustanut kuluvalla kaudella Kokkolan Hermestä 14 ottelussa, joissa hänen tililleen ehti kertyä kaksi syöttöpistettä. TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan Frimanin alkukauden pilasi loukkaantuminen.

”Frimanilla on vaikeahko kausi alla. Ikävään kohtaan tullut loukkaantuminen on vesittänyt miehen kautta, mutta nyt hän pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.”

Junioriurallaan Friman edusti Jokereita ja HIFK:ta, jossa hän teki myös Liiga-debyyttinsä kaudella 2012-2013. Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen hän suuntasi Itävaltaan, Red Bull Salzburgin organisaatioon.

Itävallassa hän pelasi pääosin RB Hockey Juniorsin joukkueessa monikansallista MHL-liigaa. Samassa joukkueessa hänen kanssaan pelasi myös tammikuun alussa TUTOon liittynyt hyökkääjä Niko Ahoniemi.

Aittola kertoo, että TUTO haluaa tarjota kahdella edellisellä kaudella Jokipoikia ja K-Vantaata edustaneelle Frimanille kunnon mahdollisuuden murtautua joukkueen avainpelaajien joukkoon.

”Friman vapautui viime viikolla ja mietimme asiaa viikonlopun ajan. Teimme päätöksen, että pystymme tällä hetkellä tarjoamaan hänelle reilun mahdollisuuden ottaa itselleen paikan pelaavasta kokoonpanosta.”

Aittola kertoo Frimanin pelaavan jo huomisessa KeuPa-ottelussa, joten hän tuo runsaista poissaoloista kärsivälle TUTOlle arvokasta liikkumavaraa.

Pelaajana Friman on jäänyt Aittolan mieleen enemmän tai vähemmän katkeralla tavalla.

”Ainakin vastustajana mies on jäänyt hyvin mieleen, ja Kiekko-Vantaan paidassa TUTOa vastaan isketty hattutemppu kummittelee vieläkin…”

Lehtimäki palaa Forssaan

Kuluneen viikon ajan TUTOn mukana ollut hyökkääjä Niklas Lehtimäki palaa lainasopimuksella takaisin Suomi-sarjassa pelaavan Forssan Palloseuran riveihin. Lehtimäki on kuluvan kauden aikana pelannut FPS:n riveissä jo kuusi ottelua, joissa hän on iskenyt peräti 15 tehopistettä. Aittolan mukaan Forssassa tarjolla oleva suuri vastuu on tällä hetkellä tärkeä asia Lehtimäelle.

”Lehtimäki pystyy tekemään Suomi-sarjassa merkittävää tulosta, ja hänen kannaltaan paras ratkaisu on tällä hetkellä pelata isolla vastuulla Forssassa.”

Maalivahtiosasto muovautuu kohti lopullista muotoa

TUTOn maalilla tällä kaudella yhdeksässä ottelussa torjunut Ilves-laina Markus Ruusu käväisi kuluneena viikonloppuna pikavisiitillä tamperelaisten riveissä, kun Antti Lehtosen ja Riku Heleniuksen pelikunnon yllä leijui kysymysmerkkejä. Ruusu jatkaa TUTOssa sovitun mukaisesti kauden loppuun saakka, mikäli lisää loukkaantumisia ei Ilves-leirissä tapahdu.

Tällä hetkellä SaPKon riveissä torjuvasta Karolus Kaarlehdosta TUTOlla on edelleen voimassa oleva sopimus TPS:n kanssa. Aittolan mukaan Kaarlehto on palaamassa Kupittaalle jo lähiaikoina.

”Olimme yhdessä joulukuussa sopineet, että TPS voi hakea Kaarlehdolle peliaikaa muualta Mestiksestä ja hän palaa meille helmikuun alussa”

Loukkaantumisten kanssa ei riskejä

TUTO on viime viikkojen aikana kohdannut poikkeuksellisen rankan loukkaantumissuman, joka on pudottanut useita runkopelaajia pois joukkueen vahvuudesta.

”Loukkaantumisten syitä emme saa kertoa, mutta kaikki ovat johtuneet pelissä tapahtuneista tilanteista, pieniä ja isoja tällejä” selventää Aittola.

Pahin loukkaantumissuma näyttäisi hiljalleen olevan ohi, ja Aittolan mukaan sairaslistan lyhenemisen suhteen on jo nähtävissä valoa tunnelin päässä.

Eetu-Ville Arkiomaa, Jarmo Jokila ja Tomi Wilenius ovat tällä viikolla palaamassa kaukaloon, kun taas Aki Juuselan aikataulu on ensi viikossa. Manu Honkasen ja Timi Lahtisen paluut tapahuvat näillä näkymin helmikuun aikana. Mika Hyvärisen paluulla ei tällä hetkellä ole aikataulua.”

Loppuun Aittola muistuttaa, että jokaisen pelaajan terveys ajaa kaiken edelle, eikä loukkaantumisten kanssa kiirehditä missään olosuhteissa.

”Yhdenkään pelaajan terveyden kanssa meillä ei leikitä. Pelaajat palaavat kaukaloon mieluummin viikon myöhässä kuin päivääkään liian aikaisin.”

Mestiksessä urallaan kovaa jälkeä tehnyt Nico Friman debytoi TUTO-paidassa huomenna, kun sarjakärki KeuPa HT vierailee Marli Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput keskiviikon huippumatsiin voit hankkia TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää