Niclas Lucenius TUTOon!

TUTOn oma kasvatti, 28-vuotias hyökkääjä Niclas Lucenius palaa Kupittaalle yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sopimus on kuukauden mittainen ja päättyy marraskuun maajoukkuetaukoon, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Lucenius liittyy joukkueen mukaan välittömästi, ja tekee debyyttinsä jo huomisessa kotiottelussa.

Ilmiömäinen pelaaja

Niclas Lucenius on pelaaja, jonka meriittilista on Mestis-pelaajaksi harvinaisen kova. Alla 296 Liiga-ottelua tehoin 58+94=152, 60 KHL-ottelua sekä nuorten MM-kisat. TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kuvailee pehmeistä käsistä ja pelinrakennustaidoistaan tunnettua Luceniusta ilmiömäiseksi pelaajaksi.

”Puhutaan taitotasoltaan ilmiömäisestä pelaajasta, joka pelaa jokaisessa ottelussa vain voitosta. Niclas on todellinen huippupelaaja.”

Aittolan mukaan Luceniuksen hankinta ei tullut niin sanotusti puskan takaa, vaan asiasta on keskusteltu jo jonkin aikaa.

”Luceniuksen kanssa on pidetty yhteyttä jo jonkin aikaa, aiheena paluu TUTO-paitaan. Nyt kun sarja on lähtenyt käyntiin ja kolme hyökkääjää on sairastuvalla, oli aika reagoida nopeasti. Onneksi saimme Luceniuksen kanssa sovittua kuukauden mittaisen pestin, joka päättyy maajoukkuetaukoon. Silloin katsomme tilanteen uudestaan, ja mikäli löydämme yhteistyökumppaneita mukaan, voi Luceniuksen koko kauden sopimuskin olla mahdollinen.”

Lucenius itse on innoissaan siitä, että pääsee pitkän tauon jälkeen pukemaan kasvattajaseuransa paidan ylleen.

”Kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Hieno tunnelma ja hyvät fiilikset on paluusta TUTOon.”

 

Luontainen valinta

Viime kaudella turkulaislähtöinen Lucenius pelasi niin Saksan toiseksi korkeimmalla tasolla kuin Mestiksessä LeKin riveissä. Ajatus paluusta TUTOon puolestaan alkoi pyöriä taitavan hyökkääjän mielessä kesällä. Omien sanojensa mukaan TUTO oli hänelle moneltakin kantilta se kaikkein luontevin valinta uudeksi joukkueeksi.

”Kesällä treenasin ja mietin sellaista paikkaa, missä olisi helppo lähteä päivä kerrallaan kehittämään itseään ja paikka jossa ei tarvitse murehtia siitä mitä saa. Turku on tuttu kaupunki, olen asunut lapsuuteni täällä ja veljet ja vanhemmat asuvat täällä. Ei tule kaupungin kanssa mitään ihmeellistä, kun tietää missä mikäkin paikka on. Lisäksi TUTOssa on tuttu valmennus. Laskin ettei tarvitse miettiä muuta, kun keskittyä vain pelaamiseen ja itseni kehittämiseen.”

 

Näkemystä ja kehittymistä

Vaikka Luceniuksella on ikää mittarissa vasta 28-vuotta, on hän ehtinyt urallaan nähdä ja kokea yhtä jos toista. TUTO-kasvatti on urallaan edustanut Liigassa Tapparaa, TPSää ja Sportia sekä Mestiksessä LeKiä, Kiekko-Vantaata ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Ulkomailla Lucenius on edustanut saksalaista Eispiraten Crimmitschauta, sveitsiläistä Rapperswiliä, slovakialaista Banska Bystricaa sekä Latvian KHL-ylpeys Dinamo Rigaa. Hän uskookin, että uran aikana kertyneestä kokemuksesta tulee olemaan hyötyä TUTOlle.

”Tuon näkemystä erilaisiin tilanteisiin kentälle ja sen ulkopuolelle. Kuitenkin jokusen eri paikan tässä vuosien varrella nähnyt, joten osaa varmasti jonkin verran sanoa, että mikä on hyvää ja mikä on huonoa, ja mitä voisi tehdä eri tavalla. Haluan näyttää esimerkkiä jäällä ja jään ulkopuolella.”

Oman panoksensa lisäksi myös tavoitteet ovat Luceniukselle selkeät.

”Mennään päivä kerrallaan ja koitetaan joukkueena saada totta kai mahdollisimman paljon voittoja. Alkukaudesta joukkue voitti Suomen Cupin, joka ei enää paina. Sarjaa on nyt mennyt kolme matsia ja TUTO ottanut parissa matsissa turpaan. Ei muuta kun takaisin sille voittojen tielle, jolla joukkue Suomen Cupin aikaan oli. Haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon omalla tekemiselläni ja kehittää itseäni samalla.”

 

Todellinen kiekkotaituri Niclas Lucenius debytoi TUTO-paidassa heti huomenna, kun IPK saapuu Marli Areenalle! Hanki edullisemmat ennakkolippusi TÄSTÄ ja tule todistamaan Niclaksen kotiinpaluuta! Kiekko putoaa jäähän tuttuun tapaan klo 18:30. Nähdään hallilla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää