Niclas Luceniuksesta TUTOn kapteeni!

TUTOn oma kasvatti Niclas Lucenius jatkaa TUTOssa loppukauden kattavalla sopimuksella.

TUTO Hockey ja kuluvalla kaudella 13 Mestis-ottelua tehoin 8+11=19 pelannut Niclas Lucenius ovat solmineet kauden 2017-2018 kattavan pelaajasopimuksen. Urallaan yli 300 liigaottelua ja 60 KHL-ottelua pelannut Lucenius korvaa myös TPS:ään siirtyneen Hannu Kurun TUTOn kapteenina. 

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan Luceniuksen jatkon mahdollistavat yhteistyökumppanit.

”Meillä oli Luceniuksen kanssa hyvä yhteys koko ajan, ja olemme aktiivisesti keskustelleen loppukaudesta. Tällä viikolla saimme mahdollistettua tämän sopimuksen mukaan lähteneiden yhteistyökumppaneiden ansiosta.”

Myös TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen kiittelee yhteistyökumppaneita siitä, että Luceniuksen jatko saatiin mahdollistettua.

”Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme siitä, että he mahdollistivat Luceniuksen jatkamisen TUTOssa. Elämme tarkan euron aikoja, ja budjettiylityksiin ei ollut varaa. Siksi oli hienoa nähdä, että yrityskentältä löytyi tarvittavaa tukea.”

Pelaajana Aittola kommentoi Luceniusta lyhyesti ja ytimekkkäästi. 

”Lucenius on yksinkertaisesti sarjan ehdotonta eliittiä pelaajana.”

Kapteenius on kunnia-asia

Lucenius itse on tyytyväinen siitä, että sopimusasiat ovat nyt kunnossa, eikä jatkossa tarvitse keskittyä muuhun kuin pelaamiseen.

”Hyvä että hommat ovat nyt ”jiirissä” ja päästään jatkamaan eteenpäin. Nyt voi edelleen keskittyä siihen, että me yhdessä menemme eteenpäin, ja jokainen yksilönä menee eteenpäin ja nauttii matkasta.”

Kapteeniuden ”Luce” ottaa vastaan kunnialla.

”Hieno juttu kyllä, ehdottomasti kunniahomma. Hyvät fiilikset myös siitä!”

”Omaa potentiaalin nousta kansainvälisen tason kärkikentän pelaajaksi”¨

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo on Aittolan kanssa samoilla linjoilla siitä, että Luceniuksesta puhuttaessa kyseessä on todellinen huippupelaaja.

”Lucenius on minulle ja ”Kiprulle” (Marko Kiprusoff) tuttu kaveri, joka on usein väärinymmärretty persoona meidän lajin hiekkalaatikolla. Hänellä on ikäisekseen erittäin paljon kokemusta huippukiekosta niin menestymisen kuin vastoinkäymistenkin osalta. Se, mitä hän on kokenut, on ainutlaatuinen lisä joukkueellemme ja hän ehdottomasti omaa potentiaalin nousta takaisin kansainvälisen tason kärkikentän pelaajaksi.”

Elomo näkeekin, että Luceniuksen kapteenius tulee hyödyttämään sekä joukkuetta että pelaajaa itseään

”Uskon vahvasti, että C-kirjain hänen rinnassaan palvelee niin joukkuetta kuin myös häntä itseään johtavana pelaajana. C rinnassa tarkoittaa vastuuta joukkueen päivittäisessä arjessa tiellä kohti menestystä.”

Loppuun Elomo nostaa esiin vielä TUTOn kapteeniston monimuotoisuuden.

”Kapteenistomme (C: Lucenius, A:Virkki, A: Hyvärinen, A: Karlsson) on hyvä esimerkki siitä, että merkin rinnassa voi ansaita, vaikka kaikkien heidän roolit joukkueessa ovatkin erilaisia.”

TUTOn osalta ottelut jatkuvat vieraskiertueen merkeissä seuraavan kolmen ottelun ajan. Takaisin kotikaukaloon joukkue palaa ensi viikon perjantaina (1.12.), kun sarjanousija Imatran Ketterä saapuu Turkuun. Edullisemmat ennakkoliput tuohon otteluun voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää