"Nautin jääkiekon pelaamisesta tällä hetkellä rajattomasti"

28-vuotias puolustaja Anssi Virkki pelaa tällä hetkellä uransa parasta jääkiekkoa. Yli 400:n Mestis-ottelun konkari kuuluu jo neljättä kautta TUTO-puolustuksen peruspilareihin, johon valmennus voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. 

Vauhdikasta ja viihdyttävää

Mestiksen runkosarjan saapuessa puolivälin krouviin, voidaan todeta TUTOn pelanneen tuloksellisesti vuoristoratamaisen alkukauden. Tyylipuhtaita 9-0 ja 7-0 kotivoittoja on saattanut seurata yllättävä vierastappio ennakkoon heikommalle joukkueelle, joka toisaalta vain korostaa Mestiksen tasaisuutta. Myös TUTOn varakapteeni Anssi Virkki allekirjoittaa väitteen vuoristoratamaisuudesta.

”Joukkue on pelannut kauden alusta saakka vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Välillä tulos on ollut murskaavaa, kun taas toisinaan varsinkin vieraspeleissä pienet huolimattomuusvirheet ovat kääntäneet pelejä vastustajille.”

Keskustelu TUTOn otteista ja sarjasijoituksesta on ajoittain käynyt varsin kuumana niin Marli Areenan käytävillä kuin myös netin keskustelupalstoilla. Virkkiä sarjatilanne ei huoleta ja häneltä löytyykin selkeä resepti siihen, miten voittoja aletaan napsimaan aiempaa kovemmalla prosentilla.

”Itse en ole vilkaissut sarjataulukoita moneen vuoteen, niiden seuraaminen ei ole mun juttuni. Yhden pelin sisällä on miljoonia pieniä asioita, joista suurimman osan teemme tällä hetkellä joka kerta oikein. Silti osa niistä jää toteuttamatta välillä huolimattomuuden ja välillä osaamattomuuden vuoksi. Tässä kun pystymme kehittymään ja teemme joka ilta kaikki pelin sisäiset pienet asiat huolellisesti, ei meille löydy tästä sarjasta pysäyttäjää. Eiköhän se sarjasijoituskin samalla kohene, kun tiukat pelit pystytään kääntämään voitoksi.”

”Nautin jääkiekon pelaamisesta tällä hetkellä rajattomasti”

Savonlinnasta lähtöisin oleva Virkki pelaa jo yhdeksättä Mestis-kauttaan, jonka lisäksi tilille on kertynyt neljä liigaottelua Ässien ja Pelicansin paidassa. 28-vuotiaana isokokoinen (189cm/95kg) puolustaja alkaa olla pelaajana parhaassa iässä, jonka lisäksi hänen fysiikkansa on aiempaa paremmassa kunnossa

”Itse olen kaikin puolin paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, ja sen myös tuntee pelatessa. Nautin jääkiekon pelaamisesta tällä hetkellä rajattomasti ja toivon voivani auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon omalla suorittamisellani.”

Ilman loukkaantumisia Virkki tulee saavuttamaan 400 runkosarjaottelun rajapyykin vielä tämän kauden aikana, sillä tällä hetkellä kasassa on 387 pelattua ottelua Mestiksen runkosarjassa.

Lumi tuo joulufiiliksen

Viime viikon lauantaina pelatun LeKi-TUTO -ottelun jälkeen Mestis jäi vajaan kahden viikon mittaiselle joulutauolle. Se tarkoittaa pelaajille mahdollisuutta hengähtää, ja nauttia pyhistä perheen kanssa. Virkillä onkin selvät suunnitelmat siitä, mitä hänen joulunsa tulee sisältämään.

”Jouluna syödään, levätään ja kuunnellaan joululauluja kyllästymiseen saakka. Ennen kaikkea joulua saa olla yhdessä perheen kanssa edes muutaman päivän ajan. Joulun tekee joulukuusi, kinkku, joulurauhan julistus sekä rauhallinen ja kiireetön tunnelma.”

Kokeneella puolustajalla on myös pieni jouluinen toive korkeamille voimille.

”Toivottavasti olisi edes vähän lunta maassa, sillä se on itselleni iso osa joulufiilistä.”

Loppuun Virkki haluaa lähettää terveiset kaikille joukkuetta tukeneille TUTO-kannattajille.

”Kiitos menneestä syksystä. Kauteen mahtuu aina ylä- ja alamäkiä. Eri asia on se, miten niistä selvitään. Kopin sisällä usko on vahva, toivottavasti myös kannattajat jaksavat uskoa ja seistä meidän rinnallamme. Teette hyvää työtä, nauttikaa joulunajasta!”

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää